Vader wurgt zijn 15-jarige dochter Miad Barhayel in Algerije

caret-down caret-up caret-left caret-right
Miad Barhayel
geboren: 2007
gewurgd: 12 juni 2022
Woonplaats:Hamlet 3 wijk in Batna, Algerije
Herkomst: Algerije
Kinderen: geen
Dader: haar vader
Misschien is deze daad geen eerwraakmoord, en misschien hoort deze zaak niet in dit archief thuis.

Miad Barhayel is een 15-jarig meisje dat geslaagd was voor haar middelbare school examens en wachtte op de resultaten. Haar vader en moeder zijn gescheiden.

Op de avond van 12 juni lokte de vader zijn dochter weg uit het huis van haar grootmoeder door haar een Iphone te beloven. Aan de grootmoeder vroeg hij om zijn dochter met hem mee te laten gaan om vogels te gaan kijken bij het huis van zijn zus.

De vader sloeg en wurgde zijn dochter tot ze dood was in het huis van zijn zus en gaf zich daarna over op een politiebureau. De forensisch arts zegt dat Miad door verstikking is overleden en blauwe plekken op buik en knieën had. We zouden erg blij zijn met elke aanwijzing!

Als blijkt dat er geen eer motief is, zullen we de zaak uiteraard uit het archief verwijderen.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , .