Eerwraak verhaal

Enisa
geboren: 1995
Poging tot moord: 30 maart 2019
Woonplaats: Maulbronn / Mühlacker (bij Stuttgart)
Herkomst: Syrië
Kinderen: minstens 1 dochter (7 jaar op dat moment)
Dader: haar man (37 jaar)
Waarschijnlijk op 16-jarige leeftijd wordt Enisa gedwongen te trouwen met een 29-jarige Syriër. De twee hebben een dochter. Sinds het voorjaar van 2018 is de familie in Duitsland. Ze wonen in Maulbronn bij Mühlacker in Baden-Württemberg in "Haus Schmie", dat als vluchtelingenverblijf wordt gebruikt.

Op 30 maart 2019 is er een dispuut waarbij de man zijn vrouw slaat en probeert zijn vrouw en dochter uit het raam te gooien. De politie arresteert de zeer agressieve dader.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , , .