Pakistaans-Amerikaanse fotografe Sania Khan doodgeschoten door ex-echtgenoot in Chicago
Geboren: 1993
doodgeschoten: 18 juli 2022
Woonplaats: Chicago, Illinois, Verenigde Staten
Herkomst: Pakistan
Kinderen: geen
Dader: ex-man Raheel Ahmed (36 jaar oud op het moment van het misdrijf)
De Pakistaans-Amerikaanse Sania Khan, oorspronkelijk afkomstig uit het bergstadje Chattanooga, Tennessee, vestigde zich in juni 2021 in Chicago, in de staat Illinois. In Chicago is zij gaan samenwonen met haar echtgenoot, Raheel Ahmed.
Sania is een professionele fotografe die gespecialiseerd is in het maken van vrolijke foto's bij huwelijksceremonies en van bruiden en stelletjes.
In de winter van 2021/2022 besloten Sania en Raheel te scheiden. Hun formele scheiding werd in mei afgerond. Raheel ging bij zijn familie in een buitenwijk van Atlanta wonen.
Sania's plan was om terug te verhuizen naar haar geboortestad Chattanooga. Op maandag 18 juli 2022 werd Raheel als vermist opgegeven door zijn familie, en de politie stuurde agenten naar Sania's woning om te controleren of hij daar was.
Bij aankomst hoorde het politiepersoneel een geweerschot, gevolgd door geluiden van een man die kermde van de pijn. Toen agenten de woning binnengingen, werd Sania dood aangetroffen en haar ex-man werd in de slaapkamer gevonden met een enkele schotwond in het hoofd. Er zou ook een zelfmoordbriefje zijn gevonden. Raheel werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij bij aankomst dood werd verklaard.
Voor het motief achter deze moord en zelfmoord verwijzen media naar Sania's TikTok account, waar ze openhartig spreekt over de problemen waar Zuid-Aziatische vrouwen mee te maken krijgen na een scheiding.
Het volgende had Sania gezegd: "Als je als Zuid-Aziatische vrouw door een scheiding gaat, voelt het soms alsof je gefaald hebt in het leven. De manier waarop de gemeenschap je een etiket opplakt, het gebrek aan emotionele steun dat je krijgt, en de druk om bij iemand te blijven omdat 'wat zullen de mensen wel niet zeggen' is isolerend. Het maakt het moeilijker voor vrouwen om uit een huwelijk te stappen waar ze eigenlijk niet in hadden moeten zitten. Het is pijnlijk om weg te lopen van iemand waar je ooit van hield. Maar het is nog pijnlijker om van iemand te houden die onzorgvuldig met je hart omgaat."
Wat is eerwraak? |
Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:
Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije. |
Laatste berichten
-
Eerwraak in Teheran: Moordenaar veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf
-
Eerwraak in Zehlendorf, Duitsland: Man steekt ex-vrouw dood
-
Man doodt vrouw en man in Gilan, Iran
-
Vrouw doodgeschoten voor de ogen van haar 4-jarige zoontje in Rijswijk
-
Eerwraak in Darrehshahr, Iran: 17-jarig meisje vermoord door haar vader
-
Eerwraak in Swat, Pakistan: Vrouw en drie dochters vermoord
-
Eerwraak in Gwalior, India: Vader wurgt zijn dochter
-
Femicide in Sib en Soran, Iran: Man vermoordt echtgenote en schoonmoeder
-
Eerwraak in Bhanpura, India: Vader gearresteerd voor moord op zijn dochter
-
Eerwraak in Khorasan Razavi, Iran: twee zussen vermoord