Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Nicole
geboren: 1980
vermoord: 24 juli 2020
Woonplaats: Arnstadt (Thüringen)
Herkomst: Slachtoffer: vermoedelijk Duitsland; Dader: Tunesië
Kinderen: 2
Dader: haar gescheiden echtgenoot (49 jaar)
Nicole heeft 2 kinderen met een man uit Tunesië die een Duits paspoort heeft. Ze zal scheiden in 2018. Hij zal dat niet accepteren. Verschillende gewelddaden van de man tegen zijn vrouw zijn vastgelegd in de registratiesystemen ("misdaden ten nadele van de benadeelde partij").

Op 24 juli 2020 rijdt hij met een SUV en minstens 70 km/u tegen zijn ex-vriendin aan. Ze valt met haar fiets en sterft een paar uur later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Eerst vlucht de dader, maar later wordt hij enkele kilometers verderop gearresteerd. Het arrestatiebevel is voor moord.

De namen van de betrokkenen en de herkomst van het slachtoffer zijn onbekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .