Man steekt schoonmoeder dood voor haar huis in Essen

caret-down caret-up caret-left caret-right
Dilek
geboren: 1973
doodgestoken: 25 januari 2023
Woonplaats: Essen
Herkomst: Turkije
Kinderen: ten minste 1 volwassen dochter
Dader: haar schoonzoon (34 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Een Turk kan de scheiding van zijn vrouw niet accepteren en overvalt haar moeder op 25 januari 2023 voor haar huis in Essen. Wanneer zij 's morgens het huis verlaat, steekt hij haar neer. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht en overlijdt. De dader wordt ter plaatse gearresteerd, het mes wordt in beslag genomen. Een niet betrokken getuige raakt ook gewond bij het misdrijf.

De dader woont niet in Essen en heeft twee minderjarige kinderen met de dochter van het slachtoffer.

Aanvankelijk wordt herhaaldelijk gezegd dat de dader een Duitser is. Er zijn echter geen "Duitsers" die hun schoonmoeder op straat neersteken omdat zij haar dochter vrij laat of laat leven. Vermoedelijk heeft de dader een dubbele nationaliteit. De namen van de betrokkenen zijn niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .