Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Naima
geboren: 1995
Moord: 12 september 2020
Woonplaats: Euskirchen (NRW)
Herkomst: vermoedelijk Marokko
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar man (42 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Een Noord-Afrikaanse vrouw wordt misbruikt door haar 17 jaar oudere man, er is minstens één politieoperatie in 2018 bekend.

Op 12 september 2020 steekt de man haar in het gedeelde appartement in Euskirchen bij Bonn. Naima sleept zichzelf het trappenhuis in. Daar stort ze in. De man sleept haar terug naar het appartement en belt de noodarts. De vrouw sterft 2 dagen later in het ziekenhuis. Naar de rest kan alleen maar geraden worden: geïmporteerde bruid, huiselijk geweld, scheiding, moord. Alles is mogelijk.

De Express spreekt van een overdaad aan geweld. De dader wordt gearresteerd in de nacht van het misdrijf. De echte namen van de betrokkenen zijn niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .