Eerwraak verhaal

Liyana en haar 4 kinderen
geboren: -
vermoord: 28 januari 2021
Woonplaats: Gujranwala (Pakistan)
Hekomst: Pakistan
Kinderen: 4
Dader: haar echtgenoot Imran
Een man in Gujranwala heeft zijn vrouw en vier kinderen vermoord, onthulde de politie op donderdag 28 januari 2021. De moorden werden gepleegd door de echtgenoot van de vrouw, geïdentificeerd als Imran. De politie noemt het een geval van "eerwraak" omdat Imran een bekentenis heeft afgelegd. Imran heeft ook bekend dat hij "al zijn kinderen heeft vermoord die uit hun slaap wakker werden en er getuige van waren dat hij hun moeder vermoordde. "

De echte naam van de vrouw is niet bekend. We zouden blij zijn met elke aanwijzing!

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , .