Man steekt zijn ex-vriendin neer voor de ogen van hun zoontje in Hamburg

Susanna
Geboren: 1988
Moordpoging: 29 januari 2023
Woonplaats: Hamburg
Herkomst: Dader: Ghana
Kinderen: 1 zoon (6 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Dader: haar ex-vriend (43 jaar)
Susanna en een man uit Ghana hebben een zoontje van 6 jaar en wonen apart. Het kind heeft mogelijk invloed op de verblijfsstatus.

Op 29 januari 2023 steekt de Ghanees op straat in Hamburg-Barmbek zijn ex-vriendin neer voor de ogen van hun zoontje. Hij valt ook de nieuwe vriend (27 jaar) aan, maar die blijft ongedeerd. Susanna komt zwaargewond in het ziekenhuis terecht, ondergaat een spoedoperatie en overleeft. De dader vlucht. Blijkbaar waren er al eerder aanvallen op de vrouw geweest. De namen van de betrokkenen en de herkomst van de vrouw zijn onbekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .