Eerwraak verhaal

Enisa
geboren: 1984
gedood: 2 mei 2020
Woonplaats: Alsfeld (Hessen)
Herkomst: Syrië
Kinderen: 3 (6, 8, 10 jaar ten tijde van het misdrijf)
Dader: haar man (35 jaar)
Op 2 mei 2020 vermoordt een Syriër 's avonds zijn vrouw met een stukadoorsbijl in haar appartement in Alsfeld (bij Marburg). Hij vlucht met de 3 kinderen die ze samen hebben.

Het motief is dat de moeder het huwelijk niet wilde voortzetten. De dader wordt gearresteerd op de snelweg. De kinderen worden onder de hoede van het Bureau voor jeugdzorg geplaatst. De echte namen zijn niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .