Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Patryk K.
geboren: 1982
Moordpoging: 17 oktober 2015
Woonplaats: Hamburg
Oorsprong: Slachtoffer: verondersteld Duitsland; Dader: verondersteld Turkije
Kinderen: ?
Dader: MLNDR022 (30 jaar)
Agnes (33 jaar) heeft drie kinderen en is ongeveer een jaar samen met MLNDR022, die als bodybuilder en paramedicus werkt. Hij zou zo jaloers zijn dat ze niet alleen mag winkelen. Ze scheidt in het voorjaar van 2015. Hij begint haar te stalken. Wat ook betekent dat hij bij haar voordeur belt.

Dus ook op 17 oktober 2015. Een vriend van Agnes genaamd Patryk helpt haar bij de renovatie van haar appartement. Als hij belt, gaat Patryk naar de voordeur om MLNDR022 te vertellen dat hij zijn ex-vriendin met rust moet laten. MLNDR022 steekt Patryk meerdere malen.

Het slachtoffer wordt geopereerd en overleefd. De dader is gearresteerd. Hij is al bekend bij de politie voor het bedreigen van een vrouw.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , .