Pasgetrouwde man vermoord door familie van bruid in K'giri in India

caret-down caret-up caret-left caret-right
C. Jagan
geboren: 1997
vermoord: 21 maart 2023
Plaats delict: K'giri, Andhra Pradesh, India
Herkomst: India
Kinderen: geen
Dader: zijn schoonvader Shankar (43), G. Nagaraj (21), M. Murali (20)
Jagan is een 26-jarige bouwvakker uit het dorp Kittampatti in India. Hij werkt als tegelreparateur. Jagan was verliefd op S. Saranya (21) uit een nabijgelegen dorp. Saranya's ouders waren tegen hun liefdesrelatie en besloten Saranya te dwingen te trouwen met een man van hun keuze.

In februari 2023 ontvluchtte Saranya haar huis, verbrak de banden met haar familie en trouwde met Jagan. Hoewel ze beiden tot dezelfde Vanniyar-gemeenschap behoorden, was Jagan economisch armer dan zijn vrouw.

Jagan's schoonfamilie was boos over de ontwikkelingen en maakte een plan om hem te vermoorden. Zij wisten dat hij dagelijks op zijn motor naar zijn werk ging via een bepaalde route. Op dinsdag 21 maart, rond 14.00 uur, werd Jagan van zijn motor geduwd en afgeslacht door drie mannen met sikkels voor de ogen van vele geschokte getuigen. Een van de aanvallers was zijn schoonvader Shankar (43).

Er bestaan ijzingwekkende videobeelden waarop te zien is hoe Jagan's benen door één aanvaller worden vastgehouden terwijl de anderen hem herhaaldelijk met sikkels slaan, waardoor Jagan overlijdt. Het trio ontsnapte vervolgens op hun motorfietsen.

Het trio zou zich later overgeven aan de plaatselijke autoriteiten. De twee mannen die Shankar hielpen waren G. Nagaraj (21) en M. Murali (20).

Boze familieleden van Jagan plunderden Shankar's huis.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .