Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Dilek
geboren: 1998
Poging tot moord: 4 juli 2020
Woonplaats: Heidelberg
Oorsprong: onduidelijk
Kinderen: 1 dochter (2 jaar)
Dader: haar man (23 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Weinig is bekend over deze zaak: Een 20-jarige vrouw heeft een 2-jarige dochter. Ze wonen in een sociale woning in Heidelberg-Rohrbach. Men kan zich afvragen of dit een vluchtelingenopvang betekent.

Op 4 juli 2020 valt de 23-jarige man hen beiden aan met een mes. Moeder en dochter komen naar het ziekenhuis en overleven. De dader wordt op de plaats delict gearresteerd. Naam en herkomst zijn onbekend, het is ook onduidelijk of een eremotief al dan niet een rol speelt.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , , .