Vader plande de moord op zijn dochter samen met zijn zoon in Duitsland

Evin
Geboren: 2006
Proces: januari 2023
Woonplaats: Augsburg
Herkomst: Yazidi / vermoedelijk Irak
Kinderen: geen
Dader: haar vader (44 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Nee, dit is geen eerwraak. Maar het verhaal legt de problematiek van eerwraak en de parallelle samenleving goed bloot en is de moeite van het vertellen waard.

Een 16-jarig Yazidi meisje is verliefd geworden op een Moslim Turk. Haar familie besluit haar te vermoorden. De vader is 44, de zoon 23. Ze willen het op een zelfmoord laten lijken. De dochter wordt gedwongen een zelfmoordbrief te schrijven.

Het meisje zoekt bescherming bij het bureau jeugdzorg en wordt onder toezicht geplaatst. Het geweld tegen haar begon toen ze 12 jaar oud was, dus toen ze in de puberteit kwam.

In mei 2022 wordt de vader gevraagd voor een gesprek bij Bureau Jeugdzorg. Daar zegt hij: "Ik zal haar hoofd afhakken. En als ik het niet kan, zijn er 500 andere Yazidi's die het voor mij doen." Opmerking: Het hoofd afhakken is meer "Sharia" dan Yazidi. De herkomst van de familie is onbekend, Yazidi's komen meestal uit Irak, Syrië of Turkije.

In januari 2023 begint het proces wegens bedreiging en talrijke lichamelijke en geestelijke mishandelingen bij de rechtbank van Augsburg.

Laten we een lijstje maken: Het doden van de eigen dochter, familiegeweld, het afhakken van hoofden, het plannen in de familie, geen respect voor de rechten van het meisje of de vrouw, minachting voor het Duitse recht en het vastbesloten idee dat men door het doden van de dochter iets goeds deed, namelijk het herstellen van de familie-eer - dit zijn typische aspecten van een eerwraakmoord.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .