Eerwraak verhalen 2017

Daniela R.
geboren: 1981
Moordpoging: 1 januari 2017
Woonplaats: Brandenburg an der Havel
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Afghanistan
Kinderen: verm. geen
Dader: haar ex-vriend Yama F. (bij daad 38 j.)

Yama komt in 1990 naar Duitsland, groeit op in Hamburg, maar behoudt de Afghaanse nationaliteit. Hij spreekt goed Duits. Sinds 2002 is hij meerdere malen berecht en in 2006 is er een uitzettingsbericht uitgevaardigd. Hij moet het land verlaten. In 2008 wordt hij veroordeeld tot meer dan 3 jaar gevangenisstraf voor mishandeling en geweldpleging tegen zijn partner.

lees Daniela's verhaal

Gülca
geboren: 1973
Moordpoging: 5 januari 2017
Woonplaats: Waldshut-Tiengen (Zwarte Woud)
Herkomst: Turkije
Kinderen: 2 dochters, 1 zoon
Dader: haar ex-man (bij daad 47 j.)

Gülca woont in een vrouwenopvang gescheiden van haar man in Waldshut-Tiengen in Baden-Württemberg.

Op 5 januari 2017 ontmoet ze haar ex-man op straat die haar mobiele telefoon heeft gevonden. Ze vlucht naar een gerechtsgebouw. De moordenaar rent achter haar aan en steekt haar met een mes in de rug. Eerst verlaat hij de plaats delict, ongeveer anderhalf uur later wordt hij gearresteerd bij zijn geparkeerde auto.

lees Gülca's verhaal

Sanaa A.
geboren: 1981
Moordpoging: 5 januari 2017
Woonplaats: Luckenwalde (Brandenburg)
Herkomst: Slachtoffer: Jordanië; Dader: Syrië
Kinderen: 3 dochters (bij daad 7-16 j.), 2 zonen
Dader: haar man Yahia / Yahya (48 j.)

Op 14-jarige leeftijd is Sanaa onder dwang getrouwd met Yahia, die 12 jaar ouder is. De twee van hen hebben vijf kinderen. Zij wonen als eerste in Libië. Yahia is waarschijnlijk betrokken bij islamistische wapendeals, wordt gezocht door de politie en zo komt de familie naar Duitsland als "Syrische vluchtelingen". Het gezinsleven is gewelddadig, er zijn doodsbedreigingen.

lees Sanaa's verhaal

Hadi A.
geboren: 1987
Moordpoging: 6 oktober 2017
Woonplaats: Slachtoffers: Berlijn; dader: Cloppenburg
Herkomst: Slachtoffer: verm. Turkije; dader: Turkije / Koerd / Jeside
Kinderen: verm. ja, onduidelijk hoeveel
Dader: de vader van zijn vriendin Tarik A. (bij daad 46 jaar)

Tarik komt als jongere uit Turkije naar Duitsland. Op een gegeven moment verkrijgt hij de Duitse nationaliteit. Hij is getrouwd, heeft kinderen, waaronder een 18-jarige dochter Gülsen.

Ze leert Hadi kennen op het internet, een 12 jaar oudere moslim. Het gerucht gaat dat hij IS-sympathisant is. Yezidi's werden bijzonder wreed vervolgd door de IS in Irak.

lees Hadi's verhaal

Leyla en haar ongeboren kind
geboren: 1976
vermoord: 15 januari 2017
Woonplaats: Bremen-Vegesack
Oorsprong: Koerden Slachtoffer: Syrië; dader: Turkije
Kinderen: ze was zwanger
Dader: haar man Ali (bij daad 39 j.)

Ali woont al 20 jaar in Duitsland en is sinds eind 2015 getrouwd met een Syrische vrouw die van hem zwanger is. Het kind wordt begin februari 2017 geboren. Kort voor de geboorte verhuist de aanstaande moeder echter met haar zus. Als Leyla op 15 januari 's ochtends teruggaat naar haar appartement om wat spullen te halen, doodt haar man haar. Buren bellen de politie. De hulpdiensten kunnen haar leven en dat van het ongeboren kind niet redden. Ali wordt gearresteerd op de plaats van het misdrijf.

lees Leyla's verhaal

Meryem
geboren: 1984
handicap geschoten: 6 januari 2017
Woonplaats: Kiel
Herkomst: Turkije
Kinderen: Aantal onduidelijk
Dader: haar man Mustafa, woont gescheiden (bij daad 34 j.)

Naar verluidt leren Meryem en Mustafa elkaar op vakantie kennen. Een importhuwelijk is ook mogelijk, wat Mustafa in 2004 naar Kiel brengt. Kinderen worden geboren, hoeveel is onduidelijk. Meryems eerste kind is uit een eerdere relatie. Meryem wil scheiden. Op 6 januari 2017 schiet Mustafa zijn vrouw in beide knieën in de achtertuin van een Kiel-moskee. Een schot in de knieën is niet noodzakelijkerwijs een poging tot moord.

lees Meryem's verhaal

Nasrin en Edreis
geboren: 1995, 1992
Moordpoging: 16 januari 2017
Woonplaats: Saksen-Anhalt
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 1 dochter
Dader: haar ex-man Zeinollah A. (bij daad 29 j.)

Nasrin is getrouwd met Zeinollah op 14-jarige leeftijd in Iran. Zij komen in 2015 met hun dochter naar Duitsland en vragen asiel aan. Nasrin emancipeert zichzelf en vraagt echtscheiding aan. Ze bekeert zich tot het christendom en gaat een nieuwe relatie aan met de Afghaanse tolk Edreis (25 j.). Op 16 januari 2017 ontmoet Zeinollah zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend in een regionale trein op het station van Wolferode (Saksen-Anhalt).

lees Nasrin en Edreis' verhaal

Zare
geboren: 1997
gewurgd: 5-6 januari 2017
Woonplaats: Köln-Buchheim
Oorsprong: Irak
Kinderen: verm. geen
Dader: haar vader (bij daad 44 j.)

Zare is 19 en getrouwd, men kan ervan uitgaan dat er sprake is van een gedwongen huwelijk. Misschien wil ze opsplitsen. Haar vader wurgt haar, vlucht en laat het lichaam achter in de auto in zijn garage.
Hij meldt zich op 6 januari 2017 bij de politie aan - vermoedelijk al uit Irak - per telefoon. Hij zegt dat hij zijn dochter heeft vermoord. De officieren zullen het lichaam vinden. Later wordt gezegd dat de plaats waar het werd gevonden niet de plaats van de misdaad is. Er wordt gezegd dat de familie al 8 jaar teruggetrokken leeft in Duitsland.

lees Zare's verhaal

Mihriban S.
geboren: 1996
Moord: 2 februari 2017
Woonplaats: Rotterdam
Oorsprong: verm. Turkije / Koerden
Kinderen: geen
Dader: haar gescheiden vriend Firat I. (bij daad 24 j.)

Mihriban ontmoet Firat in 2013. Zij trouwen in 2016 via een imam huwelijk. Waarom, is onbekend. Mogelijk is één van de twee al getrouwd. Het echtpaar woont in Rotterdam, maar was tijdens de daad op een snelweg richting Dortmund. Misschien om erheen te rijden naar een islamitische bemiddelaar. Omdat Mihriban al in november in een vrouwenopvang was gehuisvest. Ze heeft daar haar zwangerschap afgebroken vanwege aanhoudend huiselijk geweld.

lees Mihiriban's verhaal

Katja
geboren: 1997
Moordpoging: 7 februari 2017
Woonplaats: Hannover
Oorsprong: Slachtoffer: onduidelijk; dader: Servië
Kinderen: onduidelijk, verm. geen
Dader: haar ex-vriend (bij daad 21 j.)

Op 7 februari 2017 krijgt een 21-jarige Serviër toegang tot het appartement van zijn ex-vriendin in Hannover-Mühlenberg. Met een mes gaat hij los op de 1 jaar jongere vrouw. Hij verwondt haar levensbedreigend en laat haar in het met bloed besmeurd appartement achter. Een uur later vindt haar nieuwe vriend de vrouw. Een noodoperatie zal haar leven redden. De dader wordt voor zijn appartement gearresteerd.

lees Katja's verhaal

Soopika Paramanathan
geboren: 1995
gestoken: 10/11 februari 2017
Woonplaats: Ahaus / NRW
Herkomst: Slachtoffer: Sri Lanka; Dader: Nigeria
Kinderen: verm. geen
Dader: Anthony I. (bij daad 27 j.)

Soopika is een vluchtelingenhulp bij Caritas in Ahaus. Haar familie komt uit Sri Lanka. Ze studeert Duits en Engels als leraar. Anthony ontsnapte uit Nigeria in 2012, woont 3 jaar in Italië en komt in 2015 naar Duitsland. Hij woont in een vluchtelingenhuis in Ahaus. In augustus 2016 had hij een affaire met Soopika, maar die eindigde. Dan begint hij haar te stalken.

lees Soopika's verhaal

Arezoo
geboren: 1988
Moordpoging: 1 februari 2017
Woonplaats: Gotha (Thüringen)
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 3
dader: haar gescheiden echtgenoot Sharif A. (bij daad 31 j.)

Mogelijk kwam Arezoo in 2015 naar Duitsland met man en kinderen met de grote toestroom van vluchtelingen uit Afghanistan. Ze scheidt van haar man, beiden wonen in Thüringen. Sharif's beroep wordt aangeduid als een leraar. Er is een dwangbevel vanwege geweld tegen zijn vrouw. Wanneer haar dochter wordt behandeld voor een ernstige leveraandoening in een ziekenhuis in Hamburg, verhuist haar moeder naar het Ronald McDonald huis, dat ouders onderdak biedt voor dergelijke gevallen.

lees Arezoo's verhaal

Huda A.
geboren: 1970
Moordpoging: 15 februari 2017
Woonplaats: Bielefeld
Oorsprong: Irak
Kinderen:
Dader: haar man Bassam S. (bij daad 51 j.)

Huda neemt deel aan een cursus Duits in Bielefeld. Mogelijkerwijs leert ze daar dat ze niet overgeleverd is aan de genade van haar man in Duitsland. De man bestormt in de ochtend van 15 februari 2017 in de taalcursus en valt zijn vrouw aan met een hamer. Hij wordt overweldigd.
Huda komt ernstig gewond in het ziekenhuis. Er wordt een rechercheteam opgezet, er wordt een aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor poging tot doodslag en mishandeling.

lees Huda's verhaal

Silvia B.
geboren: 1977
Geschoten: 17 februari 2017
Woonplaats: Offenbach
Herkomst: Slachtoffer: Roemenië; Dader: Turkije
Kinderen: Slachtoffers: 2 zonen (bij daad 11 en 15 j.)
Dader: haar ex-vriend Volkan T. (bij daad 32 j.)

In de ochtend van 17 februari 2017 schiet Volkan op tweevoudig moeder Silvia op de openbare weg in Offenbach-Waldhof. Hij vlucht in de auto, hij wordt onmiddellijk gezocht. Ongeveer 4 uur later wordt hij gearresteerd in zijn appartement in de wijk Lauterbach. Het proces begint in september bij de regionale rechtbank van Darmstadt.

lees Silvia's verhaal

Ria
geboren: 1977
doodgeslagen: 21/22 februari 2017
Woonplaats: Duisburg
Herkomst: Roemenië, mogelijk Roma
Kinderen: 2 (bij daad 2 en 7 j.)
Dader: haar man (bij daad 45 j.)

Op 22 februari 2017 komen 2 alcoholverslaafde mannen (41, 49 j.) in de vroege ochtenduren naar de politie in Duisburg en melden een moord. Een man doodde zijn vrouw. De politie vindt het lichaam in een leeg seinhuis. In de avond wordt de man gearresteerd in het Duisburgse appartement van een vriend. Met een tolk bekent hij de misdaad. Slachtoffer en dader hebben "geen vaste verblijfplaats in Duitsland".

lees Ria's verhaal

Nicole M.
geboren: 1970
vermoord: ca. 20 februari 2017
Woonplaats: Mönchengladbach
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; dader: verdachte Irak
Kinderen: ?
Dader: haar man Ahmed Salim of Jamal Amilia (38 of 39 j.)

Een huismeester vindt op 3 maart 2017 het lichaam van Nicole in een appartement in Mönchengladbach. De omstandigheden wijzen op moord door geweld tegen hoofd en hals, ongeveer 2 weken eerder. De dader is een asielzoeker wiens gedogen in mei 2017 afloopt. In Duitsland is hij geregistreerd als Ahmed Salim, in een ander land, volgens de politie, als Jamal Amilia. Vanwege de nabijgelegen grens zou het Nederland kunnen zijn.

lees Nicole's verhaal

Ana
geboren: 1981
Moord: 24 februari 2017
Woonplaats: Haslach in Kinzigtal (Zwarte Woud)
Herkomst: Roemenië
Kinderen: onduidelijk
Dader: verm. haar man (bij daad 37 j.)

Na kennisgeving door familieleden aan de politie vinden ambtenaren op 24 februari 2017 een vrouwenlichaam op een boerderij in Haslach. De omstandigheden duiden op een geweldsmisdrijf. Ik denk dat Ana daar een appartement had, misschien werkte ze daar. Haar man wordt in de buurt gearresteerd. Het echtpaar was uit Roemenië gekomen. De vrouw vond snel haar weg, hij dronk.

lees Ana's verhaal

Tina O.
geboren: 1984
neergestoken: 25 februari 2017
Woonplaats: Euskirchen
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Turkije
Kinderen: 1 zoon (bij daad 8 j.)
Dader: haar ex-vriend Tahir S. (32 j.)

In de late avond van 25 februari 2017 gaat Tahir uit Aken, Duitsland, met een mes naar zijn ex-vriendin in haar appartement in Euskirchen. 34 messteken worden later geteld. Tina's nieuwe vriend, een Pool (35 j.), is er ook en is gewond met 13 steekwonden. De 8-jarige zoon van slachtoffer en dader is ook in het appartement. Buren horen het geschreeuw en bellen de politie.

lees Tina's verhaal

Maha
geboren: 1985
Moordpoging: 3 maart 2017
Woonplaats: Duisburg
Oorsprong: Slachtoffer: onduidelijk; dader: Syrië
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar ex-vriend Mahmood Mahmood Mahrusseh (bij daad 30 jr.)

Mahmood komt in 2015 naar Duitsland met de stroom vluchtelingen uit Syrië. Op de avond van 3 maart 2017 stak hij zijn ex-vriendin met een mes. Het slachtoffer sleept zich de straat op. Buren bellen de politie. Maha gaat naar het ziekenhuis en is in eerste instantie niet beschikbaar voor ondervraging. Mahmood vlucht. Hij wordt gezocht met een foto. Alle anderen zijn onbekend, inclusief de juiste naam en nationaliteit van het slachtoffer.

lees Maha's verhaal

Seve
geboren: 1965
doodgestoken: 2 maart 2017
Woonplaats: Scheeßel (Nedersaksen)
Oorsprong: Irak / Koerden
Kinderen: 7
Dader: haar man Elias I. (bij daad 42 j.)

Seve is op 24 jarige leeftijd getrouwd met Elias die tien jaar jonger is. De reden voor het gedwongen huwelijk is onduidelijk. Het huwelijk is gewelddadig. In 2014 ontvluchten ze Irak. In 2015 komen ze als vluchtelingen naar Duitsland en wonen in Scheeßel in Nedersaksen. Ze hebben 7 kinderen. Op 2 maart 2017 steekt Elias zijn vrouw met een mes 17 keer in de keuken. Ze sterft op de plaats van de misdaad. Het genoemde motief was dat Seve Duits wilde leren en het huis alleen wilde verlaten en te westers was geworden.

lees Seve's verhaal

Susa
geboren: 1999
aangevallen: 31 maart 2017
Woonplaats: Gütersloh
Oorsprong: Syrië
Kinderen: verm. geen
Dader: haar familie, vooral haar vader (43 j.) en broer (15 j.)

Misschien is het geen echte moordaanslag geweest, maar een aanval met doodsbedreigingen. Susa's familie komt uit Syrië naar Duitsland en woont in Gütersloh. Susa is 18 jaar oud en heeft misschien erkend dat ze meer rechten heeft in Duitsland. Ze kon bijvoorbeeld een opleiding volgen, studeren, een vriendje hebben, een appartement bezitten. Haar familie kan dat niet laten gebeuren.

lees Susa's verhaal

Ara
geboren: 1989
Moordpoging: 4-5 april 2017
Woonplaats: Leipzig
Oorsprong: Syrië
Kinderen: 1 meisje, 1 jongen (bij daad 1 en 2 j.)
Dader: haar man (bij daad 34 j.)

Ara en haar man wonen niet in een vluchtelingenopvang, maar in een flat in Leipzig-Paunsdorf. In de nacht van 4 op 5 april stak hij haar met een mes in de hals, zoals bij een slachting, voor de ogen van haar 2 kleine kinderen. Ara sleept zichzelf ernstig gewond het trappenhuis in, buren bellen de politie. De dader wordt gearresteerd. De kinderen komen naar de kinder- en jeugdalarmdienst.

lees Ara's verhaal

Kadir Y.
geboren: 1976
doodgestoken: 5 maart 2017
Woonplaats: Hamm / NRW
Herkomst: Turkije
Kinderen: minstens 1 zoon (bij daad 21 j.)
Dader: Fevzi T. (42 j.), de nieuwe echtgenoot van zijn ex-vrouw

Op 5 maart 2017 rijden Kadir en zijn 21-jarige zoon naar het politiebureau. Een klacht moet worden ingediend, mogelijk omdat de zoon wordt geslagen door zijn stiefvader Fevzi. Onderweg ontmoeten ze een andere auto - misschien per ongeluk, misschien gepland. De chauffeur is Fevzi (42 j.), de nieuwe echtgenoot van de ex-vrouw van Kadir. Hij gaat achter Kadir aan en steekt hem bij het stuur van zijn auto.

lees Kadir's verhaal

Dilek V.
geboren: 1983
doodgestoken: 15 maart 2017
Woonplaats: Kiel
Herkomst: Turkije
Kinderen: 1 dochter (bij daad 10 j.), 2 zonen (5 en 15 j.)
Dader: haar man Aytekin (40 j.)

Dilek trouwt op 17 jarige leeftijd en heeft haar eerste kind op 18 jarige leeftijd, wat wijst op een gedwongen huwelijk en/of importhuwelijk. Later hebben zij en haar man Aytekin 3 kinderen en wonen in Kiel, waar hij geboren werd. Hij slaat ze beiden tijdens zijn vakantie in 2016 in Turkije, waarschijnlijk niet voor het eerst. Dan scheidt ze, verhuist uit het appartement met de kinderen en komt het tot meer gewelddaden. In maart 2017 krijgt Dilek de voogdij toegewezen.

lees Dilek's verhaal

Farah
geboren: 1970
Moordpoging: 6 april 2017
Woonplaats: Krefeld
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: Aantal onduidelijk
Dader: Taj S. (bij daad 61 j.)

Farah zit op de grond met een kind. Haar man slaat haar van achteren met een hamer. De gezamenlijke 15-jarige zoon weerhoudt de vader van verdere activiteiten. In september 2017 zijn er veel tranen voor de rechtbank van Krefeld. De aanklacht is een poging tot moord. De vrouw beweert dat ze haar man heeft vergeven. De arrondissementsrechtbank van Krefeld zou hem moeten vrijlaten. De zoon zegt dat zijn vader zijn moeder niet wilde doden.

lees Farah's verhaal

Anna
geboren: 1991
doodgestoken: 9 april 2017
Woonplaats: district Aschaffenburg
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: onduidelijk
Kinderen: verm. geen
Dader: haar ex-vriend (bij daad 31 jr.)

Anna is verpleegster en wordt gestalkt door haar ex-vriend. In maart 2017 krijgt hij een contactverbod, maar hij intimideert haar toch. De politie spreek over het gevaar. De rechtbank van Aschaffenburg breidt het contactverbod niet uit. Op 9 april stak hij in zijn BMW zijn ex-vriendin in de hals met een mes. Waarschijnlijk wil hij het lichaam achteraf verbergen, maar hij krijgt een ongeluk.

lees Anna's verhaal

Ira
geboren: 1974
bijna gedood: 14 april 2017
Woonplaats: Miltenberg (Neder-Franken) / Sinsheim (bij Heidelberg)
Oorsprong: onduidelijk, verm. Iran
Kinderen: minstens 1 zoon (bij daad 22 j.)
Dader: haar man (47 j.)

Op Goede Vrijdag 2017 is Ira op weg naar een familiefeest met haar man en hun volwassen zoon. Kort voor de aankomst trekt de man haar uit de auto, slaat op haar hoofd en vlucht het bos in. De zoon rijdt de zwaar gewonde moeder naar huis of naar familieleden. Daar worden de hulpdiensten opgeroepen. Ira komt naar het ziekenhuis met ernstige hoofd- en gezichtsletsels.

lees Ira's verhaal

Sina
geboren: 1985
doodgestoken: 16 april 2017
Woonplaats: Mainz
Herkomst: Egypte
Kinderen: 2 dochters
Dader: haar man (bij daad 34 j.)

De Egyptische familie van vier woont al meer dan een jaar in een appartementencomplex in Mainz. De ene dochter is 12 jaar oud, gaat naar het gymnasium, de andere naar de kleuterschool. Op Paaszondag 2017 steekt de vader de moeder neer. Ze sterft nog in het appartement. Een ander echtpaar (44 en 45 j.) is ook ernstig gewond en gaat naar het ziekenhuis. De dochters waren tijdens de misdaad bij de buren. De asielaanvraag van het gezin werd eerder afgewezen.

lees Sina's verhaal

Mehe K.
geboren: 1985
gewurgd: 23 april 2017
Woonplaats: Syke (bij Bremen)
Oorsprong: Irak / Jesiden
Kinderen: 3 (bij daad 1, 2, 9 j.)
Dader: haar partner Murad B. / Kaire M. (32 j.)

In het najaar van 2016 komen Mehe en Murad als asielzoekers uit Irak. Ze wonen met een dochter en 2 zonen in een familiehuis in Syke bij Bremen. Op 23 april 2017 wurgt Murad zijn partner voor de ogen van de kinderen. Dan wendt hij zich tot de politie. De kinderen worden verzorgd door het Bureau voor jeugdzorg, later door het tehuis. Er is nog niets bekend over het motief.

lees Mehe's verhaal

Carla
geboren: 1985
Poging tot moord: 24 april 2017
Woonplaats: Mönchengladbach-Rheydt
Herkomst: Turkije
Kinderen: 1 zoon (bij daad 5 j.)
Dader: haar ex-vriend (bij daad 38 j.)

Carla heeft een 5-jarige zoon met haar ex-vriend. Op 24 april 2017 ontmoeten de ouders elkaar voor het dagverblijf in Mönchengladbach-Rheydt. Ze stapt met hem in de auto. Na twee uur rondrijden schiet hij op haar. Later, op een kruispunt waar ze om hulp vraagt, schiet hij voor de tweede keer op haar. Hij pakt zijn zoon op en schiet weer op zijn ex-vriendin in een garage. Wanneer hij haar met een geweer probeert te doden, schiet hij zichzelf in het been.

lees Carla's verhaal

Moon
geboren: 1981
geweldpleging: 18 april 2017
Woonplaats: Frankfurt/M.
Herkomst: Bangladesh
Kinderen: 2 zonen (bij daad 6 en 14 j.)
Dader: haar man (53 j.)

Dit geval is geen eerwraak. Het is het verhaal van een vervorming - een eremisdaad. Het Openbaar Ministerie zal later spreken over een abstract levensgevaar. Het huwelijk van Moon was in Bangladesh. Over de omstandigheden is niets bekend behalve dat de vrouw 17 jaar jonger is dan haar man. Het huwelijk is gewelddadig. Op 18 april 2017 verwarmt de vader de olie op het fornuis tot het borrelt. Dan pakt hij zijn vrouw aan haar haren van achteren

lees Moon's verhaal

The T.
geboren: 1976
doodgestoken: 21 april 2017
Woonplaats: Dresden
Herkomst: Slachtoffer: Vietnam; Dader: Pakistan
Kinderen: 1 zoon (bij daad 20 j.)
Dader: haar vriend Shahjahan Butt (29 jr)

De Pakistaan Shahjahan komt in december 2015 naar Duitsland. Hij vraagt asiel aan, de procedure wordt in december 2016 gestaakt vanwege zijn gebrek aan medewerking en uitzetting wordt in januari 2017 bevolen. De gedaagde zal later voor de rechtbank beweren dat hij hier niets van wist. Hij ontmoet The, die 12 jaar ouder is. Ze heeft een 20-jarige zoon, werkt in een Vietnamees restaurant.

lees The's verhaal

Florija M.
geboren: 1974
verstikt: 24 april 2017
Woonplaats: Sasbach (bij Offenburg)
Herkomst: verdacht: Slachtoffer: Albanië; dader: Turkije
Kinderen: slachtoffer onduidelijk, dader: 2
Dader: haar ex-vriend Attila Ö. (bij daad 50 j.)

Op 24 april 2017 is er een hevig geschil in een vrijstaand huis in Sasbach. Attila had zich enkele uren verborgen in het appartement van zijn ex-vriendin om haar aan te vallen en te ontvoeren. Als ze hard vecht, verstikt hij haar tot ze dood is. Hij laat het lichaam achter in het trappenhuis, haalt de autosleutel uit het appartement en vlucht met de auto van zijn overleden ex-vriendin.

lees Florija's verhaal

Milenka T.
geboren: 1955
onthoofd: mei 2017
Woonplaats: Düsseldorf
Herkomst: Roma uit Servië
Kinderen: 2 zonen
Dader: onduidelijk

Milenka en de daders zijn Roma uit Servië, zij hebben een Duits paspoort. Milenka heeft 2 zonen, maar woont alleen in Düsseldorf-Holthausen. Waarschijnlijk begin mei 2017 snijdt de dader Milenka haar hoofd af in haar appartement. Hij snijdt de romp in stukken en brengt deze naar de kelder. Het lichaam is daar te op 5 mei 2017 gevonden. Een persconferentie van de politie is afgelast, de dader is nog steeds op de vlucht. Het zou om een relatiegeschil gaan.

lees Milenka's verhaal

Maryam A.
geboren: 1967
Moordpoging: 2 mei 2017
Woonplaats: Hamburg
Oorsprong: Iran
Kinderen: ja, onduidelijk hoeveel
Dader: haar man Shahariyar M. (bij daad 60 j.)

Op 2 mei 2017 slaat Shahariyar haar in de slaapkamer met een telescopische stok. Misschien dwingt hij haar om een overdosis pillen te nemen. Maryam is ernstig gewond in het ziekenhuis en kan gered worden door een bloedtransfusie. Buurtbewoners bellen de politie die overal in huis bloedvlekken zal vinden.

lees Maryam's verhaal

Farima Seadi
geboren: 1979
doodgestoken: 29 april 2017
Woonplaats: Prien am Chiemsee
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 4 (bij daad 5, 11, 20, ? j.)
Dader: Hamidullah Moradi (29 j.)

In ongeveer 2011 ontvluchten Farima en haar familie Afghanistan naar Duitsland. De 4-voudige moeder was al eerder tot het christendom bekeerd en protestants gedoopt. Op een gegeven moment scheidt ze zich van de vader van de kinderen (bij daad 49 j.). Ze werkt als tolk en heeft een kraam op de kerstmarkt. Hamidullah komt als vluchteling uit Afghanistan in 2013. Hij woont aanvankelijk met tolerantie in Prien am Chiemsee en kent Farima vanuit haar erefunctie:

lees Farima's verhaal

Adea
geboren: 1980
Moordpoging: 3 mei 2017
Woonplaats: Münster
Herkomst: Albanië
Kinderen: 1 zoon (bij daad 13 j.), 1 dochter (18 j.)
Dader: haar man (bij daad 43 j.)

Op 15- of 16 jarige leeftijd is Adea in 1996 in Albanië getrouwd met een man die 5 jaar ouder is. Ze hebben 2 kinderen en komen met de vluchtelingenstroom in 2015 van Albanië naar Duitsland. De asielaanvraag wordt afgewezen, maar de uitzetting vindt niet plaats.

Op 3 mei 2017 stak de man zijn vrouw in hun appartement in Münster-Roxel met een mes in haar hals.

lees Adea's verhaal

Abia
geboren: 1977
Moordpoging: 10 mei 2017
Woonplaats: Coburg (Opper-Franken)
Herkomst: Turkije
Kinderen: 2
Dader: haar gescheiden echtgenoot (bij daad 48 j.)

Een gescheiden man uit Neustadt bij Coburg lokt zijn vrouw uit een restaurant waar zij werkt. Voor de deur steekt hij een mes in haar gezicht. Bezoekers van het restaurant bellen de hulpdienst. De vrouw wordt naar een speciale kliniek gevlogen. De dader vlucht eerst, maar wordt later in de omgeving gearresteerd. De politie onderzoekt de poging tot moord. Abia is niet de echte naam van de vrouw.

lees Abia's verhaal

Ala en haar ongeboren kind
geboren: 1995
Moordpoging: 8 mei 2017
Woonplaats: Neuendettelsau / Nürnberg
Herkomst: Ethiopië
Kinderen: ze is zwanger
Dader: haar vriend Mohammed G. (bij daad 24 j.)

Ala is een asielzoeker uit Ethiopië en woont in Neuendettelsau in Midden-Franken. Mohammed is ook een asielzoeker, ook uit Ethiopië en woont in Neurenberg. Op 9 mei 2017 stak hij Ala te midden op straat. Als ze op de grond ligt, blijft hij op haar insteken. Een voorbijganger kan de dader stoppen met een tas ertussen en hem tegenhouden. De dader wordt gearresteerd, het mes in beslag genomen.

lees Ala's verhaal
Shivin M.
geboren: 1993
Moordpoging: 4 mei 2017
Woonplaats: Freiberg
Oorsprong: Syrië
Kinderen: 3 (bij daad 10 mnd en 3 en 6 j.)
Dader: haar man Mohammad B. (33 j.)

Shivin is getrouwd met 18 jaar en zwanger. Ze komt in de zomer van 2015 met haar man en 2 kleine kinderen uit Syrië naar Duitsland. De familie vraagt asiel aan. Hier wordt een kind geboren dat ongeveer 10 maanden oud is ten tijde van de daad. De familie woont in een appartement in Freiberg, Saksen. Shivin merkt waarschijnlijk op dat ze rechten heeft in Duitsland. Haar man begint haar te tiranniseren. De autoriteiten behandelen de zaak. Vroeg in mei 2017 vlucht Shivin naar de vrouwenopvang.

lees Shivin's verhaal

Salam S.
geboren: 1982
doodgeschoten: 14 mei 2017
Woonplaats: München-Fürstenried
Oorsprong: Irak / Koerden
Kinderen: 1 zoon (bij daad 6 j.)
Dader: 2 broers en 1 neef (51, 45, 43 j.)

Salam komt in 2002 vanuit Irak naar Duitsland en ontvangt later een Duits paspoort. Hij heeft een bedrijf dat supermarkten bevoorraadt en woont in München met een Russische vrouw (bij daad 39 j.). De twee zijn al 10 jaar een echtpaar en hebben een 6-jarige zoon. Op 14 mei 2017 schieten 3 mannen Salam in zijn appartement. Ik denk dat hij hen vrijwillig liet binnenkomen, hij kende hen. De dag na de misdaad wordt er brand gesticht in het appartement.

lees Salam's verhaal

Maria
geboren: 1966
gestoken: 17 mei 2017
Woonplaats: Pforzheim / Keltern
Herkomst: Slachtoffers: Duitsland; Daders: Tadzjikistan
Kinderen: 1 dochter, 1 zoon (verm. beide volwassenen)
Dader: haar man Eduard G. (bij daad 53 j.)

Maria werkt als opvoeder in een protestantse dagopvang in Pforzheim. Op 17 mei 2017 stak haar Tadzjiekse man haar 29 keer met een mes neer. Ze overlijdt 2 dagen later in het ziekenhuis. Tajikistan is een Aziatische Islamitische republiek die vroeger tot de Sovjet-Unie behoorde. De dag na het misdrijf herkent een politieagent de gezochte man in een auto op een landweg en belt zijn collega's op.

lees Maria's verhaal

Naser T.
geboren: 1964
gestoken: 15. Mei 2017
Woonplaats: Gütersloh / Hagen
Herkomst: Slachtoffer: Kosovo; Dader: Servië
Kinderen: ?
Dader: zijn schoonbroer Zenelj H. (bij daad 59 j.)

Na 28 jaar huwelijk scheidt Anica (wiens echte naam niet bekend is) zich in 2012 van haar 10 jaar oudere echtgenoot Zenelj. Hij zal dat niet accepteren. Hij bedreigt haar en begint haar te stalken. De twee hebben 5 kinderen, de jongste is 17 jaar oud ten tijde van de daad. Op 15 mei 2017 is er een ruzie tussen Zenelj en Naser, de broer van zijn vrouw, in Hagen op de openbare weg. Waarschijnlijk wil de verlaten echtgenoot dat Naser zijn zuster dwingt naar hem terug te keren.

lees Naser's verhaal

Hayam
geboren: 1980
gestoken: 17. Mei 2017
Woonplaats: Wardenburg (bij Oldenburg)
Oorsprong: Irak / Koerden / Jesiden
Kinderen: 5 (bij daad 4-15 j.)
Dader: haar man Raad H. (37 j.)

Rond 4 uur 's ochtends, in de nacht van 17 mei 2017, steekt Raad zijn vrouw met 9 maal met een mes terwijl ze slaapt. Ik denk dat ze nog steeds schreeuwt. Buren bellen de politie. De kinderen zijn in het huis ten tijde van de misdaad. Ze zagen hun moeder sterven, een kind vertelt de ambtenaar dat zijn moeder het verdiende te sterven.
Hayam sterft ter plekke. De dader wordt gearresteerd, het arrestatiebevel is voor verraderlijke moord. De kinderen komen naar familieleden. Het proces begint in oktober 2017 bij de rechtbank van Oldenburg.

lees Hayam's verhaal

Jara
geboren: 1999
Moordpoging: 16 juni 2017
Woonplaats: Lahn-Dill-Kreis / Boppard bij Koblenz
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: ?
Dader: haar verloofde (22 j.)

Jara zou haar verloofde in 2016 ontmoeten op de vlucht uit Afghanistan. Waarschijnlijk hebben de ouders een 19-jarige echter niet alleen naar Duitsland gestuurd. In februari 2017 wordt men in Boppard "verloofd" via een imam-huwelijk. De verloofde woont in een stad in het district Lahn-Dill. De vrouw, wiens echte naam niet bekend is, woont in een kamer in Boppard.

lees Jara's verhaal

Michelle E.
geboren: 1982
gestoken: 18 mei 2017
Woonplaats: Berlin-Heiligensee
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Bosnië
Kinderen: min. 1 (bij daad 12 j.)
Dader: haar man Edin A. (32 j.)

Op 18 mei 2017 zal Edin zijn 12-jarige stiefzoon op weg naar school in Berlijn-Heiligensee ontmoeten. Hij neemt hem mee naar een vakantiewoning, bindt hem vast en neemt zijn huissleutels mee. Hij kondigt aan de moeder van de jongen te doden. De jongen heeft uren nodig om zich te bevrijden. De politie vindt Michelle's lichaam in haar appartement, dat zich in een Diakoniezentrum in Berlijn bevindt.

lees Michelle's verhaal

Faizah
geboren: 1975
Moordpoging: 14 juni 2017
Woonplaats: Overwad / NRW
Herkomst: Slachtoffer: Libanon; dader: Syrië
Kinderen: min. 1 zoon (bij daad 13 j.)
Dader: haar ex-vriend Amjad H. (33 j.)

Faizah en Amjad trouwen islamitisch in juli 2016. Er is huiselijk geweld. Nog geen jaar later wil Faizah zich splitsen, wat hij niet accepteert. Op 14 juni 2017 ligt Amjad op de loer voor de supermarkt van zijn ex-vriendin in Bergisches Land bij Keulen. Hij stak haar en de zoon neer. Ooggetuigen bellen de politie. Moeder en zoon komen ernstig gewond in het ziekenhuis. De dader vlucht, maar wordt kort daarna gearresteerd.

lees Faizah's verhaal

Sengül
geboren: 1977
gestoken: 26 mei 2017
Woonplaats: Unkel (bij Bonn)
Oorsprong: onduidelijk
Kinderen: verm. 2
Dader: haar man (bij daad 43 j.)

Het is nog maar de vraag of dit een eerwraak is - of de daad van een geesteszieke man. Ten eerste, de feiten: Op 26 mei 2017 doodde een 43-jarige in Unkel bij Bonn zijn 40-jarige vrouw. De twee zijn 5 jaar getrouwd geweest en hebben waarschijnlijk 2 kinderen. Hun echte namen en nationaliteit zijn niet bekend. De dader zal later in de rechtbank echter slecht Duits spreken. Er wordt gebruik gemaakt van een tolk. Met een lemmet van 21 cm steekt de dader zijn vrouw neer.

leer Sengüls verhaal

Amina
geboren: 1997
gewurgd: 20 juni 2017
Woonplaats: Aurich (Oost-Friesland)
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 3 zonen (bij daad 2-4 j.)
Dader: haar ex-vriend (27 j.)

Amina en haar man (of vriend) Nuri komen op verschillende manieren uit Afghanistan naar Duitsland. Misschien worden hier de drie kleine zonen geboren. De relatie wordt gekenmerkt door geweld, Amina scheidt. Op 20 juni 2017 kwelt Nuri zijn ex-vriendin met trappen en stoten in haar appartement, en verstikt en wurgt haar uiteindelijk. Hij laat de drie kleine zonen achter met het lichaam. Het duurt 10 uur voordat de buren het lichaam en de kinderen vinden.

lees Amina's verhaal

Ilona F.
geboren: 1953
Moordpoging: 28 juni 2017
Woonplaats: Herzberg (bij Cottbus)
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Syrië
Kinderen: ?
Dader: haar vriend Mohammad Hussain Rashwani (39 j.)

De Syrische vluchteling Mohammad gaat in 2016 via het arbeidsbureau werken voor een kapper in Herzberg (Brandenburg, district Elbe-Elster). Op 31 augustus meldt de Lausitzer Rundschau: "Mohammad Hussain Rashwani is een voorbeeld van hoe integratie goed kan werken. Zo goed dat hij een affaire begint met zijn baas Ilona.

lees Ilona's verhaal

Bahar
geboren: ca. 1992
Moordpoging: 29 juni 2017
Woonplaats: Rickenbach (Baden-Württemberg)
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 3
Dader: haar gescheiden levende echtgenoot (bij daad ca. 28 j.)

Bahar is waarschijnlijk 11 jaar oud als ze in Afghanistan trouwt met haar 16-jarige neef. Een jaar later wordt een kind geboren en sterft. Op 13 of 14 jarige leeftijd heeft ze haar volgende kind. De familie woont tijdelijk in Irak. De man misbruikt zijn vrouw. Waarschijnlijk is dat de reden waarom Bahar naar Duitsland wil gaan.

Het gezin komt in 2015 aan in Zuid-Duitsland en vraagt asiel aan.

lees Bahar's verhaal

Fidan en haar moeder
geboren: 1990 / 1965
doodgeschoten / Moordpoging: 1 juli 2017
Woonplaats: Marburg
Herkomst: Kosovo
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar vader / ex-man (52 j.)

Adnan woont sinds 1993 in Hagen (NRW). Hij is burgerlijk ingenieur, maar krijgt sociale bijstand. Hij staat bekend als een gewelddadige man die zijn vrouw (of ex-vrouw) en zijn twee dochters (toen 15 en 18) aanviel. Er zijn nog twee kinderen. Adnan is meerdere malen veroordeeld voor gewelddadige misdrijven. Hij heeft onder andere een gevangenisstraf van 3 jaar uitgezeten in Hagen. Een van de dochters heet Fidan. Ondertussen woont ze met haar moeder en 3 broers en zussen in een vrouwenopvang in Lübeck.

lees Fidan's verhaal

Merita (en Jeff G.)
geboren: 1972 (en 1977)
Geschoten: 15 juli 2017
Woonplaats: Nürtingen (bij Stuttgart)
Herkomst: Kosovo
Kinderen: 4 dochters, 1 zoon
Dader: haar man Rasim L. (55 j.)

Merita en Rasim trouwen in 1989 in Kosovo en komen een jaar later naar Duitsland. Ze krijgen vier dochters en een zoon. De oudste dochter is 24 jaar oud en heeft een 2 jaar oude zoon met haar 40-jarige partner Jeff, die als landschapsarchitect werkt. Het beroep van Rasim wordt aangeduid als een opgeleide slotenmaker. In het appartement van Jeff en zijn verloofde is er een ruzie met de schoonvader op 15 juli 2017.

lees Merita's verhaal

Sven A.
geboren: 1970
Moordpoging: 23 juli 2017
Woonplaats: Wietze (district Celle)
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; dader: Koerden / Yazidi (verm. Irak)
Kinderen: onduidelijk
Dader: de broer van zijn vriendin Ferid K. (19 j.)

Sven is een auto- en motorhandelaar in Wietze, district Celle. Hij date met Leyla, een 25-jarige vrouw uit een Yezidi clan. Haar jongere broer heet Ferid. Hij is geboren in Duitsland. In juli 2017 schiet Ferid Sven met een machinepistool op korte afstand in de borstkas. De kogel mist het hart. Wanneer de schutter merkt dat Sven nog leeft, wil hij opnieuw schieten.

lees Sven's verhaal

Anne Metzger en haar zoon
geboren: 1978, 2013
doodgestoken: 28 Juli 2017
Woonplaats: Teningen (bij Freiburg)
Herkomst: Slachtoffers: Duitsland; Dader: Algerije
Kinderen: 1 ook gestoken zoon (bij daad 4 j.)
Dader: haar ex-vriend Nasr-Eddine Belarbi (52 j.)

Er zijn weinig gevallen van eremoordenaars uit Algerije in Duitsland - want er zijn hier weinig Algerijnen. Deze dader komt uit Algerije en heeft een Duits paspoort, mogelijk door huwelijk met een Duitser. Anne is verpleegkundige, gescheiden, en ontmoet Nasr-Eddin in 2009 tijdens een opleiding. In 2010 zullen de twee samenwonen.

lees Anne's verhaal

Esra C.
geboren: 1991
gedood met bijl en mes: 31 juli 2017
Woonplaats: Gelsenkirchen
Herkomst: Slachtoffer: Turkije; Dader: Marokko
Kinderen: 1 zoon (bij daad 7 j.)
Dader: haar vriend Samir Benalia (bij daad 35 j.)

Samir komt uit Marokko en heeft een Duits paspoort. Zijn beroep wordt aangeduid met "medewerker van een call centre". Esra heeft een 7-jarige zoon, die geen contact heeft met zijn vader. Esra en Samir ontmoeten elkaar begin 2017, de relatie is gewelddadig. Vrienden proberen hen over te halen om te breken. Samir is bekend bij de politie en alleen voorwaardelijk vrij. Op 31 juli 2017 doodt Samir zijn vriendin met 14 steekwonden in haar appartement.

lees Esra's verhaal

Mahin R. en haar ongeboren kind
geboren: 1982
doodgestoken: 11 augustus 2017
Woonplaats: Leipzig
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 2 (bij daad 9 & 11 j.), en ze was zwanger
. Dader: haar man Guhlam Abas R. (38 j.)

Mahin komt eind 2015 met haar man en 2 zonen naar Duitsland. Het gezin woont in een vluchtelingenappartement in Leipzig. Mahin wordt weer zwanger, deze keer van een meisje. Omdat er veel ruzie is, verhuist ze met de kinderen naar een "opvanghuis", maar dan in hetzelfde huis. Voor de ogen van de twee kinderen steekt haar man haar op 11 augustus 2017 neer en gooit zichzelf uit het raam in de achtertuin. Hij raakt ernstig gewond in het ziekenhuis.

lees Mahin's verhaal

Saray Güven
geboren: 1970
gestoken: 20 augustus 2017
Woonplaats: Frankfurt/M.
Herkomst: Turkije
Kinderen: 3
Dader: Hayreddin Tandogan (bij daad 51 j.)

Saray is gescheiden in Frankfurt-Bockenheim met 3 kinderen. Zij heeft waarschijnlijk een relatie met de getrouwde Hayreddin uit Erbach (bij Darmstadt) die bij de politie bekend is. Ze is vermist sinds 20 augustus 2017. De mobiele telefoon was het laatst gesitueerd bij een zwemmeer in Nieder-Roden (Offenbach). De verdachte wordt in heel Europa openlijk gezocht. 6 dagen na de misdaad wordt hij gearresteerd in Colmar (Elzas, Frankrijk).

lees Saray's verhaal

Martha
geboren: 1990
Moordpoging: 27 augustus 2017
Woonplaats: Gießen
Herkomst: Dader: Pakistan
Kinderen: verm. geen
Dader: haar ex-vriend Akhtar of Rashid Mahmood (bij daad 32 j.)

Een Pakistaan met de namen Tanneer Akhtar en Rashid Mahmood woont in een asielzoekerscentrum in het Hessische Wettenberg bij Giessen. Om onduidelijke redenen woont hij sinds 2010 in Duitsland. Op 27 augustus 2017 stak Tanneer zijn ex-vriendin in haar appartement in Giessen. Hun naam en nationaliteit zijn onbekend. In het belang van de dader zou een Duitse vrouw die wil trouwen voordelig zijn.

lees Martha's verhaal

Ahlam Dawi
geboren: 1982
Moord: 23 augustus 2017
Woonplaats: Memmingen
Oorsprong: Syrië
Kinderen: 1 dochter, 2 zonen
Dader: haar man Nabil en zijn oudere broer Selim (bij daad 50 en 59 j.)

Als geïmporteerde bruid komt Ahlam rond het jaar 2000 uit Syrië naar Duitsland en trouwt in een Syrische clan. Haar man is 15 jaar ouder, ze hebben een dochter en twee zonen. Op 23 augustus 2017 verlaat Ahlam het appartement van de grote clan in Memmingen. Later wordt ze door familieleden als vermist opgegeven. In oktober wordt haar verwurgde lijk gevonden in Memmingerberg. De politie arresteert haar man en zijn oudere broer Selim, die wordt beschouwd als het hoofd van de familie. Ze zeggen dat Ahlam een christen was.

lees Ahlam's verhaal

Elena D.
geboren: 1989
doodgestoken: 28 augustus 2017
Woonplaats: Saarbrücken
Herkomst: Slachtoffer: Kazachstan; Dader: India
Kinderen: 1 zoon (bij daad 8 j.), 1 dochter (bij daad 14 j.)
Dader: haar levenspartner Ashwani T. (bij daad 37 j.)

Elena komt uit Kazachstan en heeft een Duits paspoort. Uw vriend Ashwani komt uit India. Ze wonen in Saarbrücken-Dudweiler en hebben gemeenschappelijke kinderen, een 14-jarige dochter en een 8-jarige zoon. Elena wil scheiden, zeggen de buren later. Op 28 augustus 2017 stak Ashwani zijn vriendin met 10 steken in haar appartement.

lees Elena's verhaal

Lea
geboren: 1995
Moordpoging: 1 september 2017
Woonplaats: Göttingen / Rosdorf
Herkomst: ?
Kinderen: onduidelijk, verm. meer dan 1
Dader: haar ex-vriend (bij daad 23 j.)

De gewelddadige relatie tussen Lea en Ali duurt ongeveer een jaar. In de rechtbank zal er gesproken worden over meerdere verkrachtingen en misbruik. Lea vertelt haar ouders er waarschijnlijk over, maar ontkent later alles - ondanks duidelijke verwondingen. Wanneer Lea eind augustus 2017 vertrekt, steekt Ali haar op 1 september 2017 op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Göttingen. Ze gaat naar het ziekenhuis met ernstige schedel- en hersenletsels. De dader vlucht, ze zijn op zoek naar hem.

lees Lea's verhaal

Magda
geboren: 1978
Moordpoging: 25 september 2017
Woonplaats: Cham (bij Regensburg)
Oorsprong: slachtoffer Rusland; dader: Kazachstan
Kinderen: 2 zonen
Dader: haar man (bij daad 51 j.)

Ismet komt uit Kazachstan, woont in Cham in Beieren en is op zoek naar een vrouw op het internet. Hij vindt de 13 jaar jongere Russische psycholoog Magda, trouwt met haar in 2011 en importeert haar naar Duitsland. Het echtpaar heeft 2 zonen. Magda hoort dat haar man door haar buurvrouw is aangeklaagd voor verkrachting. Magda reist naar Rusland, keert terug en vertelt haar man dat ze wil scheiden. Bij thuiskomst heeft hij haar meerdere malen verkracht.

lees Magda's verhaal

Qamar
geboren: 1964
Moordpoging: 8 september 2017
Woonplaats: Bendorf (bij Koblenz)
Oorsprong: Syrië
Kinderen: slachtoffer: 4; dader: totaal 15
Dader: haar man (bij daad 61 j.)

In het najaar van 2015 ontvlucht Abdul Syrië via de Balkanroute naar Duitsland. Hij heeft 15 kinderen met 2 vrouwen. Hij verlaat zijn eerste vrouw in Syrië met 11 kinderen. Abdul's familie leeft strikt islamitisch, vrouw en dochters zijn gesluierd. Omdat de vader steeds jaloerser en controlerend wordt, scheidt Qamar zich. Begin september 2017 zal er een afspraak zijn voor de familierechtbank. Een paar dagen later, op 8 september 2017, breekt Abdul in het huis van zijn familie in en slaat zijn vrouw met een hark en een spade.

lees Qamar's verhaal

Mohammed N.
geboren: 1996
doodgestoken: 10-11 september 2017
Woonplaats: Chemnitz
Oorsprong: Syrië
Kinderen: verm. geen
Daders: Obaida A. en Abedalmola T. (bij daad 21 en 25 j.)

Mohammed komt in 2016 als vluchteling uit Syrië naar Saksen. Op een bepaalde manier vecht hij met zijn maatje Obaida over de Syrische Ayat. In de nacht van 11 september 2017 ontmoet men elkaar in het stadspark Chemnitz. Obaida brengt Abedalmola. Hij stak Mohammed neer met een keukenmes dat hij had meegenomen. Het slachtoffer probeert nog te ontsnappen, Obaida achtervolgt hem, maar maakt zich dan uit de voeten. Mohammed bloedt dood. De volgende ochtend wordt het lichaam ontdekt.

lees Mohammed's verhaal

Palwasha L. en haar ongeboren kind
geboren: 1987
verstikt: 19 september 2017
Woonplaats: Frankfurt/M.
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 2, en ze was weer zwanger
Dader: haar man Abdul Munir L. (bij daad 36 of 39 j.)

In 2013 komen Palwasha en haar man Abdul als vluchtelingen uit Afghanistan naar Duitsland. Ze wonen in een asielaccommodatie in Frankfurt-Bockenheim en hebben 2 kinderen van 1 en 4 jaar, vermoedelijk geboren in Duitsland. Het is waarschijnlijk geen vrijwillig huwelijk. Palwasha is weer zwanger, in de 3e maand. Vroeg in de ochtend van 19.

lees Palwasha's verhaal

Mayla
geboren: 1981
Moordpoging: 20 september 2017
Woonplaats: Bad Neuenahr-Ahrweiler
Oorsprong: Syrië
Kinderen: min. 1 dochter
Dader: haar gescheiden echtgenoot (bij daad 51 j.)

Mayla komt in 2014 met haar man uit Syrië naar Duitsland. Zij is zijn tweede vrouw. In de zomer van 2016 gaan ze scheiden. Op 20 september 2017 haalt Mayla haar dochter op van school. Ze fietst door een park in Bad Neuenahr-Ahrweiler. Haar gescheiden man staat haar in de weg en steekt haar neer. Na 15 steken komt een kennis van de dader tussenbeide. Mayla komt ernstig gewond in het ziekenhuis en wordt enkele uren geopereerd.

lees Mayla's verhaal

Dario (en 2 vrienden)
geboren: 2011 (1988, 1983)
doodgeschoten: 14 september 2017
Woonplaats: Villingendorf (bij Tübingen)
Herkomst: Dader: Kroatië
Kinderen: hij was zelf nog een kind
Dader: zijn vader Drazen Dakic (bij daad 40 j.)

Katerina en Drazen zijn sinds maart 2017 gescheiden. Op 14 september 2017 begint hun zoon Dario met school. In de avond is er een klein schoolfeestje. Vader Drazen, die gescheiden woont, komt het appartement binnen via het terras. Hij schiet zijn zoon neer. Moeder Katerina (31 jaar) is weer zwanger. Voor de nieuwe partner (34 j.) is er de vermelding "met migratieachtergrond". De naam Anatolij R. zou kunnen wijzen op een Russische of Oekraïense oorsprong.

lees Dario's verhaal

Julia
geboren: 1992
Moordpoging: 4 oktober 2017
Woonplaats: Neuss (NRW)
Herkomst: Dader: Turkije
Kinderen: onduidelijk
Dader: Hakki Pekin, ex-vriend van haar moeder (bij daad 47 j.)

Op 4 oktober 2017 valt Hakki dochter Julia aan bij een bushalte. Hij schiet haar neer, knielt op haar rug, maar wordt dan door getuigen verdreven. De dader vlucht, er wordt naar hem gezocht. Blijkbaar reist hij naar Turkije, maar keert terug en wordt 5 dagen na de misdaad op de luchthaven van Charleroi in België gearresteerd.

lees Julia's verhaal

Nida
geboren: 1996
Moordpoging: 18 oktober 2017
Woonplaats: Idstein / Hessen
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 3
Dader: haar man (bij daad 22 j.)

Nida is 21 jaar oud en woont met 3 kinderen en haar 22-jarige man in een vluchtelingenopvang. Daar stak hij haar op 18 oktober 2017 neer. Buren bellen de politie. De agenten vinden de zwaar gewonde vrouw met veel snijwonden in haar torso. De dader vlucht, bedreigt een bestuurder en probeert een aantal automobilisten te stoppen om in te stappen. Ten slotte wordt de dader gearresteerd bij het station van Niedernhausen. De echte namen van de deelnemers zijn niet bekend.

lees Nida's verhaal

Barbara
geboren: 1960
Moordpoging: 15 oktober 2017
Woonplaats: Hannover
Herkomst: Slachtoffer: verm. Duitsland; dader: Turkije
Kinderen: 2
Dader: haar ex-man Mustafa A. (bij daad 62 j.)

Barbara is verpleegster en is al 40 jaar samen met Mustafa, d.w.z. sinds dat ze 17 jaar oud was. Ze hebben twee kinderen. Tenminste vanaf 2010 zullen er problemen zijn. Barbara leeft in angst. Er is een incident in 2015 waar hij naast haar bed staat en haar bedreigt met een mes. Er zullen nog meer aanvallen volgen. Ze verhuist naar elders en dient een echtscheiding in. Mustafa begint haar te stalken. Barbara verkrijgt 2 keer een contactverbod.

lees Barbara's verhaal

Donika
geboren: 1990
Moord: 1 oktober 2017
Woonplaats: Siegburg (NRW)
Herkomst: Kosovo
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar man Rasim L. (bij daad 36 j.)

Rasim komt uit Kosovo in 1998, woont in Siegburg bij Bonn en werkt als keukenhulp. In het voorjaar van 2017 trouwt hij met een vrouw in Kosovo. Donika komt eind augustus naar Duitsland. Er wordt veel gevochten, hij controleert en slaat ze in elkaar. Op 1 oktober doodt Rasim zijn vrouw met 34 bijlslagen. Bovendien heeft hij haar met een mes gestoken. Donika bloedt dood. Hij belt zelf de politie. In februari 2018 dient het Openbaar Ministerie een verzoek om toelating tot de psychiatrie in.

lees Donika's verhaal

Aeysha A.
geboren: 2015
onthoofd: 23 oktober 2017
Woonplaats: Hamburg
Herkomst: Pakistan
Kinderen: ze was zelf nog een kind
Dader: haar vader Sohail A. (bij daad 33 j.)

Sohail komt eind 2011 vanuit Pakistan naar Hessen. Zijn asielaanvraag wordt afgewezen vanwege voor de hand liggende valse verklaringen. Zelfs een rechtszaak is niet succesvol. Hij zal in juli 2012 worden uitgezet. Maar er gebeurt niets. Dan trouwt hij met Lubna (bij daad 32 j.) volgens de islamitische wet in Hamburg. Het huwelijk wordt geregeld door haar ouders. Lubna kwam in 1992 als kind uit Pakistan naar Duitsland. Ze heeft al een zoon (bij daad 6 j.). Dan wordt in 2015 de gezamenlijke dochter Aeysha geboren.

lees Aeysha's verhaal

Paul
geboren: 1982
gestoken: 24 oktober 2017
Woonplaats: Dresden
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Tunesië
Kinderen: onduidelijk
Dader: Abdelmonaam Ben Bechir Soltan (bij daad 43 j.)

Deze misdaad kent een lange voorgeschiedenis van geweld. In juni 2017 staat de Tunesische Abdelmonaam terecht. Sinds 2 jaar heeft de politie te maken met aanvallen, gevaarlijk lichamelijk letsel, bedreigingen en beledigingen van zijn vriendin, waarschijnlijk een Duitser. Ze hebben samen een kind. Abdelmonaam was al in hechtenis.

lees Paul's verhaal

Nia en haar vader
geboren: 1997
Moordpoging: 24 oktober 2017
Woonplaats: Lübeck
Oorsprong: Syrië
Kinderen: 1 (vrijgegeven voor adoptie)
Dader: haar man (bij daad 44 j.)

Abdullah zou een affaire hebben met een vrouw van dezelfde leeftijd, maar trouwt dan met haar dochter Nia. Vermoedelijk bekeert hij zich van het christendom tot de islam. Uit het huwelijk zou een kind afkomstig zijn, maar dat werd na de geboorte ter adoptie vrijgegeven. 2015 Abdullah komt naar Duitsland met Nia, haar broers en ouders. De 24 jaar jongere vrouw wil in de zomer van 2017 scheiden. Met haar vader samen wil Nia in augustus 2017 haar spullen van haar flat halen.

lees Nia's verhaal

Nuran
geboren: 1982
Moordpoging: 28 oktober 2017
Woonplaats: Limburg
Oorsprong: Azerbeidzjan
Kinderen: 1 dochter (bij daad 10 j.), 1 zoon (8 j.)
dader: haar gescheiden echtgenoot (37 j.)

Nuran woont gescheiden van haar man. Op 28 oktober 2017 ontmoet ze hem op het station van Limburg. Misschien heeft hij haar daar overvallen. Of het echtpaar ontmoette elkaar voor een gesprek over de voogdij over de twee kinderen. Voor de ogen van de gezamenlijke kinderen valt hij hen aan met een mes. Nuran stort zwaar gewond in elkaar. De 10-jarige dochter probeert de moeder te beschermen en raakt gewond aan de hand.

lees Nuran's verhaal

Violeta / Vio
geboren: 1986
doodgestoken: 30. Oktober 2017
Woonplaats: Oberursel (Hessen)
Herkomst: Servië
Kinderen: 3 dochters (7, 8, 12 j.)
Dader: haar man Milenko P. (bij daad 40 jr.)

Vio is 31 jaar oud en heeft 3 dochters, die bij de misdaad 7, 8 en 12 jaar oud zijn. Servië wordt als herkomst aangegeven. Het zou Roma kunnen zijn. Vio's man is 9 jaar ouder en verlaat in oktober 2017 het gemeenschappelijke appartement in Oberursel. Hij staat geregistreerd voor huiselijk geweld. Zijn beroep wordt aangeduid als "verzorger in een bejaardentehuis". Hij verblijft bij een neef. Op 30 oktober 2017 keert hij terug en steekt zijn vrouw met 25 steken in de keuken.

lees Vio's verhaal

Kira
geboren: 1992
Moordpoging: 9 november 2017
Woonplaats: Hildesheim (Nedersaksen)
Herkomst: Senegal
Kinderen: 2
Dader: haar gescheiden echtgenoot Cheikh Ibra D. (bij daad 34 j.)

Kira komt uit Senegal. Haar echte naam is niet bekend. Ze scheidt van haar 10 jaar oudere man Cheikh, met wie ze 2 kinderen heeft. Waarschijnlijk is er geweld in het spel, dus verhuist ze naar de vrouwenopvang. Op 9 november 2017 sloeg Cheikh zijn gescheiden vrouw op straat in elkaar. Als ze op straat ligt, steekt hij haar met een mes. Een voorbijganger uit Syrië (Hadi, 34 j.) gaat de dader achterna. Hij wordt in eerste instantie niet weggedreven, maar vlucht daarna alsnog.

lees Kira's verhaal

Nura M.
geboren: 1983
neergestoken: 3 december 2017
Woonplaats: Aken
Oorsprong: Irak / Koerden
Kinderen: 3 (bij daad 3, 10, 11 j.)
Dader: haar man Mohammad M. (36 j.)

Mohammad en Nura zijn neef en nicht. Beiden komen uit een Iraaks-Koerdische familie en zijn geboren in Koeweit. Mohammad heeft een Iraaks en een Duits paspoort. Naar verluidt is de clan van de twee vertegenwoordigd met 1500 leden in Duitsland. Mohammad komt in 1997 naar Duitsland. Dus, ten tijde van de misdaad, woonde hij hier 20 jaar. Nura komt in 2000 of 2001 naar Duitsland, de twee leren elkaar kennen in 2003 en trouwen in 2005.

lees Nura's verhaal

Ariane
geboren: 1992
Moordpoging: 3 december 2017
Woonplaats: onduidelijk, evtl. Bramsche (bij Osnabrück)
Herkomst: Albanië
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar gescheiden echtgenoot (bij daad 34 j.)

Op 3 december 2017 bezoekt Ariane vrienden in Hermannsburg (bij Celle). Haar gescheiden man duikt op en wil haar ertoe brengen naar hem terug te keren. Ze weigert. Hij slaat haar op de grond en verstikt haar. Alleen door de tussenkomst van zijn vrienden kan worden voorkomen dat ze wordt vermoord, zei de officier van justitie later. De dader vlucht en wordt de volgende dag gearresteerd. De woonplaats van de dader is Bramsche (bij Osnabrück).

lees Ariane's verhaal

Kamaljeet V.
geboren: 1980
Moordpoging: 4 december 2017
Woonplaats: Bremen
Herkomst: India
Kinderen: 1 zoon (bij daad 4 j.)
Dader: haar ex-vriend (bij daad 26 j.)

Kamaljeet is een kleermaakster uit India die rond 2012 naar Duitsland komt. In Bremen baart ze een zoon. De vader van het kind sterft kort daarna aan hartfalen. In de Indiase Sikh-gemeenschap in Bremen ontmoet Kamaljeet haar nieuwe vriendje. In de herfst van 2017 scheidt ze zich. Op 4 december wordt ze in Bremen-Gröpelingen op straat neergestoken door haar ex-vriend.

lees Kamaljeet's verhaal

Daniela A.H.
geboren: 1973
vermoord: 5 december 2017
Woonplaats: Berlijn-Kreuzberg
Herkomst: Slachtoffers: Polen; Daders: Syrië
Kinderen: 4 (7-14, 25 j.)
Dader: haar man Mohammad A.H. (bij daad 48 j.)

Mohammad komt eind jaren '90 uit Syrië naar Duitsland en trouwt snel met Daniela uit Polen, die al een 7-jarig kind heeft. Er zijn nog twee kinderen. Rond 2007 gaan ze scheiden, maar er wordt nog een gezamenlijk kind geboren. Mohammad heeft nog steeds de sleutels van het familieappartement. Het huwelijk is niet beëindigd.

lees Daniela's verhaal

Fida
geboren: onduidelijk
Moordpoging: 6 december 2017
Woonplaats: Berlijn-Marienfelde
Herkomst: Dader: Libanon
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar gescheiden man Samih Ali Ayad (bij daad 64 j.)

Op 6 december 2018 stak de Libanese Samih zijn gescheiden vrouw op de openbare weg in Berlijn-Marienfelde neer. Haar nieuwe vriend komt haar te hulp en wordt ook gestoken. De dader ontsnapt. Beiden komen gewond naar het ziekenhuis en overleven. Samih wordt gezocht met een Europees arrestatiebevel, vanaf augustus 2018 ook openlijk. Naam en nationaliteit van de slachtoffers zijn onbekend.

lees Fida's verhaal

Shukriyeh A.
geboren: 1965
neergestoken: 6 december 2017
Woonplaats: Hanau
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 2 (bij daad 12 en 20 j.)
Dader: haar ex-man Najibollah A. (57 j.)

Shukriyeh en Najibollah komen in 2010 vanuit Afghanistan naar Duitsland met 2 kinderen. In de herfst van 2017 verhuist de moeder met beide kinderen naar de vrouwenopvang in Hanau. Het echtpaar heeft waarschijnlijk nog meer kinderen, het is onduidelijk waar ze zijn. Op Sinterklaasavond 2017 duwt de verlaten man een dolk in de hals en borst van zijn vrouw op de openbare weg. Meer dan 40 verwondingen worden later geteld. Shukriyeh gaat naar het ziekenhuis, krijgt een spoedoperatie en sterft.

lees Shukriyeh's verhaal

Maryam
geboren: 1982
vermoord: 14 december 2017
Woonplaats: Hamburg-Bramfeld
Oorsprong: Iran
Kinderen: 1 dochter (bij daad 1 j.)
Dader: haar man Ali Reza S. (43 j.)

Maryam ontmoet via bemiddeling van een kennis een man uit Iran die in Hamburg woont. Men raakt bevriend via Skype en trouwt per brief. Ali Reza verklaart later dat hij een vrouw wilde die maagd was en geen plastische chirurgie had. In maart 2016 wordt in Iran een gezamenlijke dochter geboren. In oktober 2017 verhuizen moeder en dochter naar Duitsland. Het geweld ontwikkelt zich snel, het jeugdzorgkantoor zet een gezinshulp op het gezin.

lees Maryam's verhaal

Amina
geboren: 1982
Moordpoging: 14 december 2017
Woonplaats: Landau
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 1 dochter (bij daad 15 j.), 3 zonen (3, 6, 17 j.)
Dader: haar man Sattar M. (bij daad 41 j.)

Amina komt uit Afghanistan en is getrouwd met een neef in Iran door haar ouders op 10-jarige leeftijd. Daar zal zij als schoondochter een soort huisslavenbestaan leiden. De drijvende kracht hierachter is haar schoonvader, de vader van Sattar. Deze familie is een Afghaanse familie die naar Iran gevlucht is. Amina en Sattar hebben 2 kinderen in Teheran, gaan terug naar Afghanistan, waar nog 2 kinderen geboren worden.

lees Amina's verhaal

Mira
geboren: 2000
Moordpoging: 19 december 2017
Woonplaats: Berlijn
Oorsprong: slachtoffers: Balkan / Duitsland; dader: Afghanistan
Kinderen: verm. geen
Dader: haar ex-vriend (bij daad 19 j.)

Als het niet zo triest was, zou je moeten lachen: Op 19 december 2017 probeert een 19-jarige Afghaan zijn ex-vriendin in de Havel te verdrinken. Hij duwt haar in het ijskoude water, springt achter haar aan en drukt haar hoofd onder water. De Afghaan kan niet zwemmen, zodat het meisje zichzelf kan redden naar de kust. De hulpdiensten redden de dader bewusteloos uit het water. Politie onderzoekt poging tot moord. De dader is sinds 2015 in Duitsland.

lees Mira's verhaal

Manjinder K. / Manjiga Ka.
geboren: 1991
neergestoken: 9. December 2017
Woonplaats: Hamburg-Billstedt
Herkomst: India
Kinderen: verm. geen
Dader: haar ex-vriend Sandeep Ku (bij daad 32 j.)

Manjinder studeert om lerares te worden en werkt in een hamburgerwinkel. Op 9 december 2017 komt ze 's avonds na haar dienst thuis. Ze woont met haar ouders in Hamburg-Billstedt. Manjinder wordt in haar keuken gestoken. De moordenaar plaatst vervolgens een schijf om een inbraak te vervalsen. Ouders vinden later haar bebloede lichaam op de keukenvloer. Een week later arresteert de politie een 32-jarige Indiër in zijn appartement.

lees Manjinder's verhaal

Anaan
geboren: 2000
Moordpoging: 22 december 2017
Woonplaats: Darmstadt
Herkomst: Slachtoffer: Marokko; Dader: Afghanistan
Kinderen: verm. geen
Dader: haar ex-vriend (16 j.)

In dit geval zijn het slachtoffer en de dader minderjarigen. Dit betekent dat er zeer weinig informatie is. Het slachtoffer is een 17-jarig meisje uit Marokko. De dader is een (vermoedelijk) 16-jarige vluchteling uit Afghanistan die sinds 2015 in Duitsland verblijft. Hij woont in een begeleid wonen groep. 's nachts stak hij zijn ex-vriendin 10 keer met een schakelmes in een park in Darmstadt.

lees Anaan's verhaal

Marie
geboren: 1995
verminkt: 23 december 2017
Woonplaats: Burscheid (bij Keulen)
Herkomst: Slachtoffer: verm. Duitsland; dader: Afghanistan
Kinderen: 1 zoon (bij daad 4 j.)
Dader: haar vriend Ebudallah S. (bij daad 27 j.)

Ebudallah komt eind 2012 vanuit Afghanistan naar Duitsland. Hij raakt bevriend met Marie. Ze heeft een kind op 18-jarige leeftijd. Daarna wordt de verblijfsstatus van Ebudallah regelmatig verlengd. Hij heeft tijdelijke banen en volgt cursussen Duits. Ebudallah is een strikt religieuze moslim en begint zijn vriendin te tiranniseren. Er is huiselijk geweld.

lees Marie's verhaal

Zada
geboren: 1993
Moordpoging: 21 december 2017
Woonplaats: Euskirchen / Bergheim bij Keulen
Oorsprong: Syrië
Kinderen: 2 (bij daad 2 en 3 j.)
Dader: haar man Ibrahim A. (bij daad 30 j.)

Zada en Ibrahim zijn neef en nicht en trouwen in april 2014 in Syrië. Ze komen in 2016 via Turkije en Noorwegen naar Duitsland en wonen met 2 kinderen in een vluchtelingenopvang in Euskirchen. Op 21 december 2017 bezoeken ze de zus van Ibrahim in Bergheim bij Keulen. Het komt tot dreigementen, Ibrahim wil zijn vrouw van het balkon gooien of haar gezicht met zuur overgieten.

lees Zada's verhaal

Dzemila F.
geboren: 1971
doodgestoken: 20 december 2017
Woonplaats: Berlijn-Buch
Herkomst: Servië
Kinderen: 3 zonen (bij daad 10, 12, 14 j.)
Dader: haar ex-vriend Hamo I. (33 j.)

Dzemila komt uit Servië en heeft 3 schoolgaande kinderen. De twee oudste zijn van een eerdere relatie, De jongste zoon is van haar vriend Hamo. Deze is gewelddadig. Ze wil scheiden. Dat accepteert Hamo niet en steekt Dzemila op 20 december 2017 in haar appartement in Berlijn-Buch. De zonen zijn niet in het appartement ten tijde van de misdaad. Daarna gaat hij naar de politie. Het lichaam van Dzemila is gevonden.

lees Dzemila's verhaal

Mia V.
geboren: 2002
doodgestoken: 27 december 2017
Woonplaats: Kandel (Rijnland-Palts)
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Afghanistan
Kinderen: geen
Dader: haar ex-vriend Abdul Mobin D. (bij daad verm. 15 j.)

Abdul komt in april 2016 naar Duitsland als vermeende minderjarige niet-begeleide vluchteling. Hij gaat naar een scholengemeenschap, woont in een bewaakte jeugdgroep en maakt kennis met Mia. Ze helpt hem om Duits te leren, de twee worden een paar voor een paar maanden. Waarschijnlijk stelt ze hem ook aan haar ouders voor. In februari 2017 wordt de asielaanvraag van Abdul afgewezen, maar hij wordt nog steeds getolereerd.

lees Mia's verhaal

Fabienne de M.
geboren: 1969
verstikt: 2 januari 2017
Woonplaats: Denkendorf (bij Ingolstadt)
Herkomst: Slachtoffer: Frankrijk; Dader: Algerije
Kinderen: 1 zoon (bij daad 8 j.)
Dader: haar man Riad B. (32 j.)

Fabienne is Frans en tolk. Riyadh is Algerijns en studeert informatica. De twee trouwen met elkaar in 2008. Terwijl hun zoon op de begane grond speelt, slaat, wurgt en verstikt Riad zijn vrouw op 2 januari 2017. Daarna neemt Riyad zijn zoon mee naar de politie en geeft zich aan. De noodarts kan alleen haar dood vaststellen.

lees Fabienne's verhaal
Gina
geboren: 1977
vermoord: 1 december 2017
Woonplaats: Herzogenrath / Aken
Herkomst: Dader: Afghanistan
Kinderen: 1 (bij daad 1 j.)
Dader: haar man Hafizullah Safi (44 j.)

Op 2 december 2017 vindt een jogger het lijk van Gina in het Broichbachdal, nabij Aken. Verdacht is haar man Hafizullah. Ze zijn op zoek naar hem. Het gemeenschappelijke 1-jarige kind is waarschijnlijk in veiligheid. Gina's echte naam en oorsprong zijn onbekend.

lees Gina's verhaal