Vader doodt zijn kinderen in Hanau om wraak te nemen op zijn vrouw

caret-down caret-up caret-left caret-right
2 kinderen
geboren: 2015 en 2011
vermoord: 11 mei 2022
Woonplaats: Hanau
Oorsprong: India
Kinderen: zij waren zelf kinderen
Dader: hun vader
Een Indiase vrouw woont sinds eind 2021 met haar 2 kinderen in een flatgebouw in Hanau. De vader is gewelddadig, hij mag de kinderen alleen zien in aanwezigheid van het bureau voor jeugdzorg.

Op 11 mei 2022 breekt hij in de flat in. Hij weet dat zijn ex-vrouw om 6 uur bij een groenteboer moet gaan werken, maar dat de kinderen pas later naar school gaan. Hij snijdt de keel van het 7-jarige meisje door en gooit de 11-jarige jongen van het balkon. Daarna vlucht hij, de politie zoekt hem, ook in andere Europese landen.

De zoon sterft op de stoep, de moeder stort in en wordt naar een psychiatrische kliniek gestuurd. Men kan de daad zien als een straf voor de moeder.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .