Eerwraak verhaal
geboren: 1967
doodgeschoten: 10 december 2012
Woonplaats: Frechen (bij Keulen) / Kerpen
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Iran
Kinderen: 1
Dader: Nasser A. (46 jaar)
Nasser (ook: Narza) komt uit Iran, runt de kiosk "Em Veedel" in Keulen en is getrouwd. Het paar woont in Kerpen en heeft een zoon. Zij scheiden in 2010 en dat is eind 2012 officieel. Er is een geschil over voogdijschap.
Nasser gelooft dat zijn ex-vrouw een affaire heeft met de professionele bokser Stefan Raaff. De twee mannen kennen elkaar van de vechtsportschool. Het is mogelijk dat Nasser zijn trainer voorziet van illegale middelen, drugs, opium, pijnstillers, amfetaminen, etc.
De professionele bokser is echter samen met een andere vrouw (een Zweedse vrouw), met wie hij een gemeenschappelijke flat heeft in Frechen. Elders wordt gezegd dat Stefan in Dormagen woont en op de avond van het misdrijf zijn vriendin bezoekt. De bokser heeft waarschijnlijk ook een dochter, die waarschijnlijk bij haar moeder woont (onduidelijk).
Op 10 december 2012 zal Nasser hem in een hinderlaag lokken. Stefan geeft die avond les in een vechtsportcentrum en rijdt dan naar huis in zijn auto. Hij komt eruit. Nasser schiet hem neer in de straat. De noodarts kan hem niet meer redden. Ondanks de klopjacht wordt de moordenaar niet gepakt. Aangezien Stefan ook als uitsmijter werkt, wordt er in eerste instantie van uitgegaan dat het om een biker-vechtpartij gaat. Slechts 9 dagen later wordt Nasser gearresteerd in zijn Keulse kiosk.
Het proces start in augustus 2013. Nasser blijft stil. Een politievrouw meldt dat Stefan zich duidelijk bedreigd voelde. Een getuige wordt verondersteld Nasser een alibi te verschaffen, maar maakt zichzelf ongeloofwaardig in de rechtbank. Een deskundige verklaart dat de dader egocentrisch is, bezitterig, controlerend en voortdurend bezig is met de eer en de cultuur. Om een onbekende reden weigert de ex-vrouw van de dader (die als verzorger op een basisschool werkt) te getuigen.
In november wordt de dader door de rechtbank van Keulen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De verdedigingsadvocaten gaan in beroep.
Wat is eerwraak? |
Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:
Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije. |
Laatste berichten
-
Eerwraak in Teheran: Moordenaar veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf
-
Eerwraak in Zehlendorf, Duitsland: Man steekt ex-vrouw dood
-
Man doodt vrouw en man in Gilan, Iran
-
Vrouw doodgeschoten voor de ogen van haar 4-jarige zoontje in Rijswijk
-
Eerwraak in Darrehshahr, Iran: 17-jarig meisje vermoord door haar vader
-
Eerwraak in Swat, Pakistan: Vrouw en drie dochters vermoord
-
Eerwraak in Gwalior, India: Vader wurgt zijn dochter
-
Femicide in Sib en Soran, Iran: Man vermoordt echtgenote en schoonmoeder
-
Eerwraak in Bhanpura, India: Vader gearresteerd voor moord op zijn dochter
-
Eerwraak in Khorasan Razavi, Iran: twee zussen vermoord