Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ivana Hranova
geboren: 1979
Moord: 4 juli 2019
Woonplaats: Remshalden / Weinstadt (bij Stuttgart)
Herkomst: slachtoffer: Slowakije; dader: onduidelijk
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar ex-vriend Kevin Kräge (30 jaar oud bij de misdaad)
Ivana is schoonmaakster en samen met de 10 jaar jongere Kevin uit Weinstadt. Hij werkt voor een voedselproducent. Ze gaan uit elkaar.

Op 4 juli 2019 ontmoet Ivana haar ex-vriendje. Op 8 juli 2019 geeft haar werkgever haar als vermist op. Er wordt een openbare klopjacht gestart. 2 dagen later wordt het lichaam gevonden in een struik aan de oevers van de Rems. Ivana stierf aan " excessief geweld naar het hoofd en de hals".

Kevin geeft zich aan bij de politie en wordt in hechtenis genomen. Zijn oorsprong is onbekend. De naam klinkt als een Engelse voornaam, een Duitse achternaam. Op basis van zijn politiefoto zou men eerder het Midden-Oosten als oorsprong vermoeden. De opsporingsdienst zegt dat hij "buitenlandse connecties" heeft. De zaak is onduidelijk, we zouden blij zijn met tips!

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .