Getuigenis 216 van 225 in moordzaak Narges Achikzei

caret-down caret-up caret-left caret-right
Burger
Mijn familieleden in Nederland kennen de familie en hebben dat echt meegekregen, moge Allah haar in het paradijs opnemen. Ze zeiden dat het haar eigen baas was die verliefd was op haar en met haar wilde trouwen, maar de vrouw wilde trouwen met haar verloofde. inshaAllah als het waar is zoals hierboven is gezegd dan moet iemand dus langzaam worden bewerkt met een bot keukenmes ... net zoals in de film SAW, maar dan zo langzaam en pijnlijk mogelijk.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.
  • de relatie wenst te beëindigen.
  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.
  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.


Geplaatst in Innovatie, Klokkenluider, Moord Narges Achikzei, Onderzoek, Politie Zeist en getagd met , , , , , , , .