Eerwraak verhaal

Baran
geboren: 2005
Moord: 4 april 2020
Verblijfplaats: Augsburg
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: hij was pas 15 jaar oud
Dader: zijn zwager (29 jaar ten tijde van het misdrijf)
Op 4 april 2020 is er een rel in een opvanghuis voor vluchtelingen in Augsburg-Göggingen. De politie wordt gebeld. De agenten vinden een dode 15-jarige. Zijn moeder is ernstig gewond en heeft een spoedoperatie nodig. Een zuster (20 jaar) is ook ernstig gewond. De vader (41 jaar) en een andere zuster (16 jaar) zijn licht gewond. De moeder zou 37 jaar oud zijn. Dit zou betekenen dat ze haar 24-jarige dochter op haar 13e zou hebben gekregen.

Achtergrond: De 29-jarige dader was getrouwd met de 24-jarige dochter van de familie. Maar ze was gescheiden. De jonge vrouw was niet aanwezig tijdens het misdrijf.

De dader is gearresteerd, zijn arrestatiebevel is voor moord en 4 pogingen tot moord. Wat het motief betreft, zou men kunnen speculeren: De man slaat zijn vrouw. Ze gaat terug naar haar ouders. Sinds ze haar in huis nemen, geeft de schurk zijn schoonfamilie de schuld van de scheiding. Of het had iets anders kunnen zijn. De namen van de betrokken personen zijn niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .