Vrouw vermoord: Moordaanklacht tegen 41-jarige ex-man

Dunja
geboren: 1982
doodgestoken: 19 maart 2022
Woonplaats: Frankfurt/M.
Herkomst: Dader: Servië
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar gescheiden levende echtgenoot (41 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Na de scheiding in oktober 2021 stalkte een Serviër zijn vrouw. In maart 2022 volgt hij haar met de auto op de A661, bij het Preungesheimer Dreieck (Frankfurt/M.). Hij brengt haar auto tot stilstand op de vluchtstrook, breekt het raam, opent de deur en steekt haar 7 keer in het bovenlichaam. De vrouw sterft een dag later in het ziekenhuis aan bloedverlies.

De dader wordt ter plaatse gearresteerd, het mes wordt gevonden. De echte namen zijn niet bekend, evenmin als de afkomst van de vrouw en of er kinderen zijn.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , , .