Vermiste Sawsan Mhamdi uit Reuver dood aangetroffen in Duitsland: echtgenoot gearresteerd

Sawsan Mhamdi
geboren: 1987
vermoord: 15 juni 2022
Woonplaats: Reuver, Limburg, Nederland
Herkomst: Tunesië
Kinderen: 2
Verdachte: haar echtgenoot (ten tijde van het misdrijf 43 jaar)
Op 15 juni 2022 vertrok de 35-jarige Sawsan Mhamdi te voet vanuit haar woning aan de Frans Halsstraat in Reuver. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. Op 19 juni wordt zij als vermist opgegeven bij de politie.

Op woensdag 19 oktober krijgt de Nederlandse politie een melding van de Duitse politie dat een ernstig verbrand lichaam van een vrouw op 15 juni is gevonden bij een viaduct in de gemeente Mainz-Bingen. Op basis van forensisch technisch onderzoek kon worden vastgesteld dat het lichaam toebehoort aan de vermiste Sawsan Mhamdi uit Reuver.

De 43-jarige echtgenoot van Mhamdi is hierop aangehouden. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij de vermissing/moord en start een sporenonderzoek in de woning in Reuver.

De twee kinderen van het echtpaar worden door de gemeente opgevangen.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek, Politie Zeist en getagd met , , , , , .