Eerwraak verhaal

Katharina
geboren: 1972
Moordpoging: 15 september 2015
Verblijfplaats: Bensheim (bij Darmstadt)
Herkomst: Sri Lanka / Tamil
Kinderen: 2 dochters (5 en 11 jaar)
Dader: haar man Annalatas S. (47 jaar)
Annalatas komt in 1992 als vluchteling uit Sri Lanka naar Duitsland. Zijn ouders bezorgen hem in 2005 een vrouw uit zijn thuisland. Vanwege de onduidelijke verblijfsstatus (en misschien ook vanwege zijn gedrag) woont Katharina waarschijnlijk tijdelijk in Frankrijk. Na de geboorte van haar 2e dochter komt ze naar Duitsland en leert snel goed Duits, in tegenstelling tot hem. Hij werkt bij McDonald's, zij zorgt voor de twee dochters.

Het huwelijk is gewelddadig, minstens één zaak uit 2013 is geregistreerd. Katharina wil scheiden. In september 2015 zal er opnieuw een geschil ontstaan. Annalatas wil een slagersmes voor de ogen van hun dochter in de maag van zijn vrouw duwen. Zij verdedigt zichzelf, hij hakt in op haar hoofd. Later zal de lijkschouwer uitleggen dat het een wonder is dat ze het heeft overleefd. De dader ontvlucht via het raam, maar wordt vrijwel onmiddellijk gearresteerd.

In april 2016 begint het proces voor de rechtbank van Darmstadt wegens poging tot moord. Katharina heeft de echtscheiding aangevraagd, maar getuigt niet in de rechtbank.

In mei wordt Annalatas veroordeeld tot 5 jaar en 3 maanden gevangenisstraf. Een hoog alcoholgehalte tijdens de misdaad heeft een verzachtend effect. De rechter wijst erop dat de Tamil geen spijt heeft van zijn misdaad. Hij wil geen geëmancipeerde vrouw.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *