Eerwraak verhaal

Marget en Katrin
geboren: 1982, 1981
doodgestoken: 4 januari 2015
Woonplaats: Lüneburg
Oorsprong: Irak / Koerden / Jesiden
Kinderen: Marget 3, Katrin 2
Dader: Marget's man Ziad Karnous (37 jaar)
Het is waarschijnlijk dat Ziad rond 2003 als vluchteling uit Irak naar Duitsland is gekomen. Hij trouwt met zijn nicht (niet 1e graad) Marget Karnous en neemt haar naam aan. Ze hebben drie kinderen (8, 9, 11 jaar). Zelfs na 11 jaar in Duitsland spreekt Ziad alleen gebroken Duits. Hij werkt als keukenhulp. De familie is onopvallend tot de misdaad.

Marget en Ziad zijn Yazidi. Maar Marget wil scheiden en christen worden.

Op 4 januari 2015 zal Marget's vriendin Katrin, die actief is in een protestantse vrije kerk, bij haar zijn. Ziad steekt haar om zijn vrouw te intimideren. Ze weigert waarschijnlijk terug te keren naar hem. Ze roept om hulp. Dan steekt hij haar ook neer. Tijdens het misdrijf zijn de drie kinderen bij familieleden.

De buren horen het geschreeuw en bellen de politie. Ziad is op de vlucht. De politie zoekt hem in heel Europa.

Blijkbaar heeft de dader ook een ander paspoort dan Ziad Haji Rascho, zijn Iraakse naam. Er is ook een eerdere geboortedatum. Ziad deed zich voor als minderjarige toen hij Duitsland binnenkwam.

Bijna 3 weken na de misdaad wordt Ziad in Hamburg gearresteerd en beschuldigd van dubbele moord. Hij bekent de misdaad. In mei 2015 begint de rechtszaak bij de districtsrechtbank van Lüneburg.

In september wordt de tweevoudige moordenaar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De bijzondere ernst van de schuld wordt vastgesteld.

In december 2016 beslist het Federale Hooggerechtshof dat het proces moet worden heropend.

In oktober 2017 wordt de eerste uitspraak bevestigd: Levenslange gevangenisstraf. De rechtbank bevestigt dat de verdachte in Duitsland in 15 jaar tijd geen enkele prestatie op het gebied van integratie heeft geleverd.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *