Eerwraak verhalen 2015

caret-down caret-up caret-left caret-right
Mia
geboren: ?
Moordpoging: 4 april 2015
Woonplaats: Berlijn
Oorsprong: Slachtoffer: vermoedelijk Duitsland; dader: Turkije
Kinderen: geen
Dader: haar ex-vriend Yunus Y. (31 jaar)

Yunus is geboren in Turkije, komt in 2012 naar Berlijn en werkt als bouwvakker. Hij verkrijgt zijn verblijfsvergunning door te trouwen met een Duits-Algerijnse vrouw. Hij heeft een relatie met Mia. Mia werkt als serveerster in een trendy club in Berlijn-Friedrichshain. Ze wil scheiden, wat Yunus niet accepteert.

lees Mia's verhaal

Elena M.
geboren: 1984
Moordpoging: 15 april 2015
Woonplaats: München
Herkomst: Dader: Syrië; Slachtoffer: Litouwen
Kinderen: 3 (tussen 2 en 8 jaar)
Dader: haar vriendje Jandi I. (31 jaar)

Elena en de keukenhulp Jandi hebben 3 gemeenschappelijke kinderen. Ze leeft volgens zijn moslimregels. Maar vanaf ongeveer 2014 begint ze zichzelf te emanciperen. Natuurlijk vindt Jandi dat niet leuk: omdat ze te veel make-up zou dragen en het islamitische regels zou schenden, schenkt hij op 15 april 2015 kokend water over zijn vriendinnetje.

lees Elena's verhaal

Hanaa S.
geboren: 1980
vermoord: 21/22 april 2015
Woonplaats: Solingen
Oorsprong: Irak / Koerden / Jesiden
Kinderen: 3 eigen kinderen en 3 van haar echtgenoot
Dader: haar man Salim (41 jaar), haar zwager (24) en haar zoon (17)

Hanaa is op haar 15e gedwongen getrouwd door haar Yezidi-clan in Irak. Later woont ze met haar man en 3 kinderen in Düsseldorf. Hanaa zorgt ook voor 3 kinderen uit het eerste huwelijk van haar man. Er wordt gezegd dat ze wordt vastgehouden als een slaaf. Naast dat ze wordt geslagen door haar echtgenoot wordt ze gecontroleerd door het hoofd van de Yezidi-familie in Irak.

lees Hanaa's verhaal

Oulad B./ Aicha B.
geboren: 1975
doodgestoken: 7 mei 2015
Woonplaats: München
Oorsprong: Slachtoffer: Marokko; dader: Irak
Kinderen: 3 ( 4, 7 en 9 jaar)
Dader: haar man Abdul M. / Saheb M. (53 jaar)

Oulad komt uit Marokko en heeft een Spaans paspoort. In 2003 trouwt ze met de Iraakse Abdul, die sinds 1998 in München woont. De twee krijgen twee meisjes en een zoon. Abdul werkt als draaibankoperator, verliest zijn baan in 2009 en werkt niet meer. Oulad werkt als schoonmaakster in een hotel. In 2013 doet Oulad aangifte tegen haar man voor huiselijk geweld, maar trekt die aangifte in.

lees Oulad's verhaal

Aysha
geboren: 1980
Pogingen tot moord: 2014/2015
Woonplaats: Mönchengladbach
Oorsprong: onduidelijk, vermoedelijk Turkije
Kinderen: 1 zoon en zij was zwanger
Dader: haar vriend Ugur (31 jaar)

In de zomer van 2014 wordt Ugur naar verluidt opgeleid als terrorist in Syrië, maar zal eind september terugkeren naar Mönchengladbach. Hij behoort tot de kring van de salafistische prediker Sven Lau. Volgens de islamitische ritus is Ugur met drie vrouwen getrouwd. Een van hen heeft een zoon uit een vorige relatie die 11 jaar oud is tijdens het proces. Ze is hoogzwanger.

lees Aysha's verhaal

Amina
geboren: 1998
moordpoging: 17 november 2015
Woonplaats: Bad Endorf / München
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 1 dochter (8 maanden)
Dader: haar "echtgenoot" Suliman N. (21 jaar)

In een moskee in München is Amina op 16 jarige leeftijd getrouwd met Suliman, die 4 jaar ouder is. Ze zijn echter alleen islamitisch getrouwd door een Imam, dat in Duitsland niet wordt erkend. Wie de drijvende kracht is achter het huwelijk met een minderjarige is onduidelijk. Het kan Amina's familie zijn. Het kan zijn dat Suliman hoopt op een Duits paspoort en een verblijfsvergunning.

lees Amina's verhaal

Gülsen
geboren: 1979
verbrand: 24 november 2015
Woonplaats: Bergen / Celle
Herkomst: Turkije / Irak / Koerden / Yazidi
Kinderen: 5 (7-17 jaar)
Dader: haar man Sadun B. (35 jaar, vermoedelijk ouder)

Op 24 november 2015 zal Sadun benzine over zijn vrouw in de woonkamer gieten en haar in brand steken. Ze verbrandt levend. De 5 kinderen zitten op school. Twee weken later sterft ze aan brandwonden. De dader wordt ook kortstondig behandeld in het ziekenhuis, maar duikt dan onder.

lees Gülsen's verhaal

Zada
geboren: 1991
doodgestoken: 27 november 2015
Woonplaats: Wörth / Pfalz
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 1 zoon
Dader: haar man (31 jaar)

Zada en haar man wonen in een vluchtelingenappartement in Wörth. Zada zal daar in november 2015 worden neergestoken. Ze bloedt dood. Buren bellen de politie. De agenten vinden het lichaam in de gang en arresteren de met bloed besmeurde echtgenoot. In juni 2016 begint de rechtszaak voor de Landau-rechtbank. Het blijkt dat er al een aangifte van huiselijk geweld is gedaan.

lees Zada's verhaal

Alia
geboren: 1996
moordpoging: 28 november 2015
Verblijfplaats: Ahlhorn bij Oldenburg
Herkomst: Irak
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar man Abdul (21 jaar)

Alia en Abdul zullen in oktober 2015 als vluchtelingen uit Irak naar Duitsland komen. Ze doen zich voor als broer en zus. In werkelijkheid zijn ze waarschijnlijk al 2 jaar onder dwang getrouwd. Abdul woont in een vluchtelingenhuis, Alia met een zus in Ahlhorn. Op 28 november 2015 achtervolgt Abdul zijn vrouw op straat.

lees Alia's verhaal

Johanna
geboren: 1993
moordpoging: 28 november 2015
Woonplaats: Ebersberg (nabij München)
Oorsprong: Slachtoffer: Duitsland; dader: Jordanië
Kinderen: 1 Dochter (5 jaar)
Dader: haar verloofde Mohammed D. (22 jaar)

De 23-jarige dokters-assistent Johanna heeft een 5-jarige dochter uit een eerdere relatie. Ze is verloofd met Mohammed, wiens beroep wordt beschreven als slager of conciërge. De bruiloft is gepland voor mei 2016. Maar Johanna voelt zich opgesloten en wil de bruiloft "uitstellen". Mohammed ziet dit als een schending van zijn eer en dreigt haar te vermoorden.

lees Johanna's verhaal

Tevrat Yildiz
geboren: 1986
doodgeschoten: 31 mei 2015
Woonplaats: Duisburg
Herkomst: Turkije / waarschijnlijk Koerden
Kinderen: 1 zoon
Daders: Süphan en Mazlum Osmanoglu, de zonen van zijn vriendin (16 & 24 jaar)

Tevrat leeft gescheiden van zijn vrouw. Hij heeft op 31 mei 2015 zijn vriendin Sükrün A. (42 jaar) op bezoek. Beide zijn van Turkse afkomst. Tevrat's gescheiden vrouw is Bulgaars. Twee mannen trappen de deur in. Het zijn twee zonen van de "geliefden". Ze willen hun familie-eer herstellen en Tevrat neerschieten. Zijn " minnares" (hun moeder) is neergeschoten.

lees Tevrat's verhaal

Ana
geboren: 1981
moordpoging: 22 december 2015
Verblijfplaats: Kaltenkirchen (bij Hamburg)
Oorsprong: onduidelijk
Kinderen: onduidelijk
Dader: onduidelijk, waarschijnlijk uit de familie

Misschien is deze daad geen eerwraakmoord, en misschien hoort deze zaak niet thuis in dit archief. In eerste instantie is het "slechts" een poging tot moord: op 22 december 2015 haalt Ana haar vuilnisbak van de straat naar de binnenplaats van het huis. Een dader nadert van achteren, giet brandbare vloeistof over haar heen en steekt haar in brand. Ze komt naar een speciale kliniek met brandwonden en overleeft het.

lees Ana's verhaal

Andreea O.
geboren: 1989
vermoord: 5 juni 2015
Woonplaats: Brandenburg an der Havel
Herkomst: Roemenië / mogelijke Roma
Kinderen: 1 zoon, 1 dochter (4 en 10 jaar)
Dader: haar ex-vriend Viorel N. (32 jaar)

Andreea verkoopt de daklozenkrant voor een supermarkt in Brandenburg an der Havel. Ze is echter niet dakloos, maar heeft een appartement (onduidelijk) waar ze met haar vriend Viorel woont. Haar twee kinderen wonen bij haar grootmoeder in Bacau, Roemenië. Of Viorel de vader is, is onduidelijk.

lees Andreea's verhaal

Meral
geboren: 1971
moordpoging: 12 juni 2015
Verblijfplaats: Germersheim (Rijnland-Palts)
Herkomst: Turkije
Kinderen: 2 (16 en 24 jaar)
Dader: haar man Levent K., gescheiden van haar man (47 jaar)

Op 12 juni 2015 ligt Levent voor het huis van zijn gescheiden vrouw op de loer, giet een brandbare vloeistof over haar heen en wil haar in brand steken. De 16-jarige zoon verhindert de daad. Levent vlucht en wordt later gearresteerd in de buurt van de plaats delict.

lees Meral's verhaal

Mara
geboren: onduidelijk
moordpoging: 30 juni 2015
Woonplaats: Köln-Buchheim
Oorsprong: onduidelijk, mogelijke overtreder: Pakistan met Brits paspoort
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar ex-vriend Mustafa (47 jaar)

Het is een moeilijke vraag of dit geval in dit archief moet worden opgenomen. Mustafa lijdt waarschijnlijk aan een bipolaire stoornis, dus de rechtbank classificeert hem als volledig ontoerekeningsvatbaar. Op 30 juni 2015 verkracht hij zijn ex-vriendin in een vrijstaand huis in Keulen-Buchheim.

lees Mara's verhaal

Kader Dogru
geboren: 1990
doodgeslagen: 5/6 juni 2015
Woonplaats: Oer-Erkenschwick (NRW)
Herkomst: Turkije
Kinderen: 1 dochter (9 jaar)
Dader: onduidelijk; verdachte: haar man Orhan Dogru (41 jaar)

Kader krijgt haar dochter op haar zestiende. De vader is haar man, Orhan, die 16 jaar ouder is. Zijn beroep wordt aangeduid met vrachtwagenchauffeur. In juni 2015 meldt hij zijn vrouw als vermist. Op 10 juni vindt een wandelaar het lichaam halfnaakt in Waltrop gelegen aan het Dortmund-Eemskanaal.

lees Kader's verhaal

Funda K.
geboren: 1981
moordpoging: 1 juli 2015
Woonplaats: Mergel / NRW
Herkomst: Turkije
Kinderen: 1 dochter (6 jaar)
Dader: haar man Ersoy K. (39 jaar)

Ersoy is een elektrotechnisch ingenieur geboren in Marl. In 2002 ontmoet hij zijn vrouw Funda, die in Turkije is opgegroeid. In 2009 krijgen ze een dochter. Vanwege huiselijk geweld scheidt Funda in 2014 en verhuist met haar dochter naar Haltern am See. Ersoy krijgt een benaderingsverbod voor Funda. Er is een geschil over alimentatiebetalingen. Op 1 juli 2015 vertrekt Ersoy ondanks een benaderingsverbod naar Haltern.

lees Funda's verhaal

Belinda Akinyi A.
geboren: 1986
Doodgestoken: 30 juli 2015
Woonplaats: Erfurt
Herkomst: Kenia
Kinderen: 2 zonen (2 en 6 jaar)
Dader: haar vriend Ismail Nagi Z. (28 jaar)

Belinda komt naar Duitsland als aupair. Ze wordt misbruikt en gaat naar een huis. Via het internet ontmoet ze een Duitser die de vader wordt van haar eerste zoon. Door de zoon krijgt Belinda in 2010 een permanente verblijfsvergunning, ze gaat scheiden van de vader van het kind. Daarna is ze weer samen met haar ex-vriendje Ismail, die tijdelijk bij haar woont en waarschijnlijk ook gewelddadig is. Het is onduidelijk of hij de vader is van de tweede zoon.

lees Belinda's verhaal

Nadine
geboren: 1986
neergestoken: 9 augustus 2015
Verblijfplaats: Modautal (bij Darmstadt)
Oorsprong: Slachtoffers: Duitsland; Daders: Turkije
Kinderen: 2 (7 en 10 jaar)
Dader: haar man Enver G. (34 jaar)

Op 16 november leert Nadine Enver kennen, die 6 jaar ouder is. Eerst wonen ze bij hun ouders, trouwen ze en hebben ze een zoon en een dochter. Gedurende de 13-jarige relatie zijn er steeds weer bedreigingen (ook doodsbedreigingen). Nadine moet haar contacten verbreken, ook met haar ouders. Ze mag niet alleen weggaan, mag niet naar het kerstfeest van haar werkgever, haar mobiele telefoon wordt gecontroleerd.

lees Nadine's verhaal

Anthony C.
geboren: 1994
Aanval: 8 augustus 2015
Woonplaats: Frankfurt/M.
Herkomst: Slachtoffer: Pakistan; dader: Turkije
Kinderen: geen
Dader: Tolunay (19 jaar), de broer van zijn vriendin

Is dit een poging tot eerwraak? Om deze vraag te beantwoorden, moet je het motief onderzoeken. Omdat het motief van de moord maakt of het eerwraak is of niet. In de rechtszaal noemt de dader frustratie als motief. Als dat zijn motief is, is het geen eerwraakmoord. Zijn er aanwijzingen dat er een ander motief in het spel was? Hier is het verhaal, voor zover bekend: Tolunay volgt een opleiding tot kapper. Zijn ouders zijn gescheiden, de respectievelijke families zijn verdeeld.

lees Anthony's verhaal

Susa
geboren: 1987
Moordpoging: 14-15 augustus 2015
Woonplaats: Bielefeld / Bonn
Herkomst: Irak / Koerden
Kinderen: geen
Daders: haar broers (37 en 44 jaar)

28-jarige Susa heeft een vriendje waarmee ze wil trouwen. Hij is 33 jaar oud en heeft waarschijnlijk een dochter uit zijn eerste huwelijk. Ook Susa is al eens gescheiden. Mogelijk was haar eerste huwelijk een gedwongen huwelijk. Haar familie komt uit Irak. Susa's broers wonen in Bonn-Sank Augustin en in Nederland en zijn het niet eens met de bruiloft. Bij een zieke broer in Bonn-Oberkassel ontmoeten de broers Susa op 14 augustus 2015 en slaan ze haar bewusteloos.

lees Susa's verhaal

Dalia T.
geboren: 1983
gedood: 17 augustus 2015
Woonplaats: Trier
Herkomst: Syrië / Koerden
Kinderen: 3 (1-3 jaar)
Dader: haar man Saoud (32 jaar)

In de zomer van 2015 zullen Dalia en haar man Saoud als vluchtelingen uit Syrië naar Duitsland komen. Zijn beroep wordt aangeduid met bouwvakker. Ze hebben hun twee drie jaar oude tweeling bij zich en een kind. Elders wordt gezegd dat de kinderen 5, 4 en een half jaar oud zijn. Het gezin wordt ondergebracht in een tweepersoonskamer in Trier. Op 17 augustus 2015 vermoordde Saoud zijn vrouw met een stoelpoot voor de ogen van zijn kinderen.

lees Dalia's verhaal

Kübra
geboren: 1994
Neergeschoten: 11 september 2015
Woonplaats: Herbolzheim bij Freiburg
Herkomst: Turkije
Kinderen: waarschijnlijk geen
Dader: haar stiefvader Murat (42 jaar)

