Twee meisjes in Afghanistan doodgeschoten door hun vader vanwege virale video op TikTok

caret-down caret-up caret-left caret-right
2 meisjes
geboren: -
doodgeschoten: -
Woonplaats: Afghanistan
Herkomst: -
Kinderen: geen
Dader: hun vader
Twee meisjes willen iets kopen in een accessoirewinkel in Afghanistan, maar ze hebben geen geld. De winkeleigenaar wil hen geven wat ze willen in ruil voor bepaalde diensten. Zijn actie is opgenomen door de bewakingscamera van de winkel.

De video waarin hij de meisjes misbruikte werd geüpload naar TikTok en werd door velen bekeken. De video werd ook gezien door de vader van de meisjes, die vervolgens zijn dochters doodschoot.

De winkeleigenaar werd naar verluidt onthoofd door boze mensen. Meer is niet bekend. Tips over deze zaak zijn van harte welkom!

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , .