Eerwraak verhaal

Nesrin
geboren: 1996
Wet: 15 februari 2012
Woonplaats: Wormen
Herkomst: Turkije / Koerden
Kinderen: geen
Daders: 3 Koerden (17-19 jaar)
Dit verhaal wordt vooral gepresenteerd als groepsverkrachting. De daders accepteren echter de dood van het slachtoffer door de 16-jarige Koerdische vrouw, zwaar gewond, bloedend en naakt, in de kou te laten liggen - om middernacht in februari.

Wat is er gebeurd: 3 mannen zijn 17 tot 19 jaar oud. Een van de belangrijkste daders is Ali B., die sinds de basisschoolleeftijd in Duitsland woont. Uit de buurt kent hij een jonge Koerdische vrouw die 16 jaar oud is, maar niet volgens zijn gedachtegoed leeft. Ze kleedt zich westers en gaat uit zonder haar broers.

Als het Koerdische meisje een zelfbepaald leven wil leiden en kennissen dit met kracht willen onderdrukken, dan getuigt dat van een eremotief.

Op 15 februari 2012 verkrachten 2 van de 3 daders Nesrin in een ondergrondse parkeergarage in Worms. De 3e bewaakt de misdaad. De pers zegt dat hij Duitser is. Maar hij heeft een Duits en een Turks paspoort.

De zaak zal worden behandeld voor de regionale rechtbank van Mainz. Maar er is niet veel bekend, waarschijnlijk omdat de daders als jongeren worden gezien. In september 2012 zullen de twee hoofdverdachten elk tot acht jaar gevangenisstraf worden veroordeeld wegens gezamenlijk ernstig seksueel misbruik van een zich verzettend slachtoffer en toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Volgens de rechter was de daad nauwelijks te overtreffen in wreedheid. Het leven van de jonge vrouw hing aan een zijden draadje. De derde overtreder krijgt 3 jaar en 9 maanden.

Aan het einde van 2013 zal er een herziening plaatsvinden. Hier is een citaat uit een krant: "Het Federale Hof van Justitie (BGH) beval het nieuwe proces in juni, omdat het Regionale Hof de "innerlijke houding" van de 21-jarige dader in een eerste proces niet duidelijk genoeg had uitgewerkt, zei een woordvoerder van het Hof op maandag. Blijkbaar, vanwege de "innerlijke houding" van de dader, wordt de straf teruggebracht van 8 naar 6 jaar.

Een van de twee hoofddaders zit waarschijnlijk de eerste 6 jaar van zijn straf uit. In maart 2018 wordt hij dan uit de gevangenis naar Turkije gedeporteerd. De tweede, Ali B., wordt ook gedeporteerd. Hij heeft de 6 jaar van zijn straf volledig uitgezeten (wat zeer zeldzaam is in jeugddetentie). Hij gaat hiertegen in beroep bij het Hooggerechtshof in Koblenz en verliest. In eerste instantie weigert Turkije hem terug te nemen omdat zijn paspoort tijdens zijn gevangenschap is verlopen. Ali woont bij zijn ouders in de buurt van Worms en staat waarschijnlijk onder toezicht. Nesrin is niet de echte naam van de vrouw.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek, Turkije en getagd met , , .