Kübra werkt als schoonheidsspecialiste in een schoonheidssalon in Freiburg en is goed geïntegreerd. In de zomer van 2015 dreigt haar stiefvader Murat haar in een ruzie te vermoorden. Hij ziet zijn aanspraak op macht in de familie bedreigd. De familie krijgt een verbod op toenadering. Op 11 september 2015 komt Murat de schoonheidssalon binnen en schiet zijn stiefdochter met 3 schoten voor de ogen van haar collega's neer. Dan geeft hij zich over aan de politie en overhandigt hij het pistool aan de politie. Kübra sterft in het ziekenhuis.

lees Kübra's verhaal

Homa
geboren: 1969
verbrand: 8 september 2015
Woonplaats: Hamburg
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 4
Dader: haar man Mohamad (47 jaar)

In 1995 komen Homa en haar man Mohamad met 3 kinderen uit Afghanistan als vluchtelingen naar Duitsland. Homa werkt als keukenhulp, haar man Mohamad is een werkloze bewaker. Daarom begeleidt en controleert hij zijn vrouw bij elke stap van de weg. Als zij 's morgens op 8 september 2015 onder de douche staat, komt hij de badkamer binnen. Hij zegt "Kijk" en giet drie liter hete olie op haar gezicht. Als reden zal hij voor de rechtbank verklaren dat hij haar onaantrekkelijk wilde maken voor andere mannen.

lees Homa's verhaal

Saba
geboren: 1976
doodgestoken: 2 oktober 2015
Woonplaats: Heilbronn
Herkomst: Turkije
Kinderen: 4
Dader: haar ex-echtgenoot (40 jaar)

Op 2 oktober vermoordt een man zijn ex-vrouw in de vroege ochtend in de stationsomgeving van Heilbronn. Eerst probeert hij haar te wurgen met haar hoofddoek. Dan steekt hij 15 keer een mes in haar borst en rug. Uiteindelijk snijdt hij haar keel door. Een voorbijganger vindt de ernstig gewonde vrouw rond 5 uur en belt de politie. Het slachtoffer sterft op de plaats van het misdrijf.

lees Saba's verhaal

Rokstan Malak
geboren: 1995
doodgestoken: 2 oktober 2015
Woonplaats: Bitterfeld / Dessau
Herkomst: Syrië / Koerden
Kinderen: ze kan zwanger zijn geweest
Dader: vermoedelijk haar familie: vader Hasso / Hisso Malak, moeder Roda, 2 broers

Rokstan is een 20-jarige tolk uit Syrië. Sinds 2013 woont ze in Duitsland, eerst met haar familie, daarna in een vrouwenopvang in Bitterfeld. Onder druk keert ze terug naar haar familie. Rokstan wordt beschouwd als goed geïntegreerd in Duitsland. Een foto toont haar in een grijze sweatshirt zonder hoofddoek.

lees Rokstan's verhaal

Nadine Ertugrul
geboren: 1979
gewurgd: 12 oktober 2015
Verblijfplaats: Ludwigsburg (bij Stuttgart)
Oorsprong: Slachtoffers: Duitsland; Daders: Turkije
Kinderen: 2 (3 en 5 jaar)
Dader: haar man Ramazan (41 jaar)

Ramazan werkt als machinebediener voor een autofabrikant. Hij woont met zijn vrouw Nadine in Ludwigsburg-Eglosheim. Er wordt echter gezegd dat het echtpaar gescheiden is en dat beiden nieuwe relaties hebben. Nadine werkt voor Porsche. Op 12 oktober 2015 wurgt Ramazan zijn vrouw (of slaat op haar hals), waarschijnlijk in de hobbyruimte van haar huis.

lees Nadine's verhaal

Patryk K.
geboren: 1982
Moordpoging: 17 oktober 2015
Woonplaats: Hamburg
Oorsprong: Slachtoffer: verondersteld Duitsland; Dader: verondersteld Turkije
Kinderen: ?
Dader: Ferdi Ü. (30 jaar)

Agnes (33 jaar) heeft drie kinderen en is ongeveer een jaar samen met Ferdi, die als bodybuilder en paramedicus werkt. Hij zou zo jaloers zijn dat ze niet alleen mag winkelen. Ze scheidt in het voorjaar van 2015. Hij begint haar te stalken. Wat ook betekent dat hij bij haar voordeur belt. Dus ook op 17 oktober 2015. Een vriend van Agnes genaamd Patryk helpt haar bij de renovatie van haar appartement.

lees Patryk's verhaal

Lareeb Khan
geboren: 1995
gewurgd: 27/28 januari 2015
Woonplaats: Darmstadt
Herkomst: Pakistan
Kinderen: waarschijnlijk niet
Dader: haar vader Assadullah K. (51 jaar) en haar moeder Shazia (41 jaar)

Lareeb is een 19-jarige vrouw uit Pakistan met een Duits paspoort. Ze leert tandartsassistent te worden en is verliefd op een jonge man genaamd Raheel T. die ook uit Pakistan komt en een Duits paspoort heeft. Hij studeert en rijdt op een taxi als bijbaantje. De ouders keuren de relatie niet goed, waarschijnlijk omdat ze hun dochter al aan iemand anders hebben beloofd of verkocht. De twee ouders zijn ook getrouwd door hun ouders in Pakistan.

lees Lareeb's verhaal

Diana K.
geboren: 1987
doodgestoken: 13 september 2015
Woonplaats: München
Herkomst: Bulgarije / mogelijk Roma
Kinderen: 1 zoon (2 jaar)
Dader: Angel R. (38 jaar), ex-vriendje van haar zuster

Angel heeft eerst een affaire met Diana in Bulgarije. Dan besluit hij te kiezen voor een relatie met haar jongere zus Snezhana (26 jaar). Ze hebben 2 kinderen (geboren omstreeks 2009 en 2012). Angel is gewelddadig. Later zal hij voor de rechtbank beweren dat het in Bulgarije normaal is om jouw eigen vrouw te slaan. De vader van het gezin ontvangt van de EU een lening van 150.000 euro voor de landbouw. Het bedrijf gaat failliet. De familie komt in 2013 uit Bulgarije naar Duitsland.

lees Diana's verhaal

Katharina
geboren: 1972
Moordpoging: 15 september 2015
Verblijfplaats: Bensheim (bij Darmstadt)
Herkomst: Sri Lanka / Tamil
Kinderen: 2 dochters (5 en 11 jaar)
Dader: haar man Annalatas S. (47 jaar)

Annalatas komt in 1992 als vluchteling uit Sri Lanka naar Duitsland. Zijn ouders bezorgen hem in 2005 een vrouw uit zijn thuisland. Vanwege de onduidelijke verblijfsstatus (en misschien ook vanwege zijn gedrag) woont Katharina waarschijnlijk tijdelijk in Frankrijk. Na de geboorte van haar 2e dochter komt ze naar Duitsland en leert snel goed Duits, in tegenstelling tot hem. Hij werkt bij McDonald's, zij zorgt voor de twee dochters.

lees Katharina's verhaal

Banu
geboren: 1989
vermoord: 16 november 2015
Woonplaats: Laaber bij Regensburg
Herkomst: Irak
Kinderen: 3 (3, 6, 8 jaar)
Dader: haar man Jumaah Khezaier Abbas (31 jaar)

Banu is op 16 jarige leeftijd door haar ouders in Irak onder dwang getrouwd met de leraar Jumaah Khezaier Abbas. Ze hebben 3 kinderen. In februari 2015 komt de familie als vluchtelingen uit Bagdad naar Duitsland. In september verhuizen ze naar een huis bij Regensburg. De vader is er trots op dat hij deel uitmaakt of heeft uitgemaakt van het Iraakse nationale voetbalteam. Het is op het internet te vinden dat hij actief was voor de voetbalclubs SV Türk Genclik Regensburg en TSV Großberg.

lees Banu's verhaal

Marget en Katrin
geboren: 1982, 1981
doodgestoken: 4 januari 2015
Woonplaats: Lüneburg
Oorsprong: Irak / Koerden / Jesiden
Kinderen: Marget 3, Katrin 2
Dader: Marget's man Ziad Karnous (37 jaar)

Het is waarschijnlijk dat Ziad rond 2003 als vluchteling uit Irak naar Duitsland is gekomen. Hij trouwt met zijn nicht (niet 1e graad) Marget Karnous en neemt haar naam aan. Ze hebben drie kinderen (8, 9, 11 jaar). Zelfs na 11 jaar in Duitsland spreekt Ziad alleen gebroken Duits. Hij werkt als keukenhulp. De familie is onopvallend tot de misdaad. Marget en Ziad zijn Yazidi. Maar Marget wil scheiden en christen worden.

lees Marget's verhaal