Eerwraak verhaal

Mehtap Savasci
geboren: 1974
vermoord: 7 oktober 2014
Woonplaats: Kassel
Herkomst: Turkije
Kinderen: onduidelijk, minstens 1 dochter
Dader: haar broer Mehmet (50 jaar)
Mehtap Savasci komt uit een Turkse familie en is geboren in Duitsland. Ze werkt op de afdeling Integratie van de Dienst Vreemdelingenzaken in Kassel. Op 7 oktober 2014 wordt ze vroeg in de ochtend ontvoerd op weg naar haar werk. De buren zien een gevecht. Later meldt ze zich ziek op de voicemail van een collega.

Haar oudere broer wordt ervan verdacht iets met de verdwijning te maken te hebben. Hij woont eerst in Offenbach en verhuist later naar Maintal. De politie vindt belastende aanwijzingen over zijn busje. Hij is gearresteerd op 14 oktober. De politie blijft zoeken naar Methap.

Op 7 november vindt men haar lichaam begraven in een volkstuin in Wiesbaden, die gelokaliseerd was via de mobiele telefoongegevens van haar broer. De broer is in hechtenis en zwijgt.

In oktober 2015 wordt Mehmet door de regionale rechtbank van Kassel veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord. De rechtbank ziet als een motief dat het slachtoffer niet voldeed aan de ideeën van de dader over "familie en eerbied". De verdediging had toegegeven dat hij betrokken was bij de moord, maar dat het bewijs te zwak was om te veroordelen.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .