Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Penelope en haar vriend
geboren: 1974 (en 1963)
vermoord: 8 december 2001
Woonplaats: Wiesbaden
Herkomst: Slachtoffer: Mexico (Duitsland); Dader: Sicilië
Kinderen: 1 zoon (en 1 zoon)
Dader: haar ex-man (ten tijde van het misdrijf 28 jaar)
Penelope is verkoopster in een bakkerij en 7 jaar getrouwd met een Siciliaan met wie ze een zoon heeft die ten tijde van het misdrijf 6 jaar oud is. Ze gaat scheiden en trekt bij haar moeder in. Haar ex-man begint haar te stalken. Ze ontmoet een nieuwe man die ook een zoon heeft.

Op 8 december 2001 ontmoet de ex-man hen beiden met hun kinderen op de kerstmarkt in Wiesbaden en steekt Penelope en haar nieuwe vriend in het bijzijn van de kinderen neer. Kort daarna wordt hij gearresteerd.

De dader is door het Landgericht Wiesbaden veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens dubbele doodslag. De echte namen van de betrokkenen zijn niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , , .