Familie doodt tienerkoppel en hangt lichamen op aan mangoboom in Uttar Pradesh

caret-down caret-up caret-left caret-right
Tienerkoppel
leeftijden: 17, 19
vermoord: mei 2023
Woonplaats: Kayampur Nivarwara, Uttar Pradesh, India
Kaste: Thakur, Dalit
Kinderen: -
Daders: haar familie
Een tragische gebeurtenis heeft zich voorgedaan in een dorp in Uttar Pradesh, waar een jong tienerkoppel op brute wijze is vermoord door familieleden van het meisje. Hun lichamen werden opgehangen aan een mangoboom. Een aangifte van de vader van de jongeman initieerde het politieonderzoek, waarbij zeven mensen, waaronder de vader van het meisje, zijn aangeklaagd wegens ontvoering, moord en overtreding van de wet ter voorkoming van wreedheden tegen Dalit.

Het onderzoek onthulde dat de jongen van plan was om met het meisje te trouwen zodra ze volwassen was. De familieleden van het meisje waren tegen deze relatie vanwege het kastenverschil. Ze namen het heft in eigen handen en vermoordden eerst de jongen, waarna ze het meisje ontvoerden en beiden aan de boom ophingen om de indruk te wekken dat het om een geval van zelfmoord ging.

Het tienerkoppel had eerder geprobeerd om te vluchten voor degenen die tegen hun relatie waren, maar dat mislukte en ze werden binnen een week gevonden. De jongen werd gearresteerd en naar de gevangenis gestuurd, terwijl het meisje werd teruggegeven aan haar familie.

De zaak bevindt zich momenteel nog in onderzoek en de politie is bezig met het arresteren van alle verdachten. Hoewel sommige lokale getuigen beweren dat de moord verband houdt met kastenverschillen, wordt hierover niets vermeld in het politierapport dat is verstrekt door de familie van de overleden jongen.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , , .