Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Florentina / Flory P.
geboren: 1983
gedood: 8 januari 2020
Woonplaats: Borgholzhausen (NRW)
Herkomst: Roemenië
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar vriend Nicolae I. (36 jaar)
Vroeg in de ochtend op 8 januari 2020 vindt de politie Flory's lichaam met een ingeslagen schedel in haar appartement in Borgholzhausen, ten noorden van Bielefeld. Eerst worden 2 mannen gearresteerd, dan is er een arrestatiebevel tegen haar levenspartner.

Zijn naam is Nicolae, hij is gescheiden en heeft 2 kinderen in Roemenië. Hij kwam in oktober 2019 naar Duitsland en trok in bij Flory, die hij via het internet ontmoette.

In juni 2020 begint het proces bij de rechtbank van Bielefeld. In september wordt Nicolae opgenomen in de psychiatrische zorg. Dit kan gelezen worden als krankzinnigheid, of een mengeling van laster, psychologische instabiliteit en invloed van alcohol.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .