Eerwraak verhaal

Chanda
geboren: 1987
Poging tot moord: 11 september 2020
Verblijfplaats: Langen (bij Frankfurt/M.)
Herkomst: Dader: Pakistan
Kinderen: minstens 2
Dader: haar man Taqi Khan (51 jaar ten tijde van het misdrijf)
Chanda woont gescheiden van haar man, die bijna 20 jaar ouder is. Op 11 september 2020 brengt ze haar kinderen 's morgens naar school en de kleuterschool. Ze keert terug naar haar appartement. Daar valt haar gescheiden man haar aan met een hamer en probeert haar te vermoorden. Chanda kan zichzelf redden door naar de buren te gaan en wordt naar het ziekenhuis gebracht.

De dader vlucht, een klopjacht is voor hem opgestart. Zijn laatste woonplaats was een "woonhuis" in Hainburg in het district Offenbach. De echte naam van het slachtoffer is niet bekend.

Ongeveer 10 dagen na het misdrijf geeft de dader zich met zijn advocaat aan bij de politie in Darmstadt.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .