25-jarige vrouw gedood door haar vriend in Nagold

caret-down caret-up caret-left caret-right
Klara
Geboren: 1997
Moord: 24 april 2022
Woonplaats: Nagold (bij Stuttgart)
Herkomst: onduidelijk
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar vriend (27 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Op 24 april 2022 stak een man zijn vriendin dood in hun gezamenlijke flat in Nagold-Lemberg in het Zwarte Woud. Er wordt gesproken over een "zeer brutale relatie daad". Een kennis van de dader (of een familielid) geeft de politie de volgende dag een tip. Het lichaam wordt gevonden, de dader wordt gearresteerd.

Een citaat uit de pers: "Het ministerie gaf geen antwoord op vragen over het strafblad en de nationaliteit van de verdachte, onder meer met een beroep op de bescherming van persoonsgegevens.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , , .