Vader vermoordt 15-jarige dochter en beschuldigt familieleden in Hardoi, India

caret-down caret-up caret-left caret-right
Jong meisje
Leeftijd: 15
vermoord: 30 juni 2023
Woonplaats: Hardoi, Uttar Pradesh
Herkomst: India
Kinderen: geen
Dader: vader Anangpal
Op 30 juni 2023 heeft een vader genaamd Anangpal zijn 15-jarige dochter om het leven gebracht in het dorp Bisaoli, gelegen in het district Hardoi, Uttar Pradesh. Het incident vond plaats tijdens een familiebezoek. Anangpal viel zijn dochter aan met een scherp voorwerp, waarna hij haar lichaam achterliet in een veld. Bovendien verwondde hij een puppy uit het dorp en verspreidde hij bloed in het huis van zijn broer en schoonzus.

Na de moord beschuldigde Anangpal zijn broer, schoonzus en een dorpsbewoner van de misdaad en deed hij aangifte tegen hen. Tijdens verhoren legde hij meerdere tegenstrijdige verklaringen af en raakte hij verstrikt in leugens. Na een intensief verhoor door agenten van politiebureau Pachdevra bekende Anangpal uiteindelijk de moord te hebben gepleegd. Hij verklaarde dat zijn broer een buitenechtelijke relatie had met zijn vrouw, dat zijn vrouw hem verlaten had en dat hij zijn dochter had zien praten met een jongeman uit het dorp.

Anangpal is gearresteerd en zal voor de rechter worden gebracht om verantwoording af te leggen voor zijn daden.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .