Politie Mumbai arresteert zes personen vanwege moord op interreligieus koppel

caret-down caret-up caret-left caret-right
Karan Ramesh Chandra en Gulnaz Khan
Leeftijden: 22, 20
Doodgestoken: oktober 2023
Woonplaats: Sion Koliwada, Mumbai
Herkomst: India
Kinderen: -
Daders: haar vader Gora Raisuddiun Khan (50), zijn zoon Salman Gora Khan (22), diens vriend Mohammed Kaif Naushad Khan (21) en drie minderjarigen
In 2022 trouwden Karan Ramesh Chandra (22) en Gulnaz Khan (20) uit liefde tegen de zin van haar familie. In oktober werd het stel naar Sion Koliwada, een wijk in Mumbai, gelokt door de vader van Gulnaz, die hen de stad wilde laten zien.

Het bleek een valstrik te zijn. Karan Ramesh Chandra en Gulnaz Khan werden afgeslacht door Gulnaz' vader, Gora Raisuddiun Khan (50), haar broer Salman Gora Khan (22) en hun handlanger Mohammed Kaif Naushad Khan (21), samen met drie minderjarigen. Ze hebben de lichamen in stukken gehakt en de overblijfselen verspreid over verschillende delen van Mumbai.

Een groot onderzoeksteam werd gevormd na de ontdekking van Karans lichaam in een put in het district Mankhurd op 14 oktober.

De politie identificeerde de slachtoffers en begon naar verdachten te zoeken. Via Karans familie in Uttar Pradesh kwamen ze te weten dat het stel Mumbai had bezocht op uitnodiging van Gulnaz' vader.

Gulnaz kwam op brute wijze aan haar einde in de wijk Kalamboli bij Panvel in Navi Mumbai, waar haar gezicht werd verbrijzeld door een steen.

Het onderzoek leidde tot de arrestatie van Gora Raisuddiun Khan, Salman Gora Khan en Mohammed Kaif Naushad Khan, terwijl ook drie minderjarigen werden gearresteerd in verband met deze eergerelateerde moord. Gora en zijn zoon hebben de dubbele moord bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , , .