Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Nasi A.
geboren: 2001
gestoken: 16 juli 2019
Woonplaats: Halle (Saale)
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: waarschijnlijk geen
Dader: haar "verloofde" Rami D. (30 jaar oud bij de misdaad)
Nasi is 18 jaar oud en woont sinds 2015 bij haar moeder Najiba in Halle (Saale). Rami is 30 jaar oud en woont in Frankrijk. Men kan alleen maar veronderstellen dat Nasi met hem zou moeten trouwen.

Vermoedelijk weigert ze. Op 16 juli 2019 breekt er een gevecht uit en Rami vermoordt "zijn verloofde" met meer dan 30 messteken in haar appartement. De politie vindt de ernstig gewonde vrouw, ze ondergaat een spoedoperatie, maar bloedt dood en sterft.

Dezelfde avond wordt de dader gearresteerd op het hoofdstation in Frankfurt/M.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .