Politie arresteert verdachte na doodschieten 48-jarige vrouw in Sembach, Duitsland

caret-down caret-up caret-left caret-right
Raka
doodgeschoten: 23 februari 2023
Woonplaats: Sembach (bij Kaiserslautern)
Herkomst: onduidelijk
Kinderen: 1 zoon (12 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Dader: haar man (57 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Op 23 februari 2023 wordt het lichaam van een vrouw gevonden in Sembach, ten noorden van Kaiserslautern. De echtgenoot wordt in een woonhuis gearresteerd. Er was al een gerechtelijk bevel volgens de wet op de bescherming tegen geweld. De dader woonde gescheiden van zijn vrouw. Zij had hem verlaten, blijkbaar had hij haar al bedreigd.

Het moordwapen werd gevonden in een Mercedes. De auto had eerder de auto van de vrouw geramd. Meer is tot nu toe niet bekend, zelfs niet de namen en afkomst van de betrokkenen.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .