Eerwraak verhalen 2018

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sandra P. en haar dochter
Geboren: 1984, 2017
gestoken / onthoofd: 12. April 2018
Woonplaats: Hamburg
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Niger
Kinderen: 5, waarvan 1 dochter (1 j. bij de daad), die ook wordt gedood.
Dader: haar ex-vriend Mourtala Madou (33 j.)

Sandra komt uit Mecklenburg-Vorpommern en woont al ongeveer 4 jaar in Hamburg. Ze heeft 5 kinderen van 4 vaders. Haar jongste dochter is 1 jaar oud en is verwekt door een vluchteling uit het West-Afrikaanse Niger. Hij kwam in april 2013 naar Duitsland en woonde in de Lampedusa Groep

lees Sandra's verhaal
Shahad F.
geboren: 1999
gewurgd: 7 januari 2018
Woonplaats: Hof (Opper-Franken)
Herkomst: Slachtoffer: Irak; verm. Dader: Syrië
Kinderen: 1 zoon (1 j.)
vermoedelijk. Dader: haar ex-vriend

Shahad leeft sinds 2016 in Duitsland als asielzoeker. Op 7 januari 2018 vinden familieleden van Shahad haar lichaam en bellen de noodarts, die alleen de dood kan vaststellen. Haar 1-jarige baby gaat naar familieleden. Shahad zou met een Syriër geweest zijn, waarschijnlijk is hij de vader van het kind. We zouden blij zijn met aanwijzingen! Voor een e-mail rechtstreeks aan ons kunt u gewoon hier klikken.

lees Shahad's verhaal
Alaa W.
geboren: 2001
Moordpoging: 27 februari 2018
Woonplaats: Laupheim (bij Ulm)
Herkomst: Slachtoffers: Palestijnen / Libië; Daders: Palestijnen / Libië en Syrië
Kinderen: 1 (bij daad 10 mnd. oud), ze is weer zwanger
Dader: haar "man" Alla R. (bij daad 34 j.) en zijn broer Abd Alrahman W. (20 j.)

Alaa komt rond 2015 (misschien eerder) met haar Palestijnse familie uit Libië naar Duitsland. Hier is ze op 15-jarige leeftijd getrouwd via een Imam-huwelijk met een Syrische vluchteling die 17 jaar ouder is. Zijn naam is ook vermeld als "Alla R.". (andere spelling), misschien is hij ook Palestijns.

lees Alaa's verhaal
Nahrene
geboren: 1994
doodgestoken: 4 februari 2018
Woonplaats: Borna (bij Leipzig)
Oorsprong: Syrië / Koerden
Kinderen: 2 zonen (bij daad 1 en 2 j. )
Dader: haar man Ghassan T. (bij daad 33 j.)

Een Syriër steekt zijn vrouw neer in een asiel in Borna, Saksen, op 4 februari 2018. Ze sterft in het ziekenhuis. De twee peuters waren getuige van de misdaad. De dader wordt gearresteerd op de plaats van het misdrijf. De kinderen worden verzorgd door het Bureau voor jeugdzorg. De zaak wordt 5 dagen later openbaar. De volgende verklaring is te vinden in de Leipziger Volkszeitung als rechtvaardiging: "De autoriteiten hebben het incident tot nu toe geheim gehouden.

lees Nahrene's verhaal

Sahar
geboren: 1994
Moordpoging: 6 februari 2018
Woonplaats: Schwerin
Oorsprong: Syrië
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar broer (bij daad 25 j.)

Sahar en haar familie wonen op de 2e verdieping van een flatgebouw in Schwerin. Op 6 februari houdt Sahar's broer haar ondersteboven aan haar voeten over het balkon en laat haar 7 meter naar beneden vallen. Sahar is ernstig gewond in het ziekenhuis en overleeft. Bewoners bellen de politie. De dader verzet zich tegen arrestatie. Hij moet bij de politie bekend zijn.

lees Sahar's verhaal

Nia
geboren: 1991
Moordpoging: 12 januari 2018
Woonplaats: Kefenrod (Hessen)
Oorsprong: Iran
Kinderen: 1 dochter (bij daad 6 j.) en 1 zoon (4 j.)
Dader: haar man Mahan K. (35 j.)

Nia en Mahan komen in januari 2017 naar Duitsland met 2 kinderen uit Iran. Het gezin woont in een vluchtelingenopvang in Wetteraukreis, Hessen. In augustus 2017 scheidt Nia.

Op 12 januari 2018 gaat de vader met een mes naar zijn vrouw en twee kinderen. Hij doet zijn dochter en zoon pijn aan de hals en verwurgt zijn vrouw.

lees Nia's verhaal
Sabine
geboren: 1975
Moordpoging: 13-14 januari 2018
Woonplaats: Duisburg
Herkomst: Dader: Syrië
Kinderen: 3
Dader: haar ex-vriend Abdul Aziz Ali (38 jr.)

In de nacht van 14 januari 2018 breekt de Syrische Abdul de deur van zijn ex-vriendin open en slaat haar met een ijzeren stang. Hij slaat ook de 13-jarige dochter in elkaar. Maar ze kan ontsnappen en bij de buren om hulp roepen. Abdul ontsnapt. De moeder komt naar het ziekenhuis met ernstig hoofdletsel. Er zijn waarschijnlijk 2 oudere broers en zussen, een meisje en een jongen, die niet thuis waren ten tijde van de daad.

lees Sabine's verhaal
Mona A.
geboren: 2000
Moordpoging: 29 januari 2018
Woonplaats: Berlijn
Oorsprong: Syrië
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar ex-vriend Kassim A. (bij daad 29 j.)

Op 29 januari 2018 stak de Syrische Kassim in op zijn 18-jarige ex-vriendin op de openbare straat in Berlijn-Neukölln. Getuigen arresteren de dader en bellen de politie. Hij vecht hard terug. Het mes wordt in beslag genomen. Mona komt ernstig gewond in het ziekenhuis en wordt direct geopereerd . Elders wordt gezegd dat Mona de vrouw van de dader is. Hij zou haar meerdere malen hebben gestalkt. Hij had asiel aangevraagd onder 3 verschillende identiteiten.

lees Mona's verhaal
Mary Kamathi Waithera
geboren: 1990
doodgeslagen: 16-17 januari 2018
Woonplaats: Essen
Herkomst: Kenia / Tanzania
Kinderen: geen
Dader: Halfan Halfan Halfan Ally (bij daad 32 j.)

Mary komt in 2011 als au pair van Nairobi naar Duitsland. Op het internet ontmoet ze een Duitser met wie ze in 2012 trouwt. Ze is opgeleid tot geriatrisch verpleegkundige en werkt ook in een kiosk. Daar wordt ze door een collega op de grond liggend gevonden op de ochtend van 17 januari 2018 met een hoofdwond. Halfan Halfan Ally komt uit Tanzania en heeft reeds een strafblad vanwege geweld tegen zijn Duitse ex-vrouw.

lees Mary's verhaal
Hülya
geboren: 1977
Moordpoging: 27 maart 2018
Woonplaats: Duisburg-Marxloh
Oorsprong: verm. Turkije
Kinderen: min. 1 dochter (bij daad 18 j.)
Dader: haar man (56 j.)

Op 27 maart 2018 valt een Turk in het gezinsappartement zijn 15 jaar jongere vrouw aan met een mes. De 18-jarige dochter komt tussenbeide, ze raakt daarbij ook gewond. De dader wordt gearresteerd. Dit leidt tot rellen op straat. Hülya komt naar het ziekenhuis, net als haar dochter. De politie onderzoekt de zaak. Hülya is niet de echte naam van de vrouw.

lees Hülya's verhaal
Fati
geboren: 1987
doodgestoken: 14 maart 2018
Woonplaats: Kaiserslautern
Oorsprong: onduidelijk
Kinderen: 1 zoon van zijn vriendin (bij daad 3 j.)
Dader: de ex-vriend van zijn vriendin (bij daad 37 j.)

Fati is in het appartement van zijn vriendin in Kaiserslautern. Deze heeft een 3-jarige zoon van een andere man. Onlangs zijn ze gescheiden, de vader van het kind woont nu in Landstuhl, ten westen van Kaiserslautern. Deze vader gaat op Fati af met een mes en een honkbalknuppel. Hij valt ook zijn ex-vriendin aan. Fati sterft in het ziekenhuis, de vrouw overleeft.

lees Fati's verhaal
Inana
geboren: 1983, 1981
Moordpoging: 10 mei 2018
Woonplaats: Duisburg / Essen
Herkomst: Dader: Irak / Syrië
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar ex-vriend en een jonge Syriër (bij daad 50 j., 21 j.)

De modus operandi van deze moordaanslag is ongewoon voor eerwraak. "Normaal gesproken wordt een mes gebruikt, zoals bij een rituele slachting. "Normaal gesproken wordt de moord in het openbaar geënsceneerd.

Maar niet deze. Op 10 mei 2018 rijdt Inana 's ochtends naar de snelweg. Ze merkt dat haar remsysteem niet werkt, belt de politie, laat de auto uitrollen en stuurt het op een gecontroleerde manier tegen de railing.

lees Inana's verhaal
Om Marwan
geboren: 1981
neergestoken: 2. Maart 2018
Woonplaats: Mühlacker (bij Karlsruhe)
Oorsprong: Syrië
Kinderen: 4
Dader: haar ex-man Abu Marwan (bij daad 41 j.)

Om woont met 3 van haar kinderen in Mühlacker bij Karlsruhe. Hun vader, haar ex-man Abu Marwan woont gescheiden, mogelijk met een vierde zoon (bij daad 12 j.). Op 2 maart 2018 stak de ex-man zijn vrouw in haar hals in haar appartement. De dader ontvlucht de plaats van het delict met een van de zonen. De minderjarige dochter die in het appartement woont, belt de politie.

lees Om Marwan's verhaal
Leila
geboren: 1990
Moordpoging: 29 maart 2018
Woonplaats: Heimsheim (bij Stuttgart)
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: ja, aantal onduidelijk
Dader: haar gescheiden echtgenoot (bij daad 32 j.)

Er is bijna niets bekend over dit verhaal, zelfs niet de juiste namen. Het is waarschijnlijk dat Leila en haar man vluchtelingen uit Afghanistan zijn en meerdere kinderen hebben. Ze gaat scheiden. De afgewezen man stalkt het slachtoffer en houdt zich verscholen bij haar voordeur. Ook op 29 maart 2018 (Witte Donderdag). De man stak zijn vrouw neer, waarschijnlijk voor de ogen van de kinderen.

lees Leila's verhaal
Mervete G.
geboren: 1977
Geschoten: 1 april 2018
Woonplaats: Winterlingen (Baden-Württemberg)
Herkomst: Slachtoffer: Kosovo; Dader: Servië
Kinderen: 4 (bij daad 6, 8, 12, 17 j.)
Dader: haar ex-man Dugi G. (48 j.)

Op Paaszondag 2018 schiet de 48-jarige Servische Dugi op zijn vrouw Mervete in het familieappartement in Winterlingen op de Zwabische Alb. Ze sterft ter plekke. Ook hun 17-jarige dochter raakt gewond en gaat naar het ziekenhuis. Hun 3 jongere broers en zussen waren ook in het huis ten tijde van de misdaad. Het moordwapen is in beslag genomen. Na de misdaad worden 12 familieleden verzorgd.

lees Mervete's verhaal
Mireille B.
geboren: 2001
doodgestoken: 12 maart 2018
Woonplaats: Flensburg
Herkomst: Slachtoffers: Duitsland; Daders: Afghanistan
Kinderen: waarschijnlijk geen
Dader: Ahmad G. (bij daad 18 j.)

Ahmad komt in 2015 vanuit Afghanistan naar Duitsland. Zijn asielaanvraag wordt afgewezen, maar de afwijzing is nog niet wettelijk bindend wanneer hij de 17-jarige trainee Mireille met een mes 14 steekwonden toebrengt in haar appartement. Ze zeggen dat hij al meer dan een jaar aan haar is gelieerd. Een getuige zal later voor de rechtbank verklaren dat het een 2 jaar durende On-Off-relatie was. De dader belt de reddingsdienst, die tevergeefs probeert het leven van Mireille te redden.

lees Mireille's verhaal
Vivien K.
geboren: 1994
Moordpoging: 24 maart 2018
Woonplaats: Burgwedel (Nedersaksen)
Herkomst: Slachtoffers: Duitsland; daders: Syrië/Palestijnen
Kinderen: geen
Dader: Abdullah A. (bl. 17 j.)

Deze poging tot moord mag in beginsel niet in dit archief voorkomen. Het slachtoffer is een willekeurig slachtoffer, dus er is geen eremotief, althans niet in de klassieke zin. De dader zegt dat eer het motief is voor het misdrijf. Dus we nemen de zaak toch mee. De daders zijn 3 jonge Palestijnen die in 2013 vanuit Syrië naar Duitsland zijn gekomen.

lees Vivien's verhaal
Dilara
geboren: 1971
Moordpoging op 17 april 2018
Woonplaats: Berlijn
Herkomst: Turkije
Kinderen: meerdere
Dader: haar vader (bij daad 75 j.)

Dilara is 47 jaar oud, heeft verschillende kinderen en werkt als verkoopster in een winkelcentrum in Berlijn-Gropiusstradt. Ze wil haar man verlaten. Haar vader ziet dit als een schending van de familie-eer. Misschien had hij de man uitgezocht. Op 17 april 2018 stak hij tijdens haar lunchpauze zijn dochter in het winkelcentrum neer.

lees Dilara's verhaal
Amir
geboren: 2000
Moordpoging: 12 april 2018
Woonplaats: Westerburg (bij Koblenz)
Herkomst: Slachtoffer: Afghanistan; Dader: Syrië
Kinderen: waarschijnlijk geen
Dader: een Syrische (bij daad 40 j.) en zijn twee zonen (15 en 17 j.)

Een jonge Syrische vrouw wordt verliefd op Amir, een jonge Afghaan. Haar familie is ertegen: sinds eind 2016 bedreigt ze de jonge Afghaan, deels verbaal, deels met geweld. Op 12 april 2018 ziet een 40-jarige Syriër de jonge Afghaan op straat in Westerburg. Hij haalt zijn zonen van huis op en valt de jongeman aan.

lees Amir's verhaal
Susanne Thierolf-Becirevic
geboren: 1978
verstikt: 5 april 2018
Woonplaats: Langen (bij Frankfurt/M.)
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Bosnië
Kinderen: 1 dochter, 1 zoon (voor de akte 13 en 16 jaar)
Dader: haar man Edin Becirevic (46 jaar)

Met 17 jaar leert Susanne de 7 jaar oudere Edin kennen. Hij heeft Bosnische ouders, is geboren in Duitsland en wordt naar zijn grootouders in Bosnië gestuurd om naar school te gaan. Hij keert terug op 17-jarige leeftijd, vermoedelijk om de Bosnische militaire dienstplicht te ontlopen.

lees Susanne's verhaal
Patrycja F.
geboren: 1986
gestoken: 19 april 2018
Woonplaats: Berlin-Wedding
Herkomst: Slachtoffers: Polen; daders: verdachte Palestijnen
Kinderen: 4 (bij daad 2, 4, 8, 11 j.)
Dader: haar man Ahmed T. (bij daad 39 j.)

Ahmed en Patrycja hebben 2 meisjes (bij daad 2 en 11 j.) en 2 jongens (4, 8 j.). De vader zou lid zijn geweest van de Hell's Angels. Op 19 april 2018 zal er opnieuw overlast zijn in het familieappartement. Patrycja wil uit elkaar gaan. Buren bellen de politie, die vaak in het appartement zijn geweest.

lees Patrycja's verhaal
Dana
geboren: 1986
vermoord: 17 mei 2018
Woonplaats: Bockenem (district Hildesheim)
Herkomst: Bulgarije (verm. Roma)
Kinderen: 2
Dader: haar man (bij daad 32 j.)

Dana werkt in een fastfoodzaak, woont met haar Bulgaarse familie in een huis in Bockenem in Nedersaksen en heeft 2 kinderen. Op 17 mei 2018 verdwijnt ze. Een fietser merkte 10 dagen later de geur op op een klein weggetje in Sehnde-Höver. In de struiken vindt hij het naakte, rotte lijk. De man ontkent de misdaad, maar raakt verstrikt in tegenstrijdigheden en wordt gearresteerd.

lees Dana's verhaal
Susanna Maria Feldmann
geboren: 2004
vermoord: 22/23 mei 2018
Woonplaats: Mainz / Wiesbaden
Herkomst: Slachtoffers: Duitsland; Daders: Irak
Kinderen: geen, ze was slechts 14 j.
Dader: Ali Bashar Ahmad Z. (bij daad 20 j.)

Op 22 mei 2018 is Susanna op pad met vrienden in het centrum van Wiesbaden. Ze komt 's avonds niet meer thuis, sindsdien is ze verdwenen. Ali Bashar komt in oktober 2015 met zijn gezin (2 ouders, 6 kinderen) uit Irak naar Duitsland met de grote stroom vluchtelingen. De familie woont in een vluchtelingenhuis in Wiesbaden.

lees Susanna's verhaal
Daniela
geboren: 1973
poging tot moord: 18 mei 2018
Woonplaats: Neubrandenburg (Mecklenburg-Vorpommern)
Herkomst: Slachtoffers: Duitsland; Daders: Turkije
Kinderen: verm. geen
Dader: haar ex-vriend (bij daad 29 jr.)

Ali komt uit Turkije en vraagt asiel aan in Duitsland. Hij date met een 9 jaar oudere Duitser. Waarschijnlijk om zijn verblijfsperspectief te vergroten. De asielaanvraag wordt echter afgewezen. De relatie wordt in 2017 verbroken. Op 18 mei 2018 stak Ali zijn nieuwe vriendin (een 31-jarige met een Turks/Duits dubbel paspoort) laat in de avond in de hals.

lees Daniela's verhaal
Milo, Viktor (en moordaanslag op 2 vrouwen, waarvan één zwanger)
geboren: 1983, 1981
Geschoten: 19 mei 2018
Woonplaats: Saarbrücken
Oorsprong: Oost-Europa
Kinderen: meerdere, onduidelijk
Daders: zijn vader of schoonvader (bij daad 59 j.)

Op 19 mei 2018 bestormde een man een familiefeest in Saarbrücken Brebach-Fechingen. Hij schiet zijn zoon (35 jaar) en zijn schoonzoon (37 jaar) neer. Hij schiet ook op zijn gescheiden ex-vrouw (60 jaar) en zijn dochter (30 jaar, zwanger). De twee vrouwen overleven ernstig gewond. Verschillende kinderen zijn aanwezig tijdens de misdaad.

lees Milo en Viktor's verhaal
Ayse
geboren: 2000
Moordpoging: 11 januari 2018
Woonplaats: Pleidelsheim (bij Stuttgart)
Herkomst: Turkije
Kinderen: verm. geen
Dader: haar moeder (bij daad 41 j.)

Vrouwen kunnen ook de daders zijn van eerwraak. In veel gevallen worden ze zelfs gezien als de drijvende kracht. In dit geval uit Pleidelsheim in Baden-Württemberg stak de moeder haar zelfs neer. Op 11 januari 2018, na sluitingstijd, logeert ze voor de kapperszaak waar haar 18-jarige dochter werkt. Dan dringt de moeder naar binnen, pakt een mes en steekt meerdere malen. Dan gaat ze op een vriendinnetje af die aanwezig is.

lees Ayse's verhaal
Niala
geboren: 1984
Moordpoging: 14 september 2018
Woonplaats: Bootstedt bij Kiel
Oorsprong: Iran
Kinderen: min. 1 zoon (bij daad 6 j.)
Dader: haar man (34 j.)

Niala woont met haar man en een 6-jarige zoon in een vluchtelingenopvang in Boostedt. In augustus 2018 wordt de man uitgezet wegens geweld tegen haar. Hij komt naar een accommodatie in Neumünster. Op 14 september krijgt hij illegaal toegang en stak zijn vrouw in haar kamer. Hij is gearresteerd. In eerste instantie brengen noch de politie, noch het Openbaar Ministerie, noch politici verslag uit over de zaak.

lees Niala's verhaal
Halice
geboren: 1990
Moordpoging: 28 mei 2018
Woonplaats: Keulen-Meschenich
Herkomst: Roemenië / verm. Roma
Kinderen: 1 dochter, 1 zoon (bij daad 3 en 10 j.)
Dader: haar man Lonut O. (bij daad 31 j.)

Op 28 mei 2018 stak een man zijn gescheiden vrouw in Kölnberg in Keulen-Meschenich neer. Met een gapende wond in haar hals sleept ze zich uit haar appartement de straat op en bezwijkt. Buren bellen 112. De vrouw wordt geopereerd en overleefd. De dader vlucht en wordt later gearresteerd. De echte naam van het slachtoffer is niet bekend. Het stemdistrict Kölnberg heeft het hoogste aandeel buitenlanders in Keulen.

lees Halice's verhaal
Melanie Rehberger
geboren: 1988
vermoord: 25 mei 2018
Woonplaats: Berlijn
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; dader: Bulgarije / verm. Roma
Kinderen: verm. geen
Dader: Stoyan A. (38 j.)

Deze moord is misschien geen eerwraak, maar een dekmantel voor een poging tot verkrachting. Eerst de feiten: Op 25 mei 2018 verstikt Stoyan het slachtoffer, Melanie. Het lichaam wordt 2 dagen later gevonden in een groen gebied in Pankow door een flessenverzamelaar. De plaats delict zou ongeveer 300 meter verderop liggen. Er wordt gezegd dat Melanie alleen 's middags een kopje koffie wilde halen.

lees Melanie's verhaal
Moamed
geboren: 1999
Moordpoging: 31 mei 2018
Woonplaats: Essen
Oorsprong: Syrië
Kinderen: verm. geen
Dader: een Syrische clan (10 mannen, 2 vrouwen, bij daad 22-46 j.)

Een Syrische clan komt in de tweede helft van 2015 naar Duitsland. Men verhuist naar het Ruhrgebied, waar sinds 2012 enkele familieleden wonen. In de zomer van 2016 wordt Sina naar Syrië gebracht en op 17-jarige leeftijd is ze onder dwang getrouwd met een Syriër die bijna 10 jaar ouder is, mogelijk alleen in een imams huwelijk. Later vindt de politie een verkoopcontract voor de bruid: $1.000 plus goud. Mogelijk hoopt de "man" op een verblijfsvergunning in Duitsland.

lees Moamed's verhaal
Mina
geboren: 1985
doodgeslagen: 3 januari 2018
Woonplaats: Grünenplan (Nedersaksen)
Oorsprong: verm. Afghanistan
Kinderen: 3 dochters (4, 7, 9 j.)
Dader: haar ex-vriend (bij daad 32 j.)

Mina's familie uit Iran komt in het najaar van 2015 naar Duitsland. Sinds begin 2016 woont ze in Grünenplan in het district Holzminden. De politie wordt minstens twee keer opgeroepen voor huiselijk geweld. In de herfst van 2017 gaat het echtpaar naar een adviescentrum. Mina zegt dat ze willen scheiden. Haar man vertelt de tolk: "Jammer dat we niet in Afghanistan zijn, ik zou haar daar doden". De vader van het gezin verhuist uit het gemeenschappelijke appartement.

lees Mina's verhaal

Iuliana R.
geboren: 2003
neergestoken: 11. Juni 2018
Woonplaats: Viersen (NRW)
Herkomst: Slachtoffer: Roemenië; Dader: Bulgarije
Kinderen: geen
Dader: haar ex-vriend Matyu Kostov (bij daad 17 j.)

Iuliana komt uit Roemenië, woont al ongeveer 4 jaar in Duitsland en gaat naar school. Matyu komt uit Bulgarije, woont al ongeveer 10 jaar in Duitsland, gaat niet naar school en werkt niet. Beiden wonen in Viersen. De tieners zijn waarschijnlijk een paar van ongeveer 2 jaar. Ze scheidt. Op 11 juni 2018 is Iuliana op weg naar huis van school. In de Viersener Casinogarten, een park met een drinkscène, schuilt Matyu voor haar en steekt haar neer.

lees Iuliana's verhaal
Sabrina S.
geboren: 1993
Moordpoging: 12 juni 2018
Woonplaats: Neumünster (bij Kiel)
Herkomst: Slachtoffers: Duitsland; Daders: Afghanistan
Kinderen: 1 dochter (bij daad 10 mnd), 2 zonen (2 en 3 j.)
Dader: haar vriend Hamid M. (34 j.)

Sabrina is 25 jaar oud en 5 jaar samen met de 9 jaar oudere Hamid uit Afghanistan. De twee hebben 3 kleine kinderen. Hamid misbruikt zijn vrouw en kinderen, sluit ze op, bedreigt en beledigt ze. Sabrina was al in de vrouwenopvang vanwege huiselijk geweld. Op 12 juni 2018 is er 's avonds laat een geschil. Hamid steekt Sabrina.

lees Sabrina's verhaal
Marcella S. en haar ongeboren kind
geboren: 2001
Moordpoging: 6 september 2018
Woonplaats: Duisburg
Herkomst: Dader: Turkije
Kinderen: ze was zwanger
Dader: haar "ex-vriend" Rifai B. (bij daad 16 j.)

Marcella is 17, heeft een affaire met de 1 jaar jongere Rifai en raakt zwanger. Zij informeert hem hierover in het voorjaar van 2018. Hij schrijft dan dat niemand het mag weten. Anders zou hij haar en de baby doden. Op 6 september komen de twee samen voor een wandeling. Rifai zegt dat zijn vader hem zou doden als hij hoorde over de baby.

lees Marcella's verhaal
Olesija K.
geboren: 1989
Moord: 25 juni 2018
Woonplaats: Gunzenhausen bij Neurenberg
Oorsprong: Kazachstan
Kinderen: 3 (bij daad 3, 7, 9 j.)
Dader: haar man Georg K. (bij daad 31 j.)

Deze moord kan men lezen als eerwraak, of als een daad van waanzin, of als een uitgebreide zelfmoord. De dader is een christelijke Duitser, maar komt laat terug uit Kazachstan, waar 70 procent van de bevolking moslim is. Georg's beroep wordt als arbeider vermeld. Deze moord kan men lezen als eerwraak, of als een daad van waanzin, of als een uitgebreide zelfmoord.

lees Olesija's verhaal
Jana
geboren: 1983
doodgestoken: 16 juni 2018
Woonplaats: Hannover
Herkomst: Dader: Turkije
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar ex-vriend Bülent Icel (bij daad 57 j.)

Einde mei 2018 geeft Jana haar ex-vriend Bülent, die meer dan 20 jaar ouder is, aan als een bedreiging. Ik heb het over stalking, een mes en een pistool. Maar er gebeurt niets. In de vroege ochtend van 16 juni steekt Bülent zijn ex-vriendin in de oostelijke stad Hannover. De omwonenden horen de kreten om hulp en bellen de hulpdiensten. Jana sterft in het ziekenhuis.

lees Jana's verhaal
Vara (en 3 kinderen)
geboren: 1987
Moordpoging: 3 juli 2018
Woonplaats: Gießen
Oorsprong: Syrië
Kinderen: 4 (bij daad 1 mnd en 3, 6, 7 j.)
Dader: haar man (36 j.)

Vara is 31 jaar oud en heeft 4 kinderen. Op 3 juli stak haar man haar en de 3 oudere kinderen in het gezinsappartement neer. Hij steekt het appartement in brand waar 4 gewonden en een baby liggen. Als de brandweer hier niet op tijd was geweest, was iedereen waarschijnlijk verbrand. De dader zelf probeert te ontsnappen, wil waarschijnlijk vanaf de eerste verdieping naar beneden slingeren. Maar hij valt en is ernstig gewond in een ziekenhuis.

lees Vara's verhaal
Amanda
geboren: 1994
Geschoten: 1 juni 2018
Woonplaats: Hagen
Oorsprong: onduidelijk, dader verm. Turkije
Kinderen: min. 1 zoon
Dader: haar vriend Adnan (bij daad 25 j.)

Amanda en Adnan komen uit Nedersaksen en bezoeken Hagen, NRW, waarschijnlijk met de familie van Adnan. Adnan schiet zijn vriendinnetje neer. Amanda sterft in het ziekenhuis. De dader verschanst zich in het appartement van familieleden, eventueel samen met een kind, eventueel met de zoon van Amanda. Na 4 uur geeft hij het op en wordt gearresteerd.

lees Amanda's verhaal
Nikola H.
geboren: 1999
doodgestoken: 9 juli 2018
Woonplaats: Neustadt (Rijnland-Palts)
Herkomst: Slachtoffer: Polen; Dader: Turkije
Kinderen: 1 zoon (bij daad 7 mnd oud)
Dader: haar ex-vriend Osman Y. (22 j.)

Nikola is geboren in Polen, Osman in Duitsland. Osman slaat zijn vriendin in elkaar, ze wil scheiden, hij blijft haar bedreigen. Osman verhuist naar Germersheim, Nikola naar Neustadt. Het echtpaar heeft een zoon. Op 27 april 2018 wordt Osman veroordeeld tot een proeftijd voor mishandeling en geweldpleging. Hij had zijn ex-vriendin geslagen en verstikt. Op 9 juli doodt hij haar 's avonds laat. Buren horen het geschreeuw en bellen de politie.

lees Nikola's verhaal
Shayma
geboren: 2004
Moordpoging: 6 juli 2018
Woonplaats: Hamburg-Billstedt
Herkomst: Egypte
Kinderen: geen, ze was slechts 14 j.
Dader: haar vader Ibrahim S. (bij daad 44 j.)

Shayma's vader Ibrahim heeft een recyclingbedrijf of een import- en exportbedrijf in Hamburg. Op 6 juli 2018 slaat hij zijn 14-jarige dochter in elkaar omdat ze een vriend heeft. Hij verstikt haar tot bewusteloosheid. Op de een of andere manier kan Shayma ontsnappen. Ze belt met vrienden, die de politie bellen. De ernstige gewonde wordt gevonden op een busstation, naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd.

lees Shayma's verhaal
Michael
geboren: 1965
doodgestoken: 15 juli 2018
Woonplaats: Plüderhausen (bij Stuttgart)
Herkomst: Dader: Afghanistan
Kinderen: min. 1 dochter
Dader: de ex-vriend van zijn dochter, Amir Wafa (20 j.)

Amir (Aaamir) komt eind 2015 vanuit Afghanistan naar Duitsland en vraagt asiel aan. Hij woont in Schorndorf bij Stuttgart. In de nacht van 15 juli 2018 betreedt hij het huis van zijn ex-vriendin. Hij heeft een mes bij zich. De ex-vriendin is 19 jaar oud en een paar weken eerder van hem gescheiden. Ze is niet thuis. De vader hoort verdachte geluiden en wil het raam sluiten. Amir steekt hem neer en vlucht. De moeder belt de noodarts, de vader komt naar de kliniek, ondergaat een spoedoperatie en overleeft. Onmiddellijk na het plegen van het misdrijf wordt een onderzoek ingesteld.

lees Michael's verhaal
Jean B.
geboren: 1985
verbrand: 16 juli 2018
Woonplaats: Bielefeld
Herkomst: Slachtoffers: Zuid-Amerika; Daders: Kenia
Kinderen: 2 dochters, 1 zoon
Dader: haar vriend Silvester K. (bij daad 27 j.)

Dit kan eerwraak - of drugsgeweld zijn: na de misdaad op 16 juli 2018 melden getuigen dat ze een naakte vrouw bij het raam van een appartement in Bielefeld zagen branden. Mogelijk werd de handeling voorafgegaan door verkrachting. Toen werd Jean met een brandbare vloeistof overgoten en aangestoken. De dader, Silvester uit Kenia (elders heet hij George) is bij de politie bekend. Jean wordt naar een speciale kliniek in Bochum gevlogen met levensbedreigende verwondingen. Als ze overleeft, wordt ze voor het leven verminkt.

lees Jeans verhaal
Ayshe
geboren: 1995
Moordpoging: 22 juli 2018
Woonplaats: Bonn
Oorsprong: onduidelijk, "migratieachtergrond"
Kinderen: waarschijnlijk geen
Dader: haar ex-vriend (bij daad 23 j.)

Ayshe en haar ex-vriend hebben buitenlandse wortels, zijn geboren in Bonn en hebben de Duitse nationaliteit. Bij de herkomst van haar familie kan gedacht worden aan Turkije of Libanon. Ze zijn een echtpaar, hij zit in het leger. Kort voor de handeling scheidt ze. Op 22 juli 2018 stak de soldaat Ayshe in de hals op de openbare weg. Voorbijgangers komen tussenbeide, bellen de politie en reddingsdiensten, de dader vlucht. Ayshe komt naar het ziekenhuis en overleeft zwaar gewond. De dader wordt de volgende ochtend gearresteerd.

lees Ayshe's verhaal
Sara
geboren: 2011
Moord: 19 juli 2018
Woonplaats: Düsseldorf
Herkomst: Dader: Egypte
Kinderen: ze was zelf nog een kind
Dader: haar vader Ahmed F. (bij daad 32 j.)

Ahmed komt in 2010 vanuit Egypte naar Duitsland. In hetzelfde jaar trouwt hij met Katharina, 12 jaar ouder. Dochter Sara is geboren. Waarschijnlijk gaat het om een vakantieflirt, die op deze manier naar Duitsland komt. De familie woont in Düsseldorf-Rath. Ahmed werkt als vuilnisman, Katharina als klerk in het stadsbestuur. Op 19 juli 2017 debatteren vader en moeder in een videogesprek. Ahmed bedreigt zijn 7-jarige dochter met een pistool (waarschijnlijk een angstaanjagend geweer). De moeder belt de politie. Ahmed wordt gearresteerd. De ambulance kan het meisje niet doen herleven. Ze zeggen dat haar vader haar heeft gewurgd.

lees Sara's verhaal
Mala en Lara
geboren: 2012, 2015
vermoord: 28 juli 2018
Woonplaats: Dresden
Herkomst: Mozambique
Kinderen: het waren zelf kinderen
Dader: haar vader Eduardo A. (bij daad 55 j.)

Eduardo komt uit Mozambique en kwam naar de DDR voor de val van de muur. Hij werkt als verpleegkundige. Later heeft hij een vriendin die 20 jaar jonger is, ook uit Mozambique, misschien een geïmporteerde bruid. De twee hebben 2 kleine dochters. Het paar gaat uit elkaar. Op 28 juli 2018 bezoeken de dochters hun vader. Wanneer hij hen niet terugbrengt, waarschuwt de moeder de politie.

lees Mala en Lara's verhaal
Aneta
geboren: 1986
Moordpoging: 29 juli 2018
Woonplaats: Dresden
Herkomst: Slachtoffers: Tsjechië; Daders: Tunesië
Kinderen: onduidelijk
Dader: een Tunesiër (bij daad 29 j.)

Aneta komt uit Tsjechië, haar vriend uit Tunesië. Ik denk dat dit is wat er is gebeurd: Op 29 juli 2018 dreigt Aneta hem te verlaten. Hij stak haar neer op de openbare weg. Hij slaat haar en dreigt haar te doden. De dader wordt gearresteerd, het slachtoffer wordt in het ziekenhuis opgenomen. Het arrestatiebevel is voor poging tot doodslag en mishandeling. De juiste namen van de deelnemers zijn niet bekend.

lees Aneta's verhaal
Makeda
geboren: 1995
Moordpoging: 6 augustus 2018
Woonplaats: Pforzheim
Oorsprong: Eritrea
Kinderen: 1 dochter (bij daad 1 j.)
Dader: haar ex-vriend (bij daad 27 j.)

Op 6 augustus 2018 gaan Makeda en haar dochter in een kinderwagen 's avonds in de Pforzheimer Stadtgarten wandelen. Ze is een asielzoeker uit Eritrea. Haar ex-vriend heeft haar in de hals gestoken. Een getuige roept de politie op. De dader vlucht, het mes is gevonden. Makeda komt naar de kliniek, ondergaat een spoedoperatie en overleeft. De dader is gezocht. In de nacht na de misdaad wordt de dader gearresteerd in een asielaccommodatie in Stuttgart.

lees Makeda's verhaal
Mariam M.
geboren: 1995
Moord: 8 augustus 2018
Woonplaats: Heek (Münsterland)
Herkomst: Rusland
Kinderen: 3 (bij daad 3 mnd, 5 en 7 j.)
Dader: haar man (31 j.)

Mariam is een asielzoeker uit Rusland, heeft 3 kinderen op 23-jarige leeftijd, de jongste is 7. Ze wonen in Münsterland Heek. De vader woont gescheiden in Mettmann bij Düsseldorf. Op 8 augustus brengt de vader de kinderen naar een kennis. Op 11 augustus meldde de kennis Mariam als vermist. De man wordt gearresteerd. De oorsprong van de familie wordt aangeduid met Rusland. Het zou voor een Rus ongebruikelijk zijn om 3 kinderen te hebben op 23-jarige leeftijd.

lees Mariam's verhaal
Shania
geboren: 2001
poging tot moord: 14 september 2018
Woonplaats: Bad Liebenwerda (Brandenburg)
Oorsprong: Iran
Kinderen: 1 zoon
Dader: haar vriend (bij daad 29 j.)

In de late avond van 14 september 2018 horen buren in een flatgebouw in Bad Liebenwerda, Brandenburg, een ruzie. Een 17-jarige Iraanse vrouw wordt van het balkon op de vierde verdieping geduwd. Ze valt 10 meter naar beneden. Haar vriend ontsnapt met de fiets. De jonge vrouw komt naar het ziekenhuis en overleeft ernstig gewond. Later wordt de vriend gevangen. Zijn arrestatiebevel is voor poging tot doodslag.

lees Shania's verhaal
Sila
geboren: 1996
Moordpoging: 12-13 april 2018
Woonplaats: Rendsburg (Sleeswijk-Holstein)
Oorsprong: Syrië
Kinderen: 2
Dader: haar man (bij daad 26 j.)

In het voorjaar van 2016 komen Sila en haar man uit Syrië naar Duitsland. Zij wonen met hun twee kinderen in Rendsburg in Sleeswijk-Holstein. Op 13 april 2018 probeert de vader het hoofd van zijn slapende vrouw af te snijden. De kinderen zijn bij deze daad in het appartement. De 22-jarige kan zich op straat redden, de dader wordt gearresteerd.

lees Sila's verhaal
Adiba
geboren: 1980
Moordpoging: 19 september 2018
Woonplaats: Berg (bij Ravensburg)
Oorsprong: Syrië
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar man (bij daad 45 j.)

Over de zomer van 2016 komt Adiba met haar man naar Duitsland. Ze hebben waarschijnlijk kinderen, maar er is niets over bekend. Ook niet de juiste namen van de betrokkenen. Men scheidt. De man bedreigt de vrouw meerdere malen om haar te doden. Op 19 september 2018 krijgt de man toegang tot het asiel van zijn gescheiden vrouw en steekt haar met een keukenmes.

lees Adiba's verhaal
Greta
geboren: 1978
Moord: 9 augustus 2018
Woonplaats: Berlijn-Gesundbrunnen
Herkomst: Dader: Afghanistan
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar vriend (bij daad 21 j.)

Op 9 augustus 2018 doodt een Afghaanse zijn vriendin vroeg in de ochtend in haar appartement. Buren horen geschreeuw. Wanneer de reddingswerkers aankomen, is de vrouw dood. De man ligt ernstig gewond naast haar. Er kan worden uitgegaan van het volgende: De jongeman uit Afghanistan heeft asiel aangevraagd. Een betere manier om een verblijfsvergunning te krijgen is een huwelijk en/of een kind. Een 40-jarige vrouw raakt betrokken, misschien uit naïviteit, misschien uit gevoel voor avontuur.

lees Greta's verhaal
Natalie B.
geboren: 1980
gestoken: 16. Augustus 2018
Woonplaats: Koblenz
Herkomst: Slachtoffer: verm. Duitsland; dader: Algerije
Kinderen: 6
Dader: haar ex-man Mourad Rahaoui (bij daad 43 j.)

Natalie heeft 5 kinderen met Mourad en een dochter uit een eerdere relatie. Ze scheidt in 2016 en werkt als koerier. De kinderen mogen in een weeshuis wonen. Waarschijnlijk vanwege voogdijproblemen. Mourad scheldt over het Bureau voor jeugdzorg (en over de democratie) op Facebook. Hij kan worden beschuldigd van huiselijk geweld.

lees Natalie's verhaal
Ina
geboren: 1999
Moordpoging: 16 augustus 2018
Woonplaats: Peterswald-Löffelscheid (bij Koblenz)
Herkomst: Dader: Turkije
Kinderen: waarschijnlijk geen
Dader: haar ex-vriend (bij daad 27 j.)

Op 16 augustus 2018 krijgt een 27-jarige Turk toegang tot het appartement van zijn ex-vriendin in Peterswald-Löffelscheid. Hij gaat achter haar aan met een mes. Het slachtoffer kan zichzelf redden bij de buren en geraakt gewond in het ziekenhuis. De dader vlucht en verbergt zich in een korenveld waar hij dezelfde avond nog wordt gearresteerd. Hij weigert te getuigen. Ina is niet de echte naam van de vrouw.

lees Ina's verhaal
Anna S.
geboren: 1982
gestoken: 20 augustus 2018
Woonplaats: Düsseldorf
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Iran
Kinderen: verm. geen
Dader: Ali Akbar Shahghaleh (bij daad 44 j.)

Ali is Iraans en is sinds 2001 in Duitsland. Op 20 augustus 2018, vroeg in de ochtend, slaat hij Anna neer bij haar voordeur. Dan steekt hij haar. Getuigen volgen de dader. Hij bedreigt ook hen met een mes en ontsnapt. Een getuige roept de ambulance op. Anna overlijdt in het ziekenhuis. Ambtenaren openen het appartement van de dader, maar hij is er niet.

lees Anna's verhaal
Nari en Lukas
geboren: 1971, 1974
Moordpoging: 17 augustus 2018
Woonplaats: Kerpen (NRW)
Herkomst: Slachtoffers: Thailand en Polen; daders: Turkije
Kinderen:
Dader: Naris ex-man Kemal (bij daad 43 j.)

Kemal werkt in een kruidenierswinkel. Op 17 augustus 2018, op een parkeerplaats voor een supermarkt, gebruikt hij een slagersbijl om zijn 47-jarige ex-vrouw en haar 3 jaar jongere nieuwe vriendje aan te vallen. De dader is van Turkse afkomst, de vrouw komt uit Thailand, de nieuwe partner uit Polen. Kemal slaat toe totdat beiden bloedig en levenloos bij de ingang liggen.

lees Nari en Luka's verhaal
Wanja
geboren: 2001
Moord: 12 september 2018
Woonplaats: Hamm
Herkomst: Slachtoffer: Bulgarije; Dader: Syrië
Kinderen: onduidelijk
Dader: een Syriër (bij daad 24 j.)

Wanja komt uit Bulgarije, heeft haar woonplaats in Nederland en is om onbekende reden in de Westfaalse Hamm. Op 12 september wordt haar lichaam ontdekt in de struiken op een vliegveld. Diezelfde avond wordt een Syriër gearresteerd op het station. Er is niets bekend over het motief. Het kan dus wel of niet een eremotief zijn. De juiste namen van de deelnemers zijn niet bekend.

lees Wanja's verhaal
Sala-Edine R.
geboren: 1999
doodgestoken: 15 september 2018
Woonplaats: Bad Soden / Taunus
Herkomst: Slachtoffer: Marokko; Dader: Albanië
Kinderen: verm. geen
Dader: zijn rivaal Muhamet S. (bij daad 17 j.)

Sala is een Duits-Marokkaanse, gaat naar school en werkt als strandwachter bij het stuwmeer van Kinzig. Tot op heden was hij samen met de 17-jarige Marie. Vandaag de dag wordt ze geassocieerd met de Duits-Albanese Muhamet. In de late avond van 15 september 2018 strijden de twee mannen tegen elkaar. Het gaat over een telefoontje van Sala naar Marie.

lees Sala-Edine's verhaal
Irina
geboren: 1968
doodgeschoten: 13 april 2018
Woonplaats: Köln
Herkomst: Dader: Kroatië
Kinderen: meerdere
Dader: haar ex-vriend (bij daad 49 j.)

Irina werkt als tijdelijke serveerster in een restaurant in Keulen-Niehl. Op 13 april 2018 gaat ze naar de kelder voor een drankje. Haar ex-vriend volgt haar en schiet haar neer. Dan schiet hij zich zelf neer. De huisbazin vindt de lichamen op de bowlingbaan. Irina heeft meerdere kinderen, maar niet met de dader. Irina's echte naam en herkomst zijn onduidelijk. Denk je dat dit een eerwraak is? Ook onduidelijk.

lees Irinas verhaal
Gülesen A.
geboren: 1972
Moordpoging: 5 januari 2018
Woonplaats: Hanau
Herkomst: Turkije
Kinderen: 3
Dader: haar gescheiden echtgenoot Aydin A. (bij daad 39 j.)

Op de ochtend van 5 januari 2018 gaat Gülesen naar haar werk. Haar man Aydin, die apart woont, loert voor de voordeur en steekt haar MET 21 STEKEN neer. Buren horen het geschreeuw en vallen de dader aan. Hij vlucht, maar wordt een uur later gearresteerd. Als motief stelt hij dat zijn vrouw gescheiden was, wat hij niet kon accepteren. Gülesen komt naar het ziekenhuis, ondergaat een spoedoperatie en overleeft.

lees Gülesen's verhaal
Emine A.
geboren: 1988
Geschoten: 28 mei 2018
Woonplaats: Salzgitter (Nedersaksen)
Herkomst: Albanië
Kinderen: 4 (bij daad 3-6 j.)
Dader: haar ex-vriend Anton B. (bij daad 38 j.)

Emine en Anton zijn 7 jaar getrouwd volgens de Albanese clanregels, hebben 4 kinderen en wonen bij Osnabrück. Omdat de vader gewelddadig is, verhuist Emine met de kinderen naar haar Albanese familie in Salzgitter eind 2017. Op 28 mei 2018 ontmoeten vader en moeder elkaar in een voogdijgeschil.

lees Emine's verhaal