Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Zwangere vrouw
geboren: 1977
gewurgd / verbrand: 11 september 2019
Woonplaats: Haarlem (Noord-Holland)
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 3 (2, 5 en 7 jaar)
Dader: haar man Bashir K. (44 jaar)
Bashir K. woont ruim 15 jaar in Nederland en is werkzaam als taxichauffeur.

Op woensdagavond 11 september 2019 worden explosies gehoord in een flat aan de Rudolf Steinerstraat in Haarlem en staat de flat in brand, waardoor 48 woningen moeten worden ontruimt.

Bashir K. stond verderop in de straat toe te kijken terwijl de hulpverleners bezig waren. Nadat hij zich had geïdentificeerd als de bewoner van de uitgebrande woning hebben politieagenten hem opgepakt als verdachte van brandstichting. Deze aanklacht wordt later uitgebreid met moord nadat het stoffelijke overschot van zijn vrouw in de uitgebrande woning is aangetroffen en geïndentificeerd.

Volgens buurtbewoners heeft de man zijn 7 maanden zwangere vrouw in de slaapkamer in brand gestoken omdat hij een andere vriendin zou hebben of omdat hij denkt dat hij niet de man is die verantwoordelijk is voor de zwangerschap omdat ze alle lange tijd geen seks meer zouden hebben gehad. Hij zou hun 3 gezamenlijke kinderen voorafgaand aan de aanslag bij zijn broer hebben ondergebracht.

Bashir K. lijkt niet veel te verklaren. Het OM geeft aan dat zij uitgaan van een scenario waarbij de zwangere vrouw door Bashir K. is gewurgd en dat hij daarna de flatwoning in brand heeft gestoken.

We zouden blij zijn met aanwijzingen! Voor een e-mail rechtstreeks aan ons kunt u gewoon hier klikken.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .