Eerwraak verhaal
geboren: 1983
gedood: 11 juni 2019
Verblijfplaats: Hamburg
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland/mogelijk USA; Dader: Algerije
Kinderen: 3
Dader: Nasr El Ddin B. (Op dat moment 32 jaar)
Deze moord kan worden gezien als een alcoholgevecht met een fatale afloop. Of om een verkrachting te verdoezelen. Maar het is ook mogelijk dat er een rol is weggelegd voor eergevoelens. Hier zijn de feiten:
In een café in Hamburg-Neugraben vindt in de nacht van 11 juni 2019 een feest plaats. Joseline, genaamd Josy, is alleen in de kroeg om 3 uur 's nachts met Nasr uit Algerije. Nasr woont in een appartementencomplex in Neu Wulmstorf, waar vluchtelingen worden opgevangen. Hij werkt in de kroeg, waarschijnlijk als schoonmaker. Josy is Duitser, waarschijnlijk met een Amerikaans-zwarte achtergrond.
Waarschijnlijk zijn Josy en Nasr dronken. Om een of andere onbekende reden vermoordt hij haar, bindt het lichaam vast met plakband en vervoert het met een rommelwagen naar een struik in de buurt van de plaats van het misdrijf. Daarna gaat hij met de fiets of motor naar huis. Een kamergenoot ziet hem bij aankomst onder het bloed zitten.
De volgende ochtend vindt de man van de huisbazin sporen van bloed en informeert de politie. Delen van het misdrijf (maar niet het misdrijf zelf) zijn te zien op een bewakingsvideo. De dader is gearresteerd in een ziekenhuis in Buxtehude. Zijn hand is gebroken. Hij bekent de misdaad. Andere gasten van de avond weigeren mee te werken met de politie, mogelijk waren ze te dronken of werden onder druk gezet. De volgende ochtend vinden de agenten het lichaam.
Over het motief is tot nu toe niets bekend. Er moet echter in het verleden een relatie of iets dergelijks zijn geweest tussen de twee. In dit opzicht is het onduidelijk of het een eerwraak is of niet.
In december 2019 begint het proces voor het Landgericht Hamburg. Aanvankelijk werd gezegd dat de dader uit Libanon kwam. Maar hij komt uit Algerije en is sinds 2016 in Duitsland. Hij vroeg asiel aan onder een valse identiteit, die werd afgewezen. Hij heeft een strafblad voor diefstal. Hij wil ook terug naar Algerije, wat zijn wens tot "vervolging in thuisland" in een ander daglicht stelt.
In april 2020 wordt de dader veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor doodslag. De rechter spreekt over de bijzondere zinloosheid van de daad en een buitengewoon gewelddadig optreden. Het motief blijft onduidelijk - afwijzing op seksueel gebied maakt er waarschijnlijk deel van uit.
Wat is eerwraak? |
Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:
Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije. |
Laatste berichten
-
Eerwraak in Uttar Pradesh, India: Jonge vrouw vermoord door haar vader en broer
-
Man die echtgenote in brand stak in Duitse tram gearresteerd
-
Moordpoging in Duisburg: Moeder houdt vrouw vast bij haar haren terwijl zoon op haar insteekt
-
Eerwraak in Kermanshah, Iran: Jonge vrouw vermoord door haar vader
-
Eerwraak in Tirana, Albanië: Palestijnse vader verdacht van verkrachting en moord dochter
-
Eerwraak in Argenteuil, Frankrijk: 25 jaar gevangenisstraf geëist tegen twee broers
-
Eerwraak in Bidar, India: Vader vermoordt dochter om ‘ongehoorzaamheid’ in relatiekeuze
-
Eerwraak in Maku, Iran: Vrouw en 11-jarig kind vermoord door de vader van het gezin
-
Eerwraak in Piranshahr, Iran: Kani Abdollahi (17) vermoord door haar vader
-
Eerwraak in Apeldoorn: Justitie eist 25 jaar cel