Eerwraak verhaal

Gadi
geboren: ?
Poging tot moord: 12-13 juli 2019
Woonplaats: Salzgitter
Herkomst: Slachtoffer: Libanon; Dader: Tunesië
Kinderen: ?
Dader: een Tunesiër (41 jaar oud bij de misdaad)
In de nacht van 12 juli 2019 ontmoet een Tunesiër zijn 36-jarige ex-vrouw op straat in Salzgitter om 2 uur 's nachts. Ze behoort tot een Libanese clan, aanwezig zijn 2 zusters en een andere verwante vrouw. De leeftijden van de vrouwen worden aangegeven als 20-52 jaar.

De Tunesiër haalt een mes uit zijn auto en steekt alle 4 de vrouwen neer. Het mes komt vast te zitten in het hoofd van een van de vrouwen. Ze ondergaat een spoedoperatie en overleeft het. Een andere vrouw is ernstig gewond, de andere twee lichtelijk. De dader vlucht, maar geeft zich dan over aan de politie.

Het blijkt dat er al een langer stalkverhaal is en dat de Tunesiër ervan verdacht wordt de auto van zijn ex-vrouw in september 2018 in brand te hebben gestoken.

In de verslaglegging is het niet duidelijk welke van de 4 vrouwen het mes in haar hoofd had, waarschijnlijk niet de ex-vrouw. Het paar heeft meerdere kinderen, het aantal is onbekend. De echte namen van de betrokkenen zijn niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .