Getuigenis 241 in moordzaak Narges Achikzei

caret-down caret-up caret-left caret-right
Burger
Ik heb Geissen bedankt voor de zeer heldere en uitvoerige e-mail met bijlagen waardoor ik de zaak van de Zeister brandmoord veel beter begrijp.

Amnesty werkt niet tegen corruptie, gaat niet op de stoel van de rechter zitten en houdt zich niet bezig met strafrecht.

Volgens Geissen heeft de executeur van politie Zeist en het OM geen eerlijk strafproces gekregen en is zij op basis van totaal verzonnen verhalen langdurig opgesloten in een TBS kliniek. Het klopt dat iedere verdachte recht heeft op een eerlijk proces. Het is alleen zo dat Amnesty daar niet voor opkomt in individuele gevallen, tenzij iemand een "politieke gevangene" is en dus (mede) vanwege zijn of haar politieke ideeën wordt berecht. Alleen in dat soort processen is Amnesty wel eens in de rechtszaal te vinden als waarnemer en wil Amnesty wel eens een persbericht uitbrengen over de zaak.

Helaas voor Geissen en de moordenares is de zaak van de Zeister brandmoord geen zaak voor Amnesty. Wanneer er fouten in zijn gemaakt dan hoop ik dat er andere wegen gevonden kunnen worden om deze te herroepen en (voorzover mogelijk) te herstellen. Mooi dat Geissen zich daarvoor inzet! -Wim Roelofsen, Amnesty International Nederland

 

Geplaatst in Innovatie, Klokkenluider, Moord Narges Achikzei, Onderzoek, Politie Zeist en getagd met , , , , , , , .