Eerwraak verhaal

Nadine Ertugrul
geboren: 1979
gewurgd: 12 oktober 2015
Verblijfplaats: Ludwigsburg (bij Stuttgart)
Oorsprong: Slachtoffers: Duitsland; Daders: Turkije
Kinderen: 2 (3 en 5 jaar)
Dader: haar man Ramazan (41 jaar)
Ramazan werkt als machinebediener voor een autofabrikant. Hij woont met zijn vrouw Nadine in Ludwigsburg-Eglosheim. Er wordt echter gezegd dat het echtpaar gescheiden is en dat beiden nieuwe relaties hebben. Nadine werkt voor Porsche.

Op 12 oktober 2015 wurgt Ramazan zijn vrouw (of slaat op haar hals), waarschijnlijk in de hobbyruimte van haar huis. Hij slaat haar dan in haar hals zoals bij een slachting. Hij neemt het lichaam mee met zijn auto en plaatst het naast een treinrails. Later belt hij zijn schoonmoeder en de politie en meldt zijn vrouw als vermist.

Een week na de misdaad, vindt de politie het naakte lichaam.

De man wordt voor het eerst gearresteerd in augustus van het volgende jaar. In januari 2017 begint bij de regionale rechtbank van Stuttgart het proces wegens doodslag. De verdachte bekent niet. Nadine's zus getuigt dat Nadine zich bedreigd voelde vanwege de scheiding. De nieuwe vriendin van de vermeende dader wordt ook ondervraagd.

Begin februari hangt Ramazan zichzelf op in zijn cel.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .