Getuigenis 239 in moordzaak Narges Achikzei

Ambtenaar
Ralph Geissen, de ex-werkgever van Narges Achikzei, heeft een aantal emails gestuurd aan het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld (LEC EGG).

Naar aanleiding van zijn vragen is hem medegedeeld dat het Landelijk Expertise Centrum Eer Gerelateerd Geweld op verzoek van de toenmalige Regio Politie Utrecht in 2009 ondersteuning heeft verleend aan het TGO Gero.

Alle informatie over deze zaak is bij de lokale politie aanwezig. Ik heb begrepen dat Geissen dienaangaande reeds door hen beantwoord is. Ik heb voor Geissen dan ook geen andere informatie.

Voor wat betreft details over het onderzoek van destijds mag naar derden op grond van de Wet op Politiegegevens geen informatie worden verstrekt. Wel wilde ik Geissen nog meegeven dat er in dit onderzoek met meerdere scenario’s, dus ook eergerelateerd geweld, rekening is gehouden.

De culturele duiding van een motief is complex en per zaak verschillend. Soms lijken zaken voor een persoon die niet alle informatie heeft een duidelijk geval van Eergeweld, maar dat wordt in een onderzoek waarbij alle informatie wordt betrokken niet altijd bevestigd.

Omdat het alhier een gelegenheid van de lokale politie betreft en Geissen's emails binnen de mogelijkheden van de wet zijn beantwoord zal dezerzijds niet verder worden ingegaan op zijn berichten. -Wilfred Janmaat, Coördinator LEC EGG

 

Geplaatst in Innovatie, Klokkenluider, Moord Narges Achikzei, Onderzoek, Politie Zeist en getagd met , , , , , , , .