Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ann-Kathrin K.
geboren: 1992
gewurgd: 12-13 februari 2020
Woonplaats: Hohn / Rendsburg (bij Kiel)
Herkomst: Dader: Tunesië
Kinderen: 1 baby (6 maanden oud bij de misdaad)
Dader: Hamza D. (24 jaar)
Ann-Kathrin checkt in in een hotel in Rendsburg met haar ex-vriendje Hamza en hun 6 maanden oude baby. In de nacht van 13 februari 2020 wurgt hij haar. Er was al een dwangbevel tegen hem wegens overtreding van de wet op de bescherming tegen geweld. Hij had die wet echter al minstens 3 keer eerder geschonden.

De dader belt de politie en wordt gearresteerd. De baby blijft ongedeerd en gaat naar een pleeggezin.

In augustus 2020 begint het proces bij de regionale rechtbank van Kiel. De dader meldt dat er onder andere onenigheid was over het feit dat Ann-Kathrin "een christen" van hun zoon had gemaakt.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .