Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ayse
geboren: 1988
doodgestoken: 28 maart 2019
Woonplaats: Bremen
Oorsprong: onduidelijk
Kinderen: 6
Dader: haar man (34 jaar)
Op 28 maart 2019 steekt een man zijn vrouw dood in de wijk Hemelingen in Bremen en geeft zich over aan de politie. De vrouw is moeder van 6 kinderen en bloedt dood in haar appartement.

Nationaliteit en namen zijn niet bekend. Maar om 6 kinderen te hebben op de leeftijd van 31 jaar zou zeer ongebruikelijk zijn voor een Duitse, Oostenrijkse, Zweedse.... vrouw.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Bronnen:
Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .