Man steekt vrouw neer in Wuppertal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ayse
geboren: 1991
Neergestoken: 10 mei 2022
Woonplaats: Wuppertal
Oorsprong: onduidelijk
Kinderen: 2 (2 en 6 jaar oud op het moment van het misdrijf)
Dader: haar man (34 jaar)
Terwijl de kinderen naast hem sliepen, stak een vader op 10 mei 2022 's avonds laat de moeder neer. Het slachtoffer slaagt erin het alarmnummer te bellen.

De politie vindt de vrouw ernstig gewond, ze ondergaat een spoedoperatie, de volgende dag is ze nog steeds in levensgevaar. De man is gearresteerd in de buurt van het huis in Wuppertal. De kinderen gaan bij familieleden wonen. De namen van de betrokkenen zijn niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .