Eerwraak verhaal

Neda Dzhambazova
geboren: 1969
vermoord: Mei/juni 2013
Woonplaats: Wiesbaden
Herkomst: Slachtoffer: Bulgarije; Dader: Turkije
Kinderen: minstens 1 dochter
Dader: haar ex-vriendje (40 jaar)
Neda en Ahmed zijn al enkele jaren aan elkaar verbonden. De Bulgaarse vrouw werkt in de gastronomie.

Op 23 juni 2013 wordt haar lichaam zwaar ontleed gevonden in een struik in Mainz. Ze kan alleen worden geïdentificeerd door een aangifte van vermiste personen afkomstig van haar dochter.

In oktober wordt Neda's Turkse ex-vriendje gearresteerd in zijn appartement in Wiesbaden. Hij ontkent de misdaad. Een arrestatiebevel wordt uitgevaardigd op grond van sterke verdenking.

Dan verdwijnt alle berichtgeving over deze zaak. We zouden blij zijn met tips! Ahmed is niet de echte naam van de verdachte.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .