Eerwraak verhaal

Bernd
geboren: 1960
doodgeschoten: 23 juli 2012
Woonplaats: Bonn/Troisdorf
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Sicilië
Kinderen: 2 dochters (14 en 17 jaar)
Dader: Sergio L. (58 jaar), ex-echtgenoot van zijn partner
Sergio en Sandra hebben twee kinderen en scheiden in 2010, waarschijnlijk omdat hij een maîtresse heeft. Sergio is een ober, Sandra werkt in een bakkerij. Na de scheiding komt Sandra samen met Bernd, die bij het nutsbedrijf werkt.

Alhoewel Sergio zelf verschillende liefdes heeft, staat hij niet toe dat zijn ex-vrouw een nieuw vriendje krijgt. Hij bedreigt ze allebei, ze melden hem meerdere malen bij de politie. Op het moment van het misdrijf is er een contactverbod.

Op 23 juli 2012 ligt Sergio 's nachts op de loer bij het huis van zijn ex-vrouw. Als ze 's morgens vroeg de deur opent om naar het werk te gaan, slaat hij haar met een ijzeren staaf om toegang te krijgen tot het appartement. Daar schiet hij haar nieuwe vriendje neer met 5 schoten. De dochters en hun moeder moeten getuige zijn van de misdaad.

Dan geeft Sergio zich aan bij de politie, die het pistool en de ijzeren staaf in zijn auto vindt. Het proces begint in februari 2013 bij de juryrechtbank in Bonn. De aanklacht is moord. Misschien heeft Sergio ook zijn jongere dochter neergeschoten. Een politieagent getuigt dat de dader de hele dag na het misdrijf opvallend stil was.

In mei wordt de dader veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord en het toebrengen van lichamelijk letsel. De bijzondere ernst van de schuld wordt vastgesteld. In oktober 2013 verwerpt het Federale Hooggerechtshof het beroep van de verdachte.

Aanwijzing: Sicilië heeft historisch gezien een sterkere islamitische invloed gehad dan Italië. Daarom komen Italiaanse eremoordenaars bijna altijd uit Sicilië.

De krant geeft de namen aan als "veranderd".

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , .