Eerwraak verhaal

Tiana
geboren: 1972
doodgeschoten: 1 februari 2021
Woonplaats: Wiesbaden
Herkomst: Bulgarije
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar echtgenoot (ten tijde van het misdrijf 56 jaar)
Aan het begin van het jaar 2020/2021 scheidt Tiana van haar man. Op 1 februari staat hij haar op te wachten in de vroege ochtend op straat in Wiesbaden. Hij steekt haar dood. Dan schiet hij haar neer en ook haar één jaar jongere zus, die zwaar gewond overleeft. Daarna schiet hij zichzelf neer. In totaal zijn er zes schoten gelost. Het echtpaar sterft ter plekke.

Er komt geen proces in deze zaak, want doden worden niet onderzocht. Volgens het openbaar ministerie gaat het om een vuurwapen dat in Kosovo veel wordt gebruikt en dat mogelijk illegaal van daar is meegebracht, aldus Hessenschau. De echte namen van de betrokkenen zijn niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .