Moeder van tien voor de ogen van haar kinderen doodgeslagen door echtgenoot in Berlijn

Nigina
Leeftijd: 45
Doodgeslagen: 30 juni 2024
Woonplaats: Berlijn, Duitsland
Herkomst: Tadzjikistan
Kinderen: 10
Dader: haar man
Nigina ontvluchtte met haar familie Tadzjikistan, een Aziatische Islamitische republiek die vroeger tot de Sovjet-Unie behoorde, en woonde enkele jaren in Duitsland in een appartement in het Berlijnse district Tempelhof. De 45-jarige Nigina had tien kinderen, van wie er vijf thuis woonden en vijf een eigen appartement hadden.

Op 29 juni waren de vijf uitwonende kinderen op bezoek. In de nacht van zaterdag op zondag zou Nigina door haar echtgenoot voor de ogen van hun kinderen zijn doodgeslagen.

De politie werd rond 3 uur 's ochtends naar het appartementencomplex aan de Parkstraße geroepen. Agenten constateerden dat Nigina ernstige verwondingen aan het hoofd had en dat ze het slachtoffer was van een geweldsmisdrijf. De echtgenoot werd gearresteerd en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Hulpdiensten hebben zich ontfermd over de tien kinderen (tussen 1 en 24 jaar oud) en hebben hen en twee huisdieren elders ondergebracht. Nigina is niet de echte naam van de vrouw.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